Német, Kínai export-többlet: A világ pénzügyi központja az USA-ban van, World Bank, IMF, nagy hitelminősítők etc. Az olaj piacát is felügyelik, a legjobb biztosíték a kezükben erre pedig, a világ legerősebb hadserege. A TTIP-el Európa csak beszopódhat, ebben én biztos vagyok, csak meg kell nézni az elmúlt évtizedeket, hogy ki mondta meg kinek, hogy mi lesz a fő irányvonal... Jelenleg NEM mi mondtuk meg nekik, hogy szankciózzák KÍNÁT, még ha buknak is rajta egy "keveset"(s mi meg közben jól kereskedünk velük tovább), hanem ŐK kényszerítették ránk, hogy szankciózzuk az Oroszokat, úgy, hogy ez NEKÜNK fáj anyagilag, nem nekik... Na a TTIP pont ilyen laposztással indulna, és folytatódna, ebben biztos vagyok. Ha egy MONSANO-t fel fog vásárolni egy német cég, az esélyesen nem azért lesz, mert a németek elkezdik "felfalni amerikát", hanem mert így fog tudni bejönni és tarolni az EU-ban kiskapuval USA érdekből egy általunk nem kívánatos dolog. Én legalább is így látom, lehet nincs igazam, de a tendenciák, és az eddigi tapasztalataim ezt sugallják...