Beszéljünk 3 hét múlva...Így van, ha 1-2 héten belül nem lesz megállapodás (szerintem 90 %, hogy nem), akkor az oroszok lépni fognak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Beszéljünk 3 hét múlva...Így van, ha 1-2 héten belül nem lesz megállapodás (szerintem 90 %, hogy nem), akkor az oroszok lépni fognak.
Hát, vannak problémák. A tulajdonképpeni vörös vonal és a konfliktusforrások (NATOvsCSTO vörös csillaggal, míg NATO-n belül kék csillaggal):
Szükség esetén az oroszok lerohanhatják, mielőtt a NATO-hoz csatlakozna:
Hogy csak a legsúlyosabb konfliktusforrásokat nézzem!
- Ukrajna
- Grúzia
- Finnország
Elméleti szituácóhoz kapcsolódó kérdés:
Ha az USA(NATO) bevállalna egy Oroszország elleni hagyományos háborút (és közben nem kezdeményez katonai konfrontációt Kínával), Kína hajandó lenne-e szárazföldi csapatokat átdobni az európai frontra az oroszok megsegítésére?
Ez könnyen elképzelhető. Viszont, hogy komplett csapatokat ráadásul nyíltan az USA ellen az nem. Az már felérne egy hadüzenettel.
vívják meg alaszkába... van elég hely.És?
Egy usa-orosz full kontakt azért lenne, hogy Kínat is elzárják szárazföldon, akkor nem jobb kke-ben/bárhol megvívni, mint kínai földön?
Nem tudom, miért vizionálunk atomháborút.
Nem véletlenül sivalkodik az USA.Így van, ha 1-2 héten belül nem lesz megállapodás (szerintem 90 %, hogy nem), akkor az oroszok lépni fognak.
DE, ha megengedik, hogy az orosz lerendezze az ukrikat, az nagyon nagy arcvesztés lesz nyugatnak. Ettől kezdve többé nem találnak egy olyan országot a földön, aki biztatásukra átáll hozzájuk. Sőt az olyan ügyeskedő szövetségesek, mint a Románok és Bolgárok, elkezdenek vakarozni.
A STRATFOR információi szerint az orosz keleti katonai körzetben lévő 4 hadsereg áthelyezése a nyugati határokhoz folyamatban van, az információ egyelőre nem megerősített (PCR), de közben az RT híre szerint Oroszország azonnali vizsgálatot rendelt el a Távol-Keleten állomásozó csapatainál a gyors bevethetőséget illetően.
Vedd figyelembe hogy rengeteg a tartalékos, és nálluk még a katasztrófavédelem is fegyveres szervezet.Mekkora most egy orosz hadsereg?
Ha jól gondolom 50-70 ezer fő közt valahol.
Ha jól nézem a keleti körzet összesen 4 hadsereg + 1 hadtest:
Eastern Military District - Wikipedia
en.wikipedia.org
Egy hadtest maradna egész Kelet-Szibériára?
Persze ha a Kínai mandzsúriai csapatokat is átvezénylik Tajvanra, akkor érthető...
Románia átállására nem játszanak az oroszok szerintem, elsősorban, mert a mindenkori román kormány az amerikaiak legtörekvőbb kutyája, akik a saját annyukat is eladnák egy kis dícséretért cserébe, másodsorban meg egy átállás esetén az oroszok folyamatosan rajtuk kellene tartsák a szemüket, hogy ne legyenek hátbaszúrva. S mikor mérlegre teszik ezt az egészt, akkor azt mondják, hogy a román legyen inkább ellenséges oldalon, mert jobban járnak vele, mint szövetségesként.őt az olyan ügyeskedő szövetségesek, mint a Románok és Bolgárok, elkezdenek vakarozni.
Igen. Az a legbiztonságosabb, ha Románia nyilvánvaló módon az ellenséged, mert akkor tudod hogy álltok (amúgy is úgy persze). Mondjuk ha Románia a szövetségesed, akkor legalább tudod ki fog elárulni -csak azt nem, hogy mikor-, szóval ez se zsákbamacska!Románia átállására nem játszanak az oroszok szerintem, elsősorban, mert a mindenkori román kormány az amerikaiak legtörekvőbb kutyája, akik a saját annyukat is eladnák egy kis dícséretért cserébe, másodsorban meg egy átállás esetén az oroszok folyamatosan rajtuk kellene tartsák a szemüket, hogy ne legyenek hátbaszúrva. S mikor mérlegre teszik ezt az egészt, akkor azt mondják, hogy a román legyen inkább ellenséges oldalon, mert jobban járnak vele, mint szövetségesként.
A HTKA információi szerint a hír igaz, a hidegháborús színvonalú technikát mozgatják nyugati irányba. Tartalékosokat hívnak be a déli körzetben a hivatásos és szerződéses állomány feladatainak ellátására, elvileg 50%-ot kell pótolniuk.A STRATFOR információi szerint az orosz keleti katonai körzetben lévő 4 hadsereg áthelyezése a nyugati határokhoz folyamatban van, az információ egyelőre nem megerősített (PCR), de közben az RT híre szerint Oroszország azonnali vizsgálatot rendelt el a Távol-Keleten állomásozó csapatainál a gyors bevethetőséget illetően.
Nem ismerem a számszaki részleteket és azt sem tudom, hogy ha ez igaz, abban az esetben mekkora erők maradnak a keleti körzetben, de a Vosztok-2018 hadgyakorlaton hatalmas erőket mozgattak meg több ezer km távolságra relatíve igen rövid idő alatt, tehát ezek az egységek szükség szerint ide-oda mozgathatóak. A tartalékba helyezett haditechnikai eszközpark valós méretéről sincs pontos adat, de valószínűsíthető, hogy számukra elégséges haditechnika marad még a térségben és szükség esetén ezeket is mozgósítani tudják.Mekkora most egy orosz hadsereg?
Ha jól gondolom 50-70 ezer fő közt valahol.
Ha jól nézem a keleti körzet összesen 4 hadsereg + 1 hadtest:
Eastern Military District - Wikipedia
en.wikipedia.org
Egy hadtest maradna egész Kelet-Szibériára?
Persze ha a Kínai mandzsúriai csapatokat is átvezénylik Tajvanra, akkor érthető...
Azért itt van, mert ide írtam, de felőlem áthelyezhetik bárhová. Az én meglátásom szerint ezek a katonai hírek/lépések túlmutatnak szimplán Oroszországon, ennyi volt a mögöttes logika.A HTKA információi szerint a hír igaz, a hidegháborús színvonalú technikát mozgatják nyugati irányba. Tartalékosokat hívnak be a déli körzetben a hivatásos és szerződéses állomány feladatainak ellátására, elvileg 50%-ot kell pótolniuk.
Amúgy ez miért ebben a topikban van?
Ez a topik pont arról szól - ezért is indult egykoron - hogy minden számításba vehető szkenárió helyet kapjon, megvitatható legyen és ebben bizony a nukleáris hadviselés/háború potenciális lehetősége is ugyanúgy benne van.Nem tudom, miért vizionálunk atomháborút.