A franciák, mindegy, hogy szét voltak esve több királyságra, vagy egységes, központilag irányított államuk volt, simán összehozták, hogy egy - egy konszolidáltabb napon is több száz embert égettek meg vagy fejeztek le.
Ez pár helyen ment Európában. A németeknél is.
Mi a valódi oka ?
Nem jutottak a németek annyi gyarmathoz, mint szerették volna. Úgy érezték a fejlődésük gátja ez. Monarchia a balkánt akarta gyarmatosítani.
Sok gazdasági oka volt. De szerintem a legfőbb ok a hülyeség volt szimplán.
Az I. VH igazán a bankár és nagytőkés családok érdeke volt. Szerintem ők ültették el a bogarat az uralkodói fülekben.
A cigányság nem is őshonos Európában Xd
Hát nem. Mégis itt vannak....
Afrikát nem lehet kizsákmányolni ? Meg Dél-Amerikát sem ?
Most is kizsákmányolják őket. Lásd pl. a franciák frankja afrikában.
És hova mennek ezek az erőforrások, ha az elmúlt évtizedekben nincsen semmi áttörés, érdemi fejlődés ?
Éltetik tovább a lufit, hogy nehogy kipukkanjon. Kb. ennyi. Ez a rendszer ami most van, fölél mindent, mintha nem lenne holnap.
Nem tudom, hogy az én generációm hogy éli meg a dolgokat, de személy szerint a mostani technológiai fejlődést lassúnak, a Földhöz kötötten élem meg.
Képzeld el azt aki 1800 előtt született, bármikor. Azok, hogy élték meg. Volt, hogy 1000 év alatt alig változott valami.
Ennyire agyhalott lennél,hogy a 30-as évek dumáját rögtön szélsőséges gondolkodásnak bélyegzed?
A németeknél? Igen az. Náciktól a kommunistákig elég széles volt a skála. És akkor a Berlini LMBTQ világot nem is említem....
Nem kell az a deviáns világ, köszönöm!
Tudod az emberek akkoriban nem csak,és kizárólag genocídiumban gondolkodtak,hanem az akkori létbiztonságban, közrendben,és gyarapodásban,ami már évek óta hiánycikk a jelenlegi "Német"országban.
Erről volt híres a Weimari köztársaság XD
Ahh, Nógrádi úr?
1000 éve nem láttam az öreget. De ha mondott ilyet, akkor kivételesen nem mondott hülyeséget.