<blockquote rel="silurusglanis"><blockquote rel="phaidros">Nem az elűzés a megoldás, hisz ezek között is vannak jó szakemberek, sőt meg merem kockáztatni, hogy sokszor több haszonnal vannak a társadalomra mint sokan mások. (Most nem a napszámosra gondolok első sorban.)
Sok mindent át kellene a kormánynak gondolni, azt is, hogy mi mennyit ér meg (hosszútávon).
Ha arra gondolsz, hogy a minek mikor van itt az ideje, akkor velem.
De azért az veszélyes helyzet, hogy kb. lakosságcsere zajlik. Magyar megy, holland jön.
Másfelől mindig balul sült el eddig minden ilyen betelepülés. Román, német, "galíciai", stb. az összes a mi életterünket rabolta, a mi rovásunkra terjeszkedett. Aztán jogokat akart. Talán a most következő nagy átrendeződésnél kicsit harciasabbnak kellene lennünk. (Lenne mit tanulnunk a szerbektől, ha olyan bambák lennének mint mi, nem beszélhetnénk ma Szerbiáról.)</blockquote>
Az a helyzet, szerintem a magyar átlagtól lényegesen többet járkálok ilyen olyan okokból az országban, s én úgy látom, sok helyen, ha nem jönnek a magas szőke hollandok, akkor így vagy úgy, de a falvakban előbb utóbb mások veszik majd át a helyet az elöregedett magyar emberektől. Nos ezért én kevésbé tartom károsnak azt, ha esetleg egy 30.000 búr kolónia dönten úgy, hogy jobb nekik a magyar ugaron csapatni a John Deer-el nyugiban, mint afrikában lövöldözni néha az FN-FAL-al róla a vadakra...
</blockquote>
Ezek nem Borsodba fognak költözni, hogy hasznunkra lennének.
Mondjuk ha oda akarnának, akkor sem lenne tőle kevesebb C-vitamin.
Maradjanak Afrikában és küzdjenek, vagy integrálódjanak vissza a németalföldi élettérbe.
Ja, meg ha tényleg John Deere, akkor nem megy ott olyan szarul, ha eladják hazájukban beröffenthetnek belőle egy kis life-style business-t. Aztán a viszont nem látásra innen.
Itt földet meg végképp ne akarjon, amikor sok itthoni gazdának sincs mert vagy kihúzták alóla, vagy terjeszkedik a külföldi mint valaki már írta ma.