Mielőtt beleesnénk/beleesnétek a csodálatos nyugat szindrómába,had' szögezzem le újra:semmi,de tényleg semmi sem indokolja,vagy igazolja a fejlettebbnek mondott országok magasabb életszínvonalát,már írtam,1 évet éltem az államokban,94-ben,11 éve vagyok Írországban,abból jó 1 évet Angliában is voltam Ír csapattal,bő 20 éve dolgozom az építőiparban,sokkal motiválatlanabbak,töketlenebbek,ügyetlenebbek nálunk,a hétköznapi életben rángatózik az arcom mikor látok egy szerelőt,kőművest,bárkit dolgozni,mert rossz nézni,amit össze bénáznak.Talán nem jött még át,de mindössze attól fejlettebbek,hogy az ő gazdaságaikba engedtek több pénzt bejutni/kibocsájtani,az utóbbi évtizedekben,évszázadokban,hagyjuk már abba a saját magunk,és régiónk,sorstársaink fikázását,hogy ők bezzeg milyen f@szák,mi meg nem.Kb ha jövő héten lakosság csere lenne,mi,a keleti,szegényebb népek félkézzel élnénk az ő életüket,ők meg meg gebednének a mi helyünkben itt döglene éhen az összes nyugati ember,ha egy ilyen életet végig kellene nyomni amilyeneket mi élünk,már jó ideje.
Azért engedik a világunk elhanyagolható részének a semmiből nyomtatott jobb életet,hogy azzal ki tudják zsákmányolni azokat,akik nem nyomtathatnak,fűzzétek már össze.
El ne képzeljétek már,hogy egy német,vagy egy angol jobban átolvassa a lakáshitelét,vagy jogászabb mint egy Magyar,vagy egy Lengyel.
El ne képzeljétek már,hogy egy német vagy angol cég,vállalkozó többre vinné nálunk,itteni ismerősöm faterja már a 70-es évek elején a helyi önkormányzatnak(is) dolgozott munkagépekkel,bonyolult módszerrel bement a bakba,kitöltött egy űrlapot,kapott egy csekket,bement vele a markoló boltba,kihozott egy markolót,és kész.
Mit tehettünk mi a hetvenes években?
Honnan volt már akkor a nyugati bankoknak pénze?
Miért kaphatott átlag John,meg lóf@sz Jim egy markolóra valót a banktól?
Mi meg nem,miért?
Ne vicceljünk már.
Vajon miért nem akarják,hogy felzárkózzunk hozzájuk?Esetleg nem lennénk kiszolgáltatva nekik,és már nem lehetne olyan jó boltokat-értsd lerabolni minket- kötni velünk?