A fórummotor miatt nem látom ezt ki írta nekem címezve, de azért válaszolok.
<i>"Én csak a nagyságrenddel eltúlzott hatásokra reagáltam és próbáltam helyre tenni."</i>
Sok nézőpont létezik különböző eseményekről, de szóba került az is, hogy miért atomoznának meg minket az oroszok? Ki mondta, hogy csak ők képesek erre? Van pár ország amely el lő idáig...
(<i>USA, Oroszország, Izrael, Kína, India</i>)
Továbbá <b>az én véleményem</b> az, hogy <b>a 3. VH</b> ha kitör akkor az <b>az ázsiai a közel keleti és a fehér civilizáció csatája lesz.</b> És igen, a népirtás lesz a cél! Az élőerő és az infrastruktúra teljes megsemmisítésére való törekvés. Ez még a 2. VH-ban is meg volt.
Erre írták, hogy igen, de hát akkor sem volt fejetlenség. - Azt persze nem teszitek hozzá, hogy ott akár évek de legalább hónapok álltak rendelkezésre a fölkészülésre.
Itt ha jó a hírszerzésed akkor 1-7 napod, ha kis csicska vagy, mint Magyarország akkor 0-30 perc áll a rendelkezésedre zéró óráig. Ennyi idő alatt még futni sincs időd...
Szerintem néhányan nagyon alábecsülik az atomfegyverek hatóerejét!
15 kilotonnás, mai szemmel nézve "vicc bombák" után is csak a vasbeton szerkezetes épületek váza maradt állva , egy mai 150 kilotonnás, vagyis tízszer nagyobb hatóerejű töltetek becsapódása esetén szerintetek mi lenne?
Milyen épület maradna állva Budapesten a citadellán kívül ha atomtámadás éri a várost?
<i>(Már a 3-as metró sem atombiztos a gondos törődésnek hála, a többi meg soha nem is volt. Az ezeréves muzeális bérházakról inkább nem is beszélek...)</i>
Előző hozzászólásomban 1 db nekünk szánt MIRV-es ICBM hatásairól beszéltem, sokak szerint eltúlozva.
Csak azt felejtik el, hogy a magyar katonai potenciál nem létező dolog, senkire nem jelent fenyegetést, főleg nem világhatalmakra!
Viszont elhúzódó háborút senki nem akar, így magát az országot és annak lakosságát kell harcképtelenné tenni!
(<i>hiszen egy évekig húzódó konfliktus alatt megszületne a most nem létező hadsereg és bevetnék, de ez a többi leszerelt államra is vonatkozik.</i>)
Számoljunk 1 db ICBM-el, és 8 db 150 Kt-s töltettel!
Hazánkra nézve a kiemelt célpontok:
1. Budapest: milliós lakosság, köz és államigazgatási központ, civil és gazdasági szervezetek központja----> ha kiütik akkor rengeteg halott, és az ország szinte minden szférája vezetését veszti.
2. Paks: az ország energetikai központja amely önerőből pótolhatatlan-----> kilövés esetén az egész országban megszűnik a villamosenergia ellátás <i>(import se lesz ám! az is eldurran csak máshol...</i>)--->gyakorlatilag minden leáll és megbénul----> hosszú távon még a kórházakban sem lesz áram, konzerven kívül más kaja sem lesz, leállnak a vízművek, csatornázás és a hírközlés is.
3. Százhalombata: Olajfinomító, olaj és gáztárolók, erőmű, vasút----> Kilövés esetén bármely időtávra megszűnik az ország üzemanyag ellátása, ami nem árammal működött hát idővel az is megbénul.
4. Székesfehérvár: Honvéd vezérkar itt található <i>(nem Pesten!</i>) , fontos vasúti csomópont.---> ténylegesen megszűnik a haderő vezetése, a vasúti szállítmányozás nagymértékű ellehetetlenítése. (<i>néző pont kérdése, de se NATO se orosz hadi szerelvények nem mennének már arra...</i>)
5. Pápa és Kecskeméti bázis repülőtér: itt lehetséges a légierő összevonása, (<i>NATO vagy orosz, full mindegy</i>) ugyanis itt van megfelelő felszerelés----> ha kilövik nincs már valóban használható repterünk rövid időn belül.
Töltetek eloszlása:
Budapest: 3 db- Buda+Pest városközpontok+ferihegy
Paks,Százhalombata, Székesfehérvár, Pápa, Kecskemét 1-1 db.
Eredmény: A 3. VH-ra harc és életképtelenné vált Magyarország 30-60 percen belül, attól függ honnan lőnek.
És ezt bármely országgal végig lehet sakkozni a megfelelő számú rakétával!
Hozzátenném, hogy kb. 5-600 db különböző ICBM van szolgálatban a világon, vagyis mindenki válasszon ki nyugodtan a földgolyón kb. ennyi értékes célpontot!
100-200 db jut katonai 300-400 db jut városi célpontokra, vagy kis országok esetén (<i>mint mi</i>) akár egy komplett országra is elég 1 db.
Közép-kelet Európát 20 db ICBM simán letarolja, és harcképtelenné teszi évekre.
De az EU szétbarmolásához se kell 50-60 db-nál több. Ez a tizede csak a rendelkezésre álló mennyiségnek...
De az USA két partjának legyalulásához se kell sokkal több 60 db ICBM-nél, Kína lakosságának jelentős része szintén a part mentén él koncentrálva, oda is elég ennyi. Lényegében bárhova...
Persze lehet mondani, hogy túlzok, de ha valaki atomháborúra vetemedik az már nem kímél se Istent se embert. A csapás gyors lesz, a győztest viszont hosszú távon hirdetik csak ki, és az nyer akinek jobban épen marad a hátországa, több marad a lakossága, mert az gyorsabban talpra áll. És onnantól kezdve ő az új szuperhatalom, a megmaradt emberiség új meghatározó eleme!
Ez az oka amiért szétlövik a hátországot és a civileket is.
(<i>Amúgy is, minek lőnék ICBM-el az ellenség szárazföldi silóira? Azokban már nem lesz rakéta mire az enyémek megérkeznek...</i>)