Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
http://444.hu/2016/03/23/az-europai-bizottsag-akkor-is-kuldene-hataroroket-a-tagallamokba-ha-a-tagallam-nem-akarja
"Példa: ha a Magyarok kis csoportja nem akarná és a Románok elkezdenének romanosítani az erdélyi magyarokat. Az nyilvánvaló osszetűzést provokálna"
Arrol elkepzelesem sincs, hogy embereket hogy lehet elromanositani; teruleteket lehet, de azt meg regota csinaljak. EEA eseten tokmindegy, hogy ki hol lakik. Tulajdonkeppen most is
<b>Vladimir Bukovsky - Az EU és a Szovjetunió összehasonlítása</b>Nem csoda, hogy a mi kis internacionalista EU-nk az alapító atyák "Nemzetek Európája" helyet egyre jobban hasonlít az SZU-ra.
<i>"Martin Schulz szóvivője szerint az érettségi nem követelmény az EP-elnökséghez."</i>
http://mandiner.hu/cikk/20130521_nem_erettsegizett_le_martin_schulz
<blockquote rel="Eltorro"><blockquote rel="zsolti"><blockquote rel="tarzaan"><blockquote rel="zsolti">Én sajnálom az ártatlan áldozatokat Párizsban is, Brüsszelben is. Az orosz utasszállítón is meghaltakat, meg a meghalt amerikai katonát is. Ettől függetlenül, természetesen, nem sírni kéne egy Frederica Mogherininek, hanem rájönni arra, hogy át kéne adja már a helyét ebben az ügyben egy kompetens, rendészetben jártas szakembernek, és elkezdeni hagyni dolgozni a hozzáértő embereket. Ebből ez a szánalmas könnypotyogtatás nem fog kihúzni minket...
https://www.youtube.com/watch?v=wuludGOBe2s
Már lassan 100 éve, hogy megszűnt, de még mindig azért sírunk sokan.
Ha van isten akkor mekka, rijad vagy katar.A kérdésem, hogy ki, mit tippel, hol fog megtörténni a következő terrorcselekmény?
"Egy nemzetiség érdekeit egy nemzet állam tudja a legjobban érvényesíteni."
Azzal a kitetellel elfogadom, hogy egy _potens_ nemzetallam kepes ervenyesiteni. Mo. nem ilyen, ezt lathatjuk evtizedek ota. Innentol pedig ertelmetlen magyar oldalrol aggodni; pont semmi erdekervenyesito kepessegunk sincs nagy leptekben. Viktor meg a V4 jo huzas migrans-temaban, de azert atfut az agyamon (mert muszaj), hogy Viktor kellett-e a migrans-problema felsimeresehez vagy nelkule is ment volna (szerintem nelkule is ment volna, kulonosen az ellato-rendszerek es a terrorcselekmenyek utan).
Azt sem gondolnam, hogy az EU fenn fogja tartani a migrans-simogato politikat hosszutavon (feltetelezve, hogy a mostani vezetest hamarosan kib@sszak a picsaba).
Visszaterve a nemzetisegek erdekeihez. Szerintem nincsenek nemzetisegi erdekek, csak emberi erdekek, Egyetertek veled, hogy ezt a legtobb ember nem latja at es lenne 1-2 generacio (inkabb 1), amely a boren erezne az EU eros allamainak onzeset (most is erezzuk, vajon valtozna-e; szerintem nem), viszont hosszu tavon egyszeruen nem szamitana az eredeti szarmazas.
Meg egy gondolat. Nezd meg Izraelt. Egy miniatur allam hihetetlen befolyassal, elni akarassal, katonai potenciallal, erdekervenyesito kepesseggel, kulturaval. Azzal egyutt, hogy folyamatosan kritizalom (raszolgal), el kell ismernem, hogy boven kevesebb lenne a vilag nelkule illetve a zsidok nelkul (lasd tudomanyos szfera vagy akar a szorakoztatoipar). Szerintem sok dologban a magyarok is peldat vehetnenek (egymas segitesebol, osszetartasbol, innovacios batorsagbol, stb.).
Ezt csak azert irtam, mert ok is egy pelda arra, hogy egy kis nep is lehet befolyasos.
Ahogy Te másról megállapítasz itt bármit is, és azt megfogalmazod felé, vagy más irányába, így másnak is joga az ilyet feléd, így rólad azt megtenni. Amúgy, hol és miben olvastad azt ki, hogy nem tartalak magyarnak, és mit jelent számodra ez a magyarkodás-szerű szóhasználat?Cagnamadre: semmit nem tudsz rólam, kérlek ne te döntsd el, hogy mennyire vagyok magyar. Ha ennél is magyarabb lennék, akkor már nem magyarnak, hanem antiszemitának tartanának itt sokan.
Környezeti változásokat figyelmen kívül hagyva hozod a példád fel Te is. Miért gondolod azt, hogy a "ha..." szócska használatakor, az történt volna meg, és így jutottunk volna el a mába, amit így kifejezel vele? Ha az egyik része az egésznek, valamilyen formában másképp viselkedik, az kihatással van a többire, és már nem azt fogja cselekedni, mint mikor a változás nélkülinél megtette.Látom itt már mindenki elfelejtette, hogy volt egyszer már Egyesült Közép-Európa, amiben rajtunk kívül 12 nemzet vett részt. Osztrák-Magyar Monarchiának hívták. Már lassan 100 éve, hogy megszűnt, de még mindig azért sírunk sokan. Biztosra veszem, hogy sokkal jobban éltek az emberek, bármelyik nemzetiséghez tartoztak, a Monarchiában, mint az utána kialakuló kis országokban. Akkor sem vesztettük el a nyelvünket, a magyarságunkat, a kultúránkat, sőt szerintem sokkal magyarabbak voltak az akkori emberek, mint a mostani független Magyarországon. Ha a Monarchia működött 1914-ben, akkor a mai világban, amikor már sokkal közelebb áll egymáshoz az Európai népek kultúrája, gondolkodásmódja, miért ne működne? Komolyan kérdem, a nyelven és a történelmen kívül mi különböztet már meg egy németet és egy magyart?
Én amondó vagyok, hogy egy Monarchiához hasonló egységes Európa pont, hogy hozzájárulna ahhoz, hogy a gyengébb gazdasági teljesítményű Közép és Kelet-Európai országok felzárkózzanak a Nyugathoz. Ez hozzájárulna ahhoz, hogy egyáltalán túléljünk. Pont akkor fog eltűnni a magyarság, ha a jelenlegi helyzet fog megmaradni. Ha egységes lenne az EU, akkor az itteni fizetések is közelítenének a nyugatiakhoz és így megszűnne a kivándorlás.
Az meg hülyeség, hogy az egységes EU-ban egy nyelv lenne utána. Anyám a németet tanulta az iskolában én az angolt, a gyerekeim majd valószínüleg szintén az angolt fogják, de attól még az anyanyelvünk a magyar maradt. Asszimiláció csak akkor van ha van kibe beolvadni. Ha az EU hivatalos nyelve az angol lenne, Magyarországon akkor sem fognak a mostaninál jobban tudni angolul, hisz nagyon kis számban vannak köztünk angolok. Székelyföldön sem azért asszimilálódnak a magyarok, mert az apa hirtelen románul fog beszélni a feleségével, vagy gyerekével. Az asszimilálódik csak, aki beházasodik egy román családba. Ahhoz viszont, hogy beházasodjon, nagy számú román kell.
@szuvorov
"elsőre kap egy új nevet (nem lehet anyakönyvezni magyar neveket)"
Ettol meg megmarad a magyar identitasa, itthon sem anyakonyvezhetsz barmit
"megszüntetik a magyar iskolai osztályokat"
Ez ketelu dolog, alapvetoen nem ertek egyet vele, masreszt racionalisan nezve logikus lepes is lehet. Ettol meg szinten megmarad a magyar identitas, csak a gyerek helybol ket nyelven fog beszelni.
"ott már román barátjai lesznek románul beszélget"
Hat, ez az egyen valasztasa. Ha roman barataival romanul beszelget, akkor talan kevesbe fogjak utalni egymast.... en ezt nem latom hatranynak egyaltalan.
"ha felnő a barátnője román lesz, a gyerek román lesz majd."
Ez is az egyen valasztasa; szerinted megis bele kene ugatnunk emberek eletebe, hogy kivel baratkozzon vagy kibe szeressen bele?
A gyerek meg felig magyar, felig roman lesz. Ujabb ok nem ruhellni csak ugy a romanokat es viszont.
"Sok munkahelyen előnyt évez a román nemzetiség. Ugyanez érvényes a szlovákokra is. "
Ez viszont megerne egy EU pert es nyertesen jonnetek ki belole. Igaz, itthon meg ugyanezert perelhet a ciganyok normalisabb resze.
"Vajon miért retteg az autonómiától Románia, miért büntetik a székely zászlót, miért viszi el mint terroristát egy magyart pár tortagyertya miatt a román rendőrség? "
Ez is megerne egy pereskedest EU szinten, kb. biztos nyeressel, ha van ra bizonyitek.
Amiket felsoroltal, nem ervek a nemzetallamok mellett, sot...
Pont az EU lehetne garancia arra, hogy nincs ilyen faszkalapkodas nemzeti alapon.
@karpatalja:
Igen, valaszolt, en meg kommenteztem a valaszait.
Ahogyan a tiedet is: a magyar identitasodat nem vehetik el toled (a fejedben/szivedben hordod), de te lemondhatsz rola, ha mas nem, hat latszolag.
(Amúgy csak megjegyzem és ez erősen off, de szeretném valahol látható helyen leírni hogy kb két órával ezelőtt egy abdullah nevű ürge rám írt és megpróbált áttéríteni az iszlámra. Attól függetlenül amit írtam neki, azért hogy infót nyerjek ki belőle, én még mindig egy hithű ateista vagyok.)