cagnamadre
<i>"Ja, olyanok állítják, de csak a magadfajta felfogásúak szerint. Képtelen vagy más szemével is látni a magad körül történőket, így csak a tükörben látottat tudod tolni a másik irányába."</i>
Mert te képes vagy így látni ugye?
<i>"Rengetek kimutatás készült arról, hogy a mai érettségizettek nem tudnak annyit, mint régen a csak 8 osztályt végzett, valamint a diplomások is ilyenek, akiknél régen többet tudtak a szakközepet végzettek, a mérnök helyett, csak technikumi végzettségűek. Cáfold meg, ha tudod, hogy ez nem így van, hazugok az erről készített felmérések. Érdeklődve várom a soraidat."</i>
1. Szeretném látni ezeket a kimutatásokat.
2. Illetve kezd el felsorolni azokat a "régi" csak technikumi képzettséggel rendelkező emberkéket akik házakat, autókat vagy más egyebet terveznek. Mert ha nem tudsz ilyet mondani akkor finoman szólva nincsenek egy szinten a mai mérnökökkel.
3. A soraidból az tűnik ki számomra, hogy az önhitségben mindenképpen előrébb jár az idősebb generáció.
Én írtam:
<i>"Tévedsz! 8 osztállyal se országot se céget nem lehet vezetni, pont úgy ahogyan 8 osztállyal nem lehet sikeres agyműtétet végrehajtani. Nagyon el vagy varázsolva, ez nem ilyen "majd belejössz" dolog. "</i>
Válaszod:
<i>"Nem lehet?? Egy kis tudásbővítés, hogy változtatni tudj a jelenlegi nézeteden.
OLVASS és TANULJ!!"</i>
Erre az én válaszom:
NEM, NEM LEHET.
Az egy régi komcsi szokás, hogy tanulatlan bunkókat rakna be fontos pozícióba, de attól az az egyén még nem tudja jól ellátni a feladatát.
De szólj ha szerinted az EU vezetése sikeres, vagy a Rákosi-rendszer egy siker történet volt.
Még az SZU vége felé is rájöttek maguk a komcsik arra, hogy egy vezetőnek iskolázottnak kell lenni.
De ha gondolod kezd el sorolni a sikeres 8 osztályt végzett vezetőket, vagy olyanokat akik 8 osztállyal maradandót alkottak az építészet vagy az orvos tudomány terén, esetleg NOBEL díjat kaptak stb.... Biztos sokan lesznek
<i>"George Washington sem rendelkezett formálisan iskolai végzettséggel, és Abraham Lincoln sem. "</i>
Sőt Nagy Sándor meg Mátyás király sem. De ha már úgy is annyira szeretsz olvasni nézz már utána kérlek annak, hogy milyen magas szintű magán oktatásban részesültek ezek az egyének!
És gondolkozz el azon, hogy vajon ennek a magas szintű oktatásnak volt-e köze a későbbi sikereikhez!