1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Python

  Python Well-Known Member

  Donald Trump amerikai elnök kész rá, hogy az eddiginél is magasabbra emelje a kínai importvámokat - közölte a Fehér Ház. Az elnök korábban arról beszélt a G7-találkozóján, hogy a kereskedelmi háború nem okoz feszültséget más országok és az Egyesült Államok kormánya között.
  Trump arra az újságírói kérdésre válaszolt igennel, amely arról érdeklődött, hogy bánja-e az importvámok megemelését Kínával szemben. Az amerikai elnök ugyanis pénteken néhány órával azt követően, hogy Kína büntetővámot vetett ki 75 milliárd dollár értékű amerikai árucikk importjára, Twitter üzenetben jelezte: tovább emeli a kínai importra kivetett vámokat. Bejelentette, hogy 250 milliárd dollár értékű kínai árucikkekre a vámot a jelenlegi 25 százalékról 30-ra emeli, a szeptemberre tervezett 300 milliárd dollár értékű árura kirovandó tételt pedig 10-ről 15 százalékra srófolja fel.
  Trump megint óriásit keménykedett Kínával szemben
   
  fishbed and ladagrant like this.
 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 3. Roni

  Roni Well-Known Member

  haubagoi : Miről is szól röviden a video?
   
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Van angol felirat is hozzá.
  Egyébként kb ennyi,a csúnya amerika megsértette az egyezményt,ezért most ők is megfelelő ellen lépéseket tesznek,nyitottak a kommunikációra,de vigyázni fognak az Orosz gazdaságra,nem mennek bele egy újabb fegyverkezési versenybe.
   
  zsolti likes this.
 5. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  Van egy olyan érzésem, hogy az igazi hülyegyerek stratégiával addig nyomja ezt, amíg eldurran valami a kínai fejekben. Képtelen feldolgozni, hogy nem tehet bárhol azt amit akar, ez szerintem elég veszélyes.
   
  Python, gergo55 and tindalos like this.
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Pont ez a cél. Mint a 30as évek japánja. Addig bullyingolni amíg el nem indul, akkor ő lehet a világgonosza, jöhet újra a nyugati szövettségi rendszer és a világ meghalhat amíg usa erősödik.
   
  fip7, Pogány, zsolti and 5 others like this.
 7. Python

  Python Well-Known Member

  A Kínával folytatott kereskedelmi háború elfajulását látva az amerikai gazdaság egy sor szervezete, vezetője figyelmeztetett a veszélyekre.
  Kongatják a vészharangot az amerikai gazdaság vezetői Trump miatt

  A kereskedelmi- és a katonai konfliktusok kéz a kézben járnak, aki ezt nem látja, az nem sokat tanult a történelemből. Az ausztrál stratégiai műhelyek sorra jönnek ki friss jelentéseikkel, amelyek felvázolják a közelgő amerikai-kínai katonai konfliktus keretrendszerét.
  Világháború felé sodródva – nem Európa lesz a fő hadszíntér
   
  fishbed and tindalos like this.
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Nem Európa lesz a hadszíntér,hát mi?
  Partra szállnak a yenkik Kínában?
  Azt megnézném....:D
  A fegyver lobbi meg fog elégedni kis proxi háborúkkal?:D
   
  svajcibeka likes this.
 9. plushun

  plushun Well-Known Member

  Hát az minden lesz, de nem proxi :) Amúgy ha a katonai részét nézzük akkor annyiban igaza van, hogy az első csapás nem Európában lesz. Aztán majd az idő meg a történelem eldönti, hogy eszkalálódik, és ha igen merre. Egyébként Kína nincs katonailag felkészülve egy USA elleni háborúhoz és ezt ők is tudják. Ha csak a flottájukat nézzük meg, meg sem közelíti az USA-ét. Szóval én nem hinném, hogy a közeljövőben lenne esély rá. Ehhez még egy jó 10 év minimum kellene.
   
  Pogány likes this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

  Elemzők szerint az USA új vámjai miatt hat százalék alá lassulhat a kínai gazdaság növekedése, aminek beláthatatlan következményei lehetnek, lévén 1990 óta nem volt példa ilyen lassulásra. Eközben az régóta ismert adósságbomba ketyegése is kezd fülsiketítővé válni.
  Rettenetes dolog jöhet hamarosan
   
 11. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

 12. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Nyomják mint állat a hordozók építését, de abban igazad van, hogy tengeren jelentős hátrányban vannak még. Szárazföldi csapatokat illetően abban nem lennék biztos, hogy nem állnák meg a helyüket, de ahhoz az USA légifölényét valamivel negálni kell. (légvédelem, vagy repülőfotta)
   
  Pogány likes this.
 13. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  zsolti likes this.
 14. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ebben a gazdasági háborúban Kína nem nyerhet. Mki fog veszíteni, de stratégiailag az USA nyeri. Bármelyik kínai high tech céget hetek alatt kicsinálhatja. Vagy kiegyezés lesz, vagy kivéreztetés és kapitulácio.
   
  Fennek and Pogány like this.
 15. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Igen, sajnos minden lépésre válasz következik most. És addig fogják hajszolni a kínaiakat, amíg indokot nem tudnak hazudni a támadásra. És hát tudjuk, hogyha Kína esetleg rendkívül fegyelmezetten és ügyesen igyekszik is elkerülni, hogy okot szolgáltasson, akkor megjelenik a hírekben, hogy békés amerikai hadihajóra támadtak a Gonosz új képviselői. Esetleg még halálsugarat is fejlesztenek.
   
 16. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Erre írtam korábban, hogy Kína most találkozik a kapitalizmussal annak az igazi formájában. Kérdés, hogy behódol-e és végignézi ahogy tönkremegy, vagy lép egy nagyot.
   
  Magor Zoltán likes this.
 17. svajcibeka

  svajcibeka Well-Known Member

  Szerintem meg nem.Nem akar egy Megaláztatás Évszázada 2.0_t. Szerintem ehhez meg vannak az eszközei,ne felejtsük el a Kínai nemzet cca.4000 éves van ott tapasztalat elég.
   
  Magor Zoltán likes this.
 18. megazez

  megazez Well-Known Member

 19. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Túl kiegyensúlyozatlanok az erőviszonyok. Kína kire számíthat? Még a szomszédaira sem. Bármelyik szívesen lépne a helyére. A nagy cégek hamar átköltözhetnek akár Indiába.
   
  Pogány likes this.
 20. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Pogány likes this.

Ezen oldal megosztása