Az USA bár valóban érzékelt, tapasztalt korrupciót nálunk, de nem emiatt borította a bilit. Az hogy kitiltott jelentős szereplőket az országából az politikai üzenet. Nem a ténylegesen bekövetkezett korrupcióval kezdődött az egész. 2010 óta a magyar kormány, értsd Orbán Viktor, folyamatosan megszegte a nemzetközi politika szabályait. Ezek nem önkényes szabályok, amit a nagyok alkottak saját kényük kedvére. Ezek a társas érintkezéshez szükséges minimális viselkedési normák, amik sok esetben évszázadok alatt, súlyos véráldozatok árán keletkeztek. Ezért is ragaszkodik hozzá a nyugat oly erősen. Tudják mi a következménye ha ezeket megszegik. Orbán viszont nem foglalkozik ezekkel. Azért nem mert ezek akadályozzák személyes ambícióit. Orbán uralkodni akar, szentül hiszi, hogy ő nagy ember. Nem tudja elképzelni, hogy ne ő irányítsa az országot. Ő diktátor. A nyugat viszont már túllépett ezen. Nem akar diktátorokat látni. 2010 óta folyamatosan jelezte a magyar kormánynak, hogy nem jó úton jár. Semmi eredménnyel. Hosszú ideje próbálkozott, finoman kezelte a helyzetet, lehetőséget adott a kormánynak a korrekcióra, de nem ért el sikert. Most komolyabban fellépett, mert már nem volt más lehetősége.
Azt hiszem neked néhány történelemóra kimaradt.
Az USA mint gazdasági egység a XIX. századtól kizárólag a pénzzel megvehető értékekre koncentrált. Annak az országnak az alapja a korrupció, és miután nem sikerült ennek gátat vetni, így törvénybe iktatták. Úgy hívják, lobbi, évtizedek óta legálisan működik.
Milyen jelentős szereplőket tiltott ki ? Neveket, azon az egyen kívül tudsz biztosan ? Mert itt sztem senki.
Az igaz, hogy politikai üzenet. Mégpedig az, tessék feltétlen szervilis magatartást tanúsítani, gazdaságilag, politikailag.
Nemzetközi politikai szabályai ? Olyan van, hogy nemzetközi közjog, nemzetközi magánjog, és diplomáciai etikett.
Folyamatosan megszegte ? Példákat légy szíves.
Mert usai részről nagyon durván megszegték, jópárszor. Egynek itt a szövetséges Merkelt és a német vezetést (és ki tudja még kiket) lehallgató, titkosszolgálati ügy.
Ismered Orbánt amúgy ? Személyesen ? Vagy csak, így ad hoc alapon "népszava" módon közlöd ezeket jellemvonásokat ?
Sztem te is és többi ugyanígy gondolkodó pontosan arra nem képes, hogy legalább amit írt, vagy mondott valahol az érintett, egyszer elolvassa.
Én nem ismerem, de amit írt, mondott eddig abból nekem nem az jön le, hogy diktátor, vagy ilyen hajlammal bír. A minap is azt nyilatkozta, tudja, hogy át kell adni a helyét neki is egyszer, mert ez a demokrácia rendje.
A nyugati kormányok hazug kétarcúságát felidézve, nem kéne ennyire dicsőíteni őket. Érdekes, néhány keleti olajmonarchiában nem fontos nekik a demokrácia minősége, csak nálunk.
Európai példánál maradva pl. a francia prezidenciális rendszer is sokkal lazábban kezeli az úgynevezett demokratikus fékeket, az erősebb elnöki hatalom a törvényhozó-végrehajtó hatalmi ágak vegyítése, közelítése egyfajta sajátossága a francia politikának.
A nyugatnak nem olyan kényes ízlése, amikor Darth Vader csapatai 2006-ban lovasrohamot intéztek a tüntetők ellen, és azonosító nélküli kabátok vadászfegyverrel lőtték a tömeget. A mozgó rendőrhordák pedig mindenkit véresre vertek, aki az útjukba került. Országgyűlési képviselőtől kezdve az egyszerű járókelőkig.
Nekem olybá tűnik, hogy inkább ez volna a diktatúra egyik ismérve. Mostanság mikor történik ilyen, csak kérdezem ?