Azert kell valaki a hatuk moge...Az olaszok, hát az elmúlt 100 évben nem a katonai erényeikről híresültek el.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azert kell valaki a hatuk moge...Az olaszok, hát az elmúlt 100 évben nem a katonai erényeikről híresültek el.
Vizet könnyebb csőben hozni, mint a napfényt és a meleget .Itt meg viz nincs, a hegyekből kell hozni.
Tiszta dilisek ezek a Hollandok.A holland üvegházaknak is annyi "értelme" van, mint a német naperőműveknek.
Ez meg Almería, Spanyolországban. Üvegház amerre a szem ellát. De ott 3000 feletti a napsütéses órák száma. Duplája a holandokénak. A januári középhőmérséklet is 13 fok, szemben a holland 3 fokkal. Meg a spanyol munkaerő is picit olcsóbb, mint a holland. Alméria a legjobb hely Európában az üvegházi termelésre, Hollandiánál pedig már csak Skandinávia tudna rosszabb lenni.
Gondolom, milyen savanyú pofával nézik a jenkik az Iraki-Kínai üzletet .Kína tovább növeli jelenlétét Irakban, olajat kap cserébe
Irak megállapodást kötött két kínai vállalattal, amelyek két év alatt összesen 1000 iskolát építenek. Irak olajjal fizet a projektért cserébe - írja a France24.www.portfolio.hu
A Power China 679 iskola, míg a Sinotech 321 iskola építését vállalta el. Az iskolák építését két éven belül kell befejezni, az elsőt egy évvel a munka megkezdése után adják át - mondta Mejaham. A második szakaszban további 3000, az utolsó szakaszban pedig további 4000 iskola épül majd.
Tudnak a jenkik iskolákat építeni? Max gendersemleges mobilvécét tudna szállítani valamelyik hadiipari beszállítójuk egy ilyen projekthez!Gondolom, milyen savanyú pofával nézik a jenkik az Iraki-Kínai üzletet .
Hm.Érdekes mód,azért mégiscsak üzleti alapon,haszonnal termelnek üvegházban.Narancsot ugyan nem,de virágtól a facsemetéig szinte mindent.A magyar virágboltokban is nagyobbrészt holland virágot kapsz.Nem1x jártam holland üvegházakban.Vannak km-es nagyságrendüek is.(szedett már valaki platon almát?1x facsemetéket hoztam hollandbol osztrákba-és közben a platon szedtem az érett almát a fárol )Tiszta dilisek ezek a Hollandok.
Na de hát meg kell mutatni, hogy mire képes a nagy Holland nemzet. Egyébként mért nem narancsot termelnek? Ha nekünk nem is jött be, nekik még bejöhet.
A holland virágon jelentős részét Afrikában termesztik, nyilván olcsóbb a munkaerő, annyival, h megéri hűtőkamionokban tárolni vágás után, majd repülővel Európába szállítani. Hogy aztán a végfelhasználó 5-7 nap után kidobja. Ja, 30°C helyett 20°Con mosva megmented a bolygót!Hm.Érdekes mód,azért mégiscsak üzleti alapon,haszonnal termelnek üvegházban.Narancsot ugyan nem,de virágtól a facsemetéig szinte mindent.A magyar virágboltokban is nagyobbrészt holland virágot kapsz.Nem1x jártam holland üvegházakban.Vannak km-es nagyságrendüek is.(szedett már valaki platon almát?1x facsemetéket hoztam hollandbol osztrákba-és közben a platon szedtem az érett almát a fárol )
Aha.Akkor gondolom csak a szemem káprázott,mikor voltam holland üvegházakban.....A holland virágon jelentős részét Afrikában termesztik, nyilván olcsóbb a munkaerő, annyival, h megéri hűtőkamionokban tárolni vágás után, majd repülővel Európába szállítani. Hogy aztán a végfelhasználó 5-7 nap után kidobja. Ja, 30°C helyett 20°Con mosva megmented a bolygót!
Nem azt mondtam, h Hollandiában nem termelnek, de nagyon sokat kiszerveztek Afrikába.Aha.Akkor gondolom csak a szemem káprázott,mikor voltam holland üvegházakban.....
Termelnek és termeltettnek sok helyütt virágot.De hidd el,hogy kb nagyságrendel több virágot visznek ki hollandból repülővel,mint be.
Igen-de ettől még rendületlenűl termelik hollandban is.És nem csak virágot.Nem azt mondtam, h Hollandiában nem termelnek, de nagyon sokat kiszerveztek Afrikába.
http://www.florinews.com/index.php/...b-2015/131-transporting-cut-flowers-to-europe
https://www.landgovernance.org/land...ce-and-local-food-security-in-eastern-africa/
https://nltimes.nl/2019/07/02/dutch-companies-promise-tackle-abuses-flower-cultivation-africa
Linket lefelejtetted - ez egy másik, de szintén korrekt: https://infostart.hu/tudositoink/20...llitmanyokat-az-aramszunettol-tarto-europaiakAz ÁzsiábaLNG-t szállító amerikai hajók félúton Európa felé fordultak, miután a földgáz ára új csúcsra ugrott.
Az Ázsiába szánt cseppfolyósított földgázt szállító hajók az út közepén irányt változtattak, hogy a többet fizetni hajlandó európai fogyasztókhoz vigyék el, mivel az árak a régióban új rekordokat döntöttek – írja a Financial Times.
Az év során Kína, Japán és Dél-Korea az európaiaktól vásárolt üzemanyagot , most azonban az Ázsiába tartó gázszállítók tulajdonosai visszaszállítják őket Európába, hogy kihasználják a megugrott árakat.
E mozgások közé tartozik az Ázsiába tartó amerikai LNG-hajók útvonalának megváltoztatása. Szintén ennek fényében több mint egy évtizeden belül várható az első ausztrál cseppfolyósított földgáz Európába szállítása.
Platts szerint az európai és az ázsiai árak közötti különbség jelenleg az eddigi legnagyobb.
Az Európába irányuló azonnali LNG-ellátást körülbelül 48,5 dollárra becsülték millió brit hőegységenként, szemben az ázsiai egységenkénti 41 dollárral. Októberben és novemberben az árak Ázsiában átlagosan 5 dollárral voltak magasabbak egymillió egységenként, mint Európában.
Korábban szerdán arról számoltak be, hogy a gáz ára Európában a tőzsdei kereskedés nyitásakor 6,5%-kal, 1000 köbméterenként 2 ezer dollár alá esett. m, az előző napi rekordnövekedés után
Ezek hozzák a zukriknak a gázocskát... Hogy is van?Linket lefelejtetted - ez egy másik, de szintén korrekt: https://infostart.hu/tudositoink/20...llitmanyokat-az-aramszunettol-tarto-europaiak
Szerintem a 6 generációs gépet már közösen kéne fejleszteni és a kínai ipar le is tudja azokat majd gyártani hamar mert az orosz siralmas.Oroszország és Kína közösen fejlesztenek csúcstechnológiás fegyvereket – mondja Putyin
Russia, China Jointly Developing High-Tech Weapons, Putin Says
Russia and China are jointly working to develop state-of-the-art weapons, President Vladimir Putin told his Q&A session on Thursdaysputniknews.com
Three males bring a fag in burlap sack.Ezek hozzák a zukriknak a gázocskát... Hogy is van?
Alexander, Joseph, Benedict,
The warm in sacks,
Bring by ships.
/Ősi ukri gyermekmondóka/
Egy kisvárosban lakom, ahol 2 virágkereskedes van. Az egyik a temetővel kapcsolatos, ott szinte csak helybeli viragok vannak ( rózsa, szegfű, krizantèn stb. A màsikhoz hetente jön a holland hűtőkocsi direktben teriteni az àrút.Gondolom, mèg x kis viràgboltot lát el a környeken. És ez egy kis üzlet, nem valami viràgdiszkont. És Hollandia innen kb 1200 km.Hm.Érdekes mód,azért mégiscsak üzleti alapon,haszonnal termelnek üvegházban.Narancsot ugyan nem,de virágtól a facsemetéig szinte mindent.A magyar virágboltokban is nagyobbrészt holland virágot kapsz.Nem1x jártam holland üvegházakban.Vannak km-es nagyságrendüek is.(szedett már valaki platon almát?1x facsemetéket hoztam hollandbol osztrákba-és közben a platon szedtem az érett almát a fárol )