1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Lehet, hogy jobban hangzik, de a realitás, hogy Albánia, Bosznia (bosnyákok lakta rész), a Szerb és Montenegrói Szandzsák, Macedónia albánok lakta része muszlim. Tulajdonképen egy egybefüggő területet alkotva, ahol a török mérsékeltebb érdekek, és az öbölmenti vahabita érdekek sokszor versengenek mind vallási, mind gazdasági vonalon. Jelentős fegyver, drog és embercsempész útvonal; valamint és keresztül megy a Balkánon, hogy fontos tényező tud lenni.
   
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez kéne legyen a cél szerintem is, érdekek mentén összefogva a környező országokkal, de nem közös országban.
   
 3. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ezt nagyon sajnálom, mert ha nem valósul meg, akkor a magyar államnak háború esetén lőttek... talán egy Dunántúlt ha meg tud majd tartani az ország, osztrák függőség alatt persze.
   
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nagyon jó hír, remélem igaz!
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  Lehet ha csak csel, hogy ne figyeljünk oda, és fű alatt gyorsan aláírják. Nagyon alattomos mocsok egy szerződés lehet ez, ha szinte semmi nem nyilvános róla / belőle és EU-s népszavazás nélkül akarják aláírni pártucat ember döntése alapján. Kétlem, hogy azt a néhány képviselőt (csak tudnám mit képviselnek magukon kívül) ne lehetne megzsarolni, megvenni, megfenyegetni, leváltani, megöngyilkolni.
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Lehet ha csak csel, hogy ne figyeljünk oda, és fű alatt gyorsan aláírják. Nagyon alattomos mocsok egy szerződés lehet ez, ha szinte semmi nem nyilvános róla / belőle és EU-s népszavazás nélkül akarják aláírni pártucat ember döntése alapján. Kétlem, hogy azt a néhány képviselőt (csak tudnám mit képviselnek magukon kívül) ne lehetne megzsarolni, megvenni, megfenyegetni, leváltani, megöngyilkolni. </blockquote>

  Természetesen figyelni kell, de azért ez jobb hír, mint ha az jött volna hogy amúgy aláírták tegnap sumákban...

  A Britek voltak a nagy favorizálói, most aláírhatják majd saját nevükben, a Franciák meg nagyon nem akarták, és így hogy GBR kiszáll, ez el is dőlt sztem. Legalább is nagyon remélem.
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  A britek azzal kell kezdjék a kilépés után, hogy újratárgyalák a nemzetközi kereskedelmi megállapodásaikat. Az amerikaiakkal írhatják is egyből alá.
   
 8. beta

  beta Well-Known Member

  Nem, Felcsútról.
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Annyira nem vagyok szakértője a nemzetközi kereskedelmi szerződéseknek, de tudtommal ezeket a legtöbb esetben mindig zárt ajtók mögött tárgyalják.
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem, Felcsútról.</blockquote>
  Az közelebb van mint Brüsszel, Washington, Jeruzsálem, Moszkva, Peking.
   
 11. joker

  joker Well-Known Member

  Nagy horderejű ügyekben úgy lenne a legdemokratikusabb, hogy kikérjék a választók véleményét is. Pl akarod-e ezt vagy azt a pártot, hogy kormányozzon, akarsz-e EU tag lenni, akarsz-e NATO tag lenni stb. Ráadásul ez nem 1-2-3-4-5 évre szólna, hogy addig lenne próbaüzem vagy akármi és akkor újratárgyalják ha valami nem jó, vagy 4 évente meghosszabbítható, hanem míg a világ s két nap. És ha elcseszik akkor egész Európa szívni fog vele és kőkeményen fizetni. Már most látszik, hogy milyen a trend, az amerikaiak a VW csalása miatt kaptak 12(?) milliárd dollár kártérítést, ez ment a fogyasztóknak, az EU-ban meg jóformán semmi, sőt, volt pofájuk kijelenteni, hogy az EU-ban ne számítsanak ilyen kártérítésre. Románia úgy tudom 30 millió eurónyit kapott, persze nem a vásárló hanem állambácsi, amit kifizettek 400(?) VW Polo formájában. Az 75000 euró / kocsi.
   
 12. beta

  beta Well-Known Member

  Igen, de ez utóbbiak nem akarnak mindent nyíltan, gátlástalanul lenyúlni a saját javukra és teljes uralmat birtokolni felettünk.
   
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nagy horderejű ügyekben úgy lenne a legdemokratikusabb, hogy kikérjék a választók véleményét is. Pl akarod-e ezt vagy azt a pártot, hogy kormányozzon, akarsz-e EU tag lenni, akarsz-e NATO tag lenni stb. Ráadásul ez nem 1-2-3-4-5 évre szólna, hogy addig lenne próbaüzem vagy akármi és akkor újratárgyalják ha valami nem jó, vagy 4 évente meghosszabbítható, hanem míg a világ s két nap. És ha elcseszik akkor egész Európa szívni fog vele és kőkeményen fizetni. Már most látszik, hogy milyen a trend, az amerikaiak a VW csalása miatt kaptak 12(?) milliárd dollár kártérítést, ez ment a fogyasztóknak, az EU-ban meg jóformán semmi, sőt, volt pofájuk kijelenteni, hogy az EU-ban ne számítsanak ilyen kártérítésre. Románia úgy tudom 30 millió eurónyit kapott, persze nem a vásárló hanem állambácsi, amit kifizettek 400(?) VW Polo formájában. Az 75000 euró / kocsi. </blockquote>

  Lehet ott tolták el a dolgot, hogy egyszerre túl sok mindent akartak. Lehet, hogy a megállapodásra szánt pontokat külön-külön kellett volna elfogadni, akár több évtizedes folyamaton keresztül. Egyszerre csak mindig egy apró lépés, ha pedig működik akkor lehet tovább menni, ha nem akkor lehessen módosítani vagy visszalépni.
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Igen, de ez utóbbiak nem akarnak mindent nyíltan, gátlástalanul lenyúlni a saját javukra és teljes uralmat birtokolni felettünk.</blockquote>
  Na neee :D
  Gondolom hiszel az ENSZ-ben is :p.
   
 15. lgabo

  lgabo Well-Known Member

  áruljátok már el ki lakik Felcsúton, hogy folyton azt emlegetitek?
   
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Még nem,de fontolóra veszem.
  ):
   
 17. xfotel

  xfotel New Member

  na igen, ezen a vonalon már folyamatban vannak a hadműveletek.
   
 18. beta

  beta Well-Known Member

  Nyugaton (és keleten) nem tudják elképzelni, hogy itt nem csak dupla profitra lehet szert tenni ügyes üzleteléssel, hanem szó szerint csontig le lehet rabolni mindent. Ellenben a kormány tudja, így meg is teszi. Elvégre Magyarországon kit érdekel ha az időseknek nem jut kórházi ellátás vagy a gyerekeknek rendes oktatás, hiszen jönnek a migránsok! Mind az 1300-an. Harmad annyian mint amit a kormány engedett be.
   
 19. xfotel

  xfotel New Member

  Ezt nagyon sajnálom, mert ha nem valósul meg, akkor a magyar államnak háború esetén lőttek... talán egy Dunántúlt ha meg tud majd tartani az ország, osztrák függőség alatt persze.
  </blockquote>

  azt gondoltam volna, hogy egy kétszázezres v4 haderőt nem tol el egy szerbia vagy románia, hogy a v4 lenyomná ezeket szimultán, inkább valószínű. de nem is csak erről az égtájról szólna ez a történet, inkább a nyugaton készülődő dzsihádról és polgárháborúról.
   
 20. beta

  beta Well-Known Member

  Felcsúton, vagyis ahol a világon a legnagyobb a száz emberre jutó stadionhelyek száma, 0.Orbán, Magyarország leendő fáraója székel. Ő jelenleg Magyarország egyik leggazdagabb embere és az egyik legnagyobb földbirtokosa.
   

Ezen oldal megosztása