Az usa 300 millió fő lakos, Kína 1 milliárd.
Az usában is nem kevés kínai él. Kína az Usa legnagyobb hitelezője.
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/allampapir-usa-allamadossag-kina.678908.html
Az Usa tisztában van vele, ha így mennek a dolgok, mint most, csak idő kérdése, hogy mikor veszi át a stafétabotot Kína.
Ezt megakarja akadályozni...bármivel, ha kell kilövi a saját hajóját Tajvan mellett, vagy kilő egy tajvani hajót és ráfogja Kínára... és arra hivatkozva, hogy a nagytestvér, a világcsendőr nem engedheti meg, hogy a szövetségeseit támadás érje, ezért hát megtámadja Kínát. Ez a legvalószínűtlenebb forgatókönyv, hiszen atomhatalmakról van szó, de az usa, mint tudjuk a legnagyobb szarkeverő féreg ország amit valaha hátán hordott a föld. Bármi kitelik a Cia-tól..
Én nem becsülném le Kínát, már csak a más világképük, életfelfogásuk miatt sem. A kínaiak mások, mint a már sok tekintetben elsatnyult, a jólétben elkényelmesedett, ellangyisodott degenerált nyugati ember. Bizonyos szempontból hasonlítanak az oroszokhoz... szívósak, igénytelenek, mint a gépek, úgy tudnak dolgozni, és ha úgy tudnak dolgozni, mint a gépek, akkor nagy valószínűséggel úgy is harcolnának, mint a gépek, ha arra kerülne a sor, fejlettebb Us army ide vagy oda... Mod: És a harcot nem is feltétlen a szó klasszikus értelmében értem, hanem mondjuk egy Usa által előidézett gazdasági válság elviselésére és túlélésére. Már csak dacból is.
Szerintem Kína ha elveszti a türelmét nagy veszteséget tud okozni az amúgy is leszálló ágban lévő usának. Egyértelmű nyertese nem lesz ennek a csörtének szerintem.