Hát azt szólom hozzá, hogy nem lenne baj, ha fennmaradnánk.
Egyébként tudom, most "picit" előreszaladtam, meg túl is toltam a jövőbelátást, ezért picit tisztáznám, hogyan látom a folyamatokat:
1. Trump megválasztásával Oroszország helyett Kína és Irán lett a fő ellenség.
2. Ahhoz, hogy az USA Kínát és Iránt legyőzze, Oroszország támogatását meg kell, hogy vásárolja: SZU visszaállítása, Közép-Kelet-Európa visszaadása.
3. Ha 2. teljesül, Oroszország támogatni fogja az USA-t. (Minimum nem-beavatkozással, vagy burkoltan.)
Ezután 2 eset lehetséges:
4. a) az USA legyőzi Kínát, ekkor Oroszország örül, mert a 2. pont szerint visszanyerte a befolyási övezetét.
4. b) az USA veszít Kínával szemben, nos ekkor történik meg a Panarin-féle scenárió, az USA 4-részre szakítása. Ekkor tulajdonképp nemcsak Oroszország, hanem az Egyesült Királyság, az EU, Kína és Mexikó is örül, mert mindenki kap egy részt az USA-ból.
Fontosnak tartom még megjegyezni, hogy Trump elnökké választása kellett ahhoz, hogy az Észak-Dél irányú angol-spanyol ellentét mellé hozzáadódjon a Középső rész (Trump-párti) vs. Partok (Trump-ellenes) ellentét is, amely 2 merőleges bázisvektorként lehetővé teszi a 4 részre szakítást.
Egyébként az USA 4-részre szakadása sem a világvége, ugyanis:
1. Kanada + USA északi része még mindig a világ legnagyobb területű állama lesz. Öröklik az északon lévő atom arzenált! Megszabadulnak a spanyol déli részektől.
2. Texas és Florida között létrehozhatják a feketéknek a saját államot, amit követelnek. Ráadásul maguk a feketék mondják azt, hogy hajlandóak lennének önszántukból átköltözni ezekbe a déli államokba. Nosza rajta.
3. Viszont a Texas és Florida közé eső államokat Mexikó is követeli, tehát meccseljék le egymással akkor. Feketék vs. Spanyolajkúak. Kanada + Észak meg mozizik.
4. Semmi nem tart örökké, lehet, hogy most nagy spanyolajkú nyomás nehezedik délről az amerikai államokra, de ez sem fog örökké tartani. Mondjuk tart 200-300 évig, utána kifullad. Na akkor lehet visszanyomulni délre. (Ha egyáltalán érdemes, mert elképzelhető, hogy addigra sivatag lesz az egész dél. Kalifornia már most sem tudja ellátni magát ivóvízzel.)