Nana... te mit is tudsz venni ma a forintert amit fizukent kapsz? Es mit tudnal venni uveggyongyert? Azert ne tulozzunk. Az aranyalap elavult, mar az okorban is voltak akik meghaladtak, pl: Philipos ugy lenditette fel a Makedon gazdasagot, hogy kitalalta, hogy az ezustot elismeri aranykent. Ebbol az lett, hogy aztan Makedonia meghoditotta az akkor ismert vilag nagyjat es meg az ismeretlent is. Es az ezust csak egy lepes, a kovetkezo mondjuk a fa, aztan a papir es itt is vagyunk a mai papirpenzeknel.Igen es van valami valos a penz mogott ha arany van... Ha gyerekoromba aztmondta volna nekem valaki hogy felnott koromba ugy kapom majd a fizetesem hogy valojaban nem is letezik hat biztos nem akartam volna ugy kapni. /olyan szepen behuztak az emberiseget a csobe hogy meg az uveggyongyot is megsporoljak./ az indianokon rohognek hogy uveggyongyokert adtak el magukat es mindent... Hat mindenki nezzen magaba a mai vilagba a semmiert is megteszi ezt mindenki....
Kovetkezo hsz-edre: attol meg, hogy tanultam kozgazt abbol nem kovetkezik, hogy persze hogy a rossz kozgazt vedem, ez hibas szullogizmus. (hibas szullogizmus-ra pelda: minden nap egy alma az fel egeszseg, fel egeszseg nem egeszseg, nem egeszseg betegseg, tehat almat enni megbetegit.)