Azerbajdzsánban majdnemhogy Izrael és Törökország együtt kavar. Egymást kiegészítve segítik az azerieket. Sajnos Örményország halott ügy. Folyt. köv. Grúzia. Vagy bemenekülnek az oroszok szárnyai alá, önállóan nincs esélyük, más rajtuk csak szóban segít.Én azt gondolom, hogy akár mérsékeltek jelenleg, akár kevésbé, ha kirobban egy nagy zavargás Európában, akkor az leegyszerűsödve fog lecsapódni a közvélemény számára és állást kell foglalni. Ez óhatatlanul elhelyezi majd mind Törökországot, mind Azerbajdzsánt a képletben. Nyilván nem azok oldalára állnak, akik épp leszámolnának az európai zavargó muszlim tömegekkel. Elkerülhetetlen lesz a konfrontálódás!
..
A koronavírus olyan szinten felgyorsította ugyanis a folyamatokat, hogy akár egy éven belül borulhat a bili az EU-ban. Egy sor déli EU-tagállam nem bír ki még egy ilyen silány turistaszezont. Márpedig nem úgy tűnik, hogy lenne megoldás. Az olaj és földgáz ára is még lejjebb csúszhat egy bezárkózó, keveset utazó világban.
..
Törökország középhatalmi ambícióit az oroszokon kívül Irán és a zsidók sem nézik jó szemmel. És ott vannak a kurdok, akik jönnek fel népszaporulatban.
Földrajzilag is egy tömbben vannak a keleti végeken. Most nyugodtság van, de ez sem lesz mindig így feltétlenül.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kurds_in_Turkey#/media/File:Hdp2015Kasım.png
https://en.wikipedia.org/wiki/Kurds...key_total_fertility_rate_by_province_2014.png
..
Ami Putyin utódlását illeti, az ugyanolyan talány meg, mint Erdogan esetében.
Oroszország meg hiába nem tudott gazdaságilag nagyot domborítani, mindenképpen van rá esély, hogy középtávon kiegészüljön ukrán és fehérorosz területekkel, ha egyes titkosszolgálatok tovább keverik a dolgokat. Ukrajna nagyon megy lefele!
..
Lázár János nem lesz miniszterelnök szerintem...
És nem is vonnék feltétlenül párhuzamot az amerikai elnökválasztás és a következő hazai választások között.
Donald Trump meg szerintem győzni fog.
Aztán utána mi lesz vele, az kiderül...
A kurd kérdés kemény dió, de Törökország nem a Nyugat, vaskézzel rendet fog tartani. Egy lojális helyi kurd elitet kell felépitenie, amivel megbontja a kurd egységet.
Oroszország. 90-ben Nyugat-Nemetországnál húzódott a határa. 2000-ben a magyar-lengyel határ volt a befolyási övezet vége. Most az ukrán, évek kérdése és a Feherorosz hataron lesz az orosz befolyási övezet vége. A következő lépcső Szentpétervár?? Esetleg Csecsenföld? Vmelyik Távol - Keleti régió??
Lázár lehet nem lesz miniszterelnök, de nála jobboldalon nincs alkalmasabb Orbán utodjának. Érik a váltás!! Lehet nem 2022, de 2026-ban nagy eséllyel, bár én már most cserélnék!! Remélem OV lesz olyan bölcs, hogy el tudja engedni a hatalmat, mielőtt az országnak kárt okoz. Elsősorban arra gondolok, hogy megbomlik a jobboldal egysége és az O1G koala viszi tovább az országot.
Lehet Trump győz, de Amerika a káoszba menetel. Ott is megvan a bevándorlómatek. A Demokraták előbb - utóbb bebiztosítják hosszú távra a hatalmuk.