<blockquote rel="Pocok75">azért az kicsit kivesézhetnéd Hóbagoly, hogy hogyan is fogja lerohanni a törököket a nagymedve?? Értem én, hogy a wiki szerint meggyőző fölényt mutat az orosz hadsereg, de azért az nem úgy működik szerintem, hogy most akkor nekem van 2x annyi repülőm, meg 15x annyi tankom akkor én nyerek! Hogy mennek oda az oroszok?? Úszva? Gyalog? Ne vedd kötözködésnek, gondolom erre is van valami scenariód.
Úgy, hogy nem kell lerohannia mind a 75 millió törököt. Elég, ha csak a Boszporuszt és Isztambult (Konstantinápoly) vonja hatalmába. Ebben segít nekik Görögo. és a kurdok által generált polgárháború, ezenkívül van az iszlám (!) világnak egy olyan része, amely Oroszo.-nak szövetséget ajánlott fel (!) Töröko. ellen, íme:
</blockquote>
A XXI-dik században már ott tartunk, hogy ha nincs meg a komoly társadalmi támogatottsága, akkor egy agresszor, lehet az akár milyen erős, népírtás nélkül hosszú távon nem tud megszállva tartani még egy gyenge országot sem, nemhogy egy középhatalmat.
Nem csak abból áll egy háború, hogy legyőzzük az országot és kész. Irakot is könnyűszerrel lenyomta az USA, aztán mégis feladta.
Pocok jól feltette a kérdést. Oroszország lehet hogy a világ második (vagy 3-dik) legerősebb országa, de csak a határai mentén ilyen erős. Nincs akkora ereje, hogy vele nem határos középhatalmakat legyőzzön (hogy is nevezik magyarul ezt: power projection). Vagy hogy gondolod a háborút? A Kaukázuson keresztül berobognak az orosz tankok ezrei, esetleg Ukrajna, Románia és Bulgária engedi át őket? A tengeren keresztül tuti, hogy nem fognak partra szállni Törökországban.
Ráadásul az oroszok már vagy 200 éve próbálnak eljutni a Boszporuszig, amint közel érnek a céljukhoz, az összes nagyhatalom összefog ellenük. Gondolod, hogy most hagynák nekik?