Szerintem nincs olyan ebben az esetben, hogy utolsó csepp.
Megy a felkészülés (átcsoportosítás, ukrajnai háború folytatása, mint bemelegítés) és amikor úgy ítélik meg, hogy eljött az idő, lépni fognak. Persze közbejöhetnek eseményeket gyorsító és lassító körülmények, mint például a nyugat vártnál gyorsabb felsorakozása a NATO keleti határán (vagy annak várható gyors bekövetkezte), ukránok gyors összeomlása.
Figyelni kell az eseményeket. Az intő jel az lesz, hogy Oo. hadiállapotot hirdet!
A legutolsó jel pedig az lesz, amikor elrendeli a lakosság kiválasztott részének óvóhelyekre történő szállítását. És az USA is ezt teszi.
Akkor elkezdhetjük mi is gyorsan ásni a bunkert a ház mellett.
Ezeknek a hadi eszközöknek a felvonultatása folyamatban van már egy hónapja. Az Ukrán háborúval, meg van rá a törvényes ürügy. Mondják kifelé, hogy "gyengék vagyunk, szervezetlenek, összes odavitt technikát kilőtték az ukrik, kell az utánpótlás, stb.". Nem véletlen, hogy egy USA tábornok azt nyilatkozta, hogy az orosz ezzel az ukrán tököléssel a gyengeség látszatának a keltésével, el akarja terelni a figyelmét a nyugatnak. Szerintem is.
Nem mellékesen nem tűnik fel senkinek, hogy a több ezres légi erejét miért is kíméli Oo.? Miért csak ócskavasat (azaz 30-50 éves technikát) vet be és csak elvétve korszerűt? Nincs neki egyikből sem? Kamu volt, hogy van nekik ilyen és sok? Vagy volt egy pár darab, de elfogytak? Jó kérdések, de a választ nem tudjuk. Főleg a jelen elterelő médiapropaganda viharában.
Az is nagyon érdekes körülmény, hogy az oroszok hátrahagyták (megsemmisítés nélkül) azt az elektronikai zavaró berendezést, amitől a NATO is nagyon tart, és amire korábban, a 2015-ös Donbaszi harcok alatt, annyira vigyáztak, hogy konkrétan a Specnáz vigyázott rá. Igaz az ukrik szerint, akkor is megszereztek egyet, egy kommandós akció keretében (hogy milyen trehányak ezek az oroszok, és hogy mennyire nem ér semmit a harchoz ez a szegény SPECNÁZ - nem is értem
). Lehet, hogy ez a mostani hátrahagyás egy Trójai faló művelet. Ordas nagy félrevezetése az ellenfélnek?
Na meg vajon a sok hulladék technikán elpufogtatott Javeli páncéltörők, nem-e azt a célt szolgálták, hogy kitanulmányozzák az ellenszerét?
Az ukrán konfliktus tökéletes terep, hogy az orosz kiismerje a NATO technika egy részét. És mi balfaszok hordjuk is oda rendesen, ami értékes.
Putyin - ahogy írod - szólt előre. Vagyis nyíltan megmondta az év elején, hogy mit kér a NATO-tól - az 1997-es határokat. Röviden K-Európát.
Persze egyből elkezdett a kórus üvölteni, hogy micsoda arcátlanság, meg biztos azért adat ezeket az elfogadhatatlan feltételeket, hogy legyen amiből engednie (én is így gondoltam). De most már látszik, hogy nem erről volt szó.
Az a legnagyobb baj, hogy nem tudunk az oroszok fejével gondolkodni (de még a románokéval sem, hogy kisebbet és közelebbit említsek). Mindent a kényelmes életünk szűrőjén átengedve értelmezünk és értékelünk. Ami fennakad, az már nincs is. A nyugati emberből kiölték a kritikai, analizáló és szintetizáló gondolkodás képességét. Egyszerű hírfogyasztó lett, az értelmezés képessége nélkül. Három sornál többet nem tud elolvasni, szalad el a figyelme. És még hol van a hír összefüggésben történő értelmezése? De nem kell aggódni. Szólni fognak, hogy mikor jött el az ideje annak, hogy a már elplántált gyűlöletet gyakorlatba illik ültetni.