[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Ha hunyorítva nézem, sakktábla téma, ami jelenleg a háború árnyékában nem is létezik, pedig ott van és az események zajlanak tovább.


Átlagos telex cikk, igazából a lényege, hogy, nem tudnak a lengyelek fizetni a szállítmányért, mert az ukrán menekültek ellátása miatt nincs pénz. Csak hát nekem azért pár dolgon megakadt a szemem. Egyrészt, mi lesz itt ősszel, mert hogy lesz és még drasztikusabb, az biztos (követve a szalámizást amit eddig is csináltak), másrészt miről is beszélünk?


Ilyenekre senki nem néz rá, hogy valami nem oké? S a cikk meg 2023 végéig szóló szerződésről beszél, amit át kívánnak ütemezni de megjegyzik gálánsan, hogy Varsónak meg a többinek kb. kuss van, merthát nem is a tagországok kötötték a szerződést. Mindenki értelmezésére bízom mennyi volt az egészben a felhatalmazás és mennyi beleszólás is volt a történetbe nemzeti szinten.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
A háttér6alomsorra távolítja el a tervének útjában álló politikusokat:

Meg egyéb befolyásos embereket.
 
K

kamm

Guest

"Does any part of this make you more worried in the sense that the Russians might try something more extreme if their military is not ready and they’re unable to accomplish their goals?

What we’ve seen in action is a military machine on the Russian side that could not pull off a confrontation with any NATO power. So escalating into a confrontation with NATO would be suicidal for them. And I have to believe that they’re not suicidal. Imagine if that invasion force had stumbled into Poland instead. The casualties that we’re seeing now are high enough, but the entire invasion force would’ve been wiped out."
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 476
113
Nagyjából mostanra értem oda fejben, hogyha az oroszok nem reagálnak ésszerűen, akkor ez egy kibaszott színjáték. Már nincs miért jóemberkedniük, nincs miért betartaniuk bármiféle nemzetközi szabályt, gazdasági szabályt, egyáltalán semmit. Ki lett nyílvánítva, hogy térdeltetni akarják őket. Minden létező szinten szankcionálták őket, mit sem számít már, ha valamivel kapcsolatban önérdekből nem teszik ha minden létező szinten alázzák az oroszokat. Nincs semmi ami miatt nem kellene elzárniuk a csapokat, nincs semmi, ami miatt még békére törekvő kommunikációt kellene folytatniuk, nincs semmi, ami miatt visszafogott háborút kellene vívniuk, nincs semmi, ami miatt még elnézőnek kellene lenniük az EU-tól Japánig. Ha megy a tutyimutyi depressziós Putyinnak rossz kedve van és elromlott a háború és mégjobban megszankciózunk de nem zárja el cserébe a vágyott gázt, akkor ez csak egy kibaszott színjáték és neki kell látnunk egy polgárháborúban lekaszálni a globális elitet és a kutyáikat.

Kadirov támogatta Putyin parancsát az Azovstal elleni támadás leállítására​


Csecsenföld vezetője , Ramzan Kadirov egyetértését fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök parancsával a mariupoli Azovstal gyár elleni támadás leállítására. Az államfő az üzem megrohanása helyett elrendelte az ipari övezet blokkolását, amelynek területén az Azovstal található.

Kadirov támogatta Putyin parancsát az Azovstal elleni támadás leállítására


Kadirov meggyőződését fejezte ki, hogy a támadás megszakításáról szóló döntés ellenére az ukrán harcosok megadásra kényszerülnek, ami azt jelenti, hogy Azovstal célja elértnek tekinthető.


Csecsenföld vezetője hozzátette, még előző nap, április 20-án is részt vettek csapatai az erőmű elleni támadásban, mára azonban megváltozott a helyzet, Putyin más feladatokat szabott neki és beosztottjainak.

Április 21-én reggel, a Szergej Sojgu védelmi miniszterrel folytatott megbeszélést követően Putyin elrendelte, hogy ne rohamozza meg Azovstalt, döntését azzal magyarázta, hogy meg akarta menteni a katonák életét.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1701171-azovstal/
Szóval egy színjátékot nézünk, ukránok és orosz katonák vérével írva. Voltak mindenféle fejtegetései @Filter -nek hogy mennyire ésszerűtlenek egyes lépések, de ez mindent visz. Nem tudok elképzelni olyan naaaaagy stratégiai lángelme lépést ezzel, ami azt támasztja alá, hogy nem egy koordinált szemétkedés megy a nagy elit részéről, a műsor a népnek.

Az orosz haderő eddigi tevékenysége egyes alá foteltábornoki minőségből is nézve. Két hónap elketyegett ezzel a teljesítménnyel ebben a globális gazdasági-politikai-háborús helyzetben ami van. Változtatás? Csináljuk továbbra is ugyanúgy, mondá a félelmetes medve, hiszen még csak nevetségessé kezdünk válni. Ha ugyanúgy csináljuk tovább, akkor komolyan fognak venni.

Szedik az orosz technikát sorban lefelé. Vesztenek technikát az ukrik is persze, megy a daráló itt-ott, de ezért ajándéknak a kitüntetés a lábukat vesztett fiatalembereknek, ezért..? A legerősebb szárazföldi haderő topog minden megkezdett hídfőben, nevetséges kezdés után nevetséges kihátrálással, a majd most jön a nagy csapás csak figyeljetek átszervezéssel. Gurulnak a vonatok valahonnan-valahová rengeteg technikával, aminek a működését aztán hetek múlva sem látjuk. Megy a propiháború, a propiháborús lelkesítés, hogy támogassák az emberek valamelyik oldalt csámcsogva, kábé a haldoklik a független újságírás úgyhogy aggyá' má' egy kis pénzt szinten.

Európa öntökönrúg minden egyes nap, egyre nagyobbakat rúg magába, egyre jobban fáj, egyre jobban szenved, de ki kell bírni. Ez egyértelműen illogikus, nem tartalmaz racionális lépéseket, csak a propiháborúban van mázzal borítva a szar, tehát nem ésszerű politikája az embernek. Az oroszok mint egyetlenek akik elfelejtették az afgán, szír, örmény, csecsen háborúik minden tapasztalatát, folyamatosan öntökönrúgnak és öntözik a szarra a mázt ők is ezerrel, néha még bele is kanalaznak mosolyogva, hogy az emberek elfogadják a kreténséget.

Ha abból is indulunk ki, hogy gyakorlatlan, rosszul képzett, rosszul felszerelt egységeket vontak össze a minden háborús tapasztalást ezzel a gépparkkal megvívva majd ezt elfelejtve támadó oroszok, irreális magas veszteségeket vállalva a világháborús minőségkülönbségek szintjének az oltárán, akkor is már Nyugat-Ukrajnában kellene szotyizniuk. Vagy legalább a közepén. Az erő lehetséges mértékéhez képest a mutogatott katlanok térképei végső soron ugyanazok újra meg újra, most majd biztosan sikerül ugyanazzal a módszerrel, csak figyeljetek. Megint nekifutunk, ne gondolja senki, hogy ez egy véres bohózat.

Mariupolt már nagyon nagyon elfoglaltuk, két hete minden nap egy napjuk van, hogy megadják magukat! Ez normális, aki nem így gondolja az csak foteltábornok, megbélyegzést neki. A katonáink élete nagyon nagyon fontos, nem halhatnak meg az azovstálban, magyarázzák a lábaikat vesztett fiatalembereknek, úgyhogy az erő igézetének propagálása után meglépjük a váratlant. Inkább mégse báncsuk' őket, mert izé,...öööö, Kadirov, miért is ne báncsuk őket, ...Mondjuk ez az, a katonáink élete. Ez nem is egy háború, ahol segget csinálunk a szánból állandóan. Ilyen fostalicska töketlen szar lépés csak a Dunkerque előtti megállás volt, csak ott legalább az ellenség fellélegzésének volt az az illuzórikus látképe a deliráló láthatáron, hogy majd különbéke lesz. Itt mi a kurva anyjuk az elképzelés?

Egyetlen ami lehet. A műsornak folynia kell, hogy a gazdasági átrendeződés a terhes és már vállalhatatlan dollárról áttevődhessen egy olyan pénznemre, amiben az emberek megint hihetnek évtizedekig, akár egy századig.

Semmilyen ésszerűség nem indokolja, hogy az esetleges egy hónap töketlenkedés után pont ugyanúgy folytassák. Ehhez a saját élete árán szabotáló hadsereg kell, ami eléggé illogikus megintcsak. Lehet nagy és erős haderő a szembenálló fél komoly NATO háttértámogatással, de nincs semmi, ami hivatalosan lehetővé tenné az orosz akaraton felül, hogy áramolhasson be a fegyver szabadon és a propiháború hívei szerint tökre normális, hogy előre el van mondva mi fog menni és mennyi és kitől és hová, hogy elméletileg orosz totális légifölénnyel állandó a légierő vesztesége jószerével napi szinten. AZ orosz állítások szerint már annyira szétlőttek minden kritikus vezetési pontot, meg a légvédelmet, meg a fegyverraktárakat, hogy csúzlival is átmennének az országon, ehhez képest csak nyilatkozgatások vannak, aminek a vége rendszeresen a seggszáj.

Ez egy kibaszott színjáték.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93
Szóval egy színjátékot nézünk, ukránok és orosz katonák vérével írva. Voltak mindenféle fejtegetései @Filter -nek hogy mennyire ésszerűtlenek egyes lépések, de ez mindent visz. Nem tudok elképzelni olyan naaaaagy stratégiai lángelme lépést ezzel, ami azt támasztja alá, hogy nem egy koordinált szemétkedés megy a nagy elit részéről, a műsor a népnek.

Az orosz haderő eddigi tevékenysége egyes alá foteltábornoki minőségből is nézve. Két hónap elketyegett ezzel a teljesítménnyel ebben a globális gazdasági-politikai-háborús helyzetben ami van. Változtatás? Csináljuk továbbra is ugyanúgy, mondá a félelmetes medve, hiszen még csak nevetségessé kezdünk válni. Ha ugyanúgy csináljuk tovább, akkor komolyan fognak venni.

Szedik az orosz technikát sorban lefelé. Vesztenek technikát az ukrik is persze, megy a daráló itt-ott, de ezért ajándéknak a kitüntetés a lábukat vesztett fiatalembereknek, ezért..? A legerősebb szárazföldi haderő topog minden megkezdett hídfőben, nevetséges kezdés után nevetséges kihátrálással, a majd most jön a nagy csapás csak figyeljetek átszervezéssel. Gurulnak a vonatok valahonnan-valahová rengeteg technikával, aminek a működését aztán hetek múlva sem látjuk. Megy a propiháború, a propiháborús lelkesítés, hogy támogassák az emberek valamelyik oldalt csámcsogva, kábé a haldoklik a független újságírás úgyhogy aggyá' má' egy kis pénzt szinten.

Európa öntökönrúg minden egyes nap, egyre nagyobbakat rúg magába, egyre jobban fáj, egyre jobban szenved, de ki kell bírni. Ez egyértelműen illogikus, nem tartalmaz racionális lépéseket, csak a propiháborúban van mázzal borítva a szar, tehát nem ésszerű politikája az embernek. Az oroszok mint egyetlenek akik elfelejtették az afgán, szír, örmény, csecsen háborúik minden tapasztalatát, folyamatosan öntökönrúgnak és öntözik a szarra a mázt ők is ezerrel, néha még bele is kanalaznak mosolyogva, hogy az emberek elfogadják a kreténséget.

Ha abból is indulunk ki, hogy gyakorlatlan, rosszul képzett, rosszul felszerelt egységeket vontak össze a minden háborús tapasztalást ezzel a gépparkkal megvívva majd ezt elfelejtve támadó oroszok, irreális magas veszteségeket vállalva a világháborús minőségkülönbségek szintjének az oltárán, akkor is már Nyugat-Ukrajnában kellene szotyizniuk. Vagy legalább a közepén. Az erő lehetséges mértékéhez képest a mutogatott katlanok térképei végső soron ugyanazok újra meg újra, most majd biztosan sikerül ugyanazzal a módszerrel, csak figyeljetek. Megint nekifutunk, ne gondolja senki, hogy ez egy véres bohózat.

Mariupolt már nagyon nagyon elfoglaltuk, két hete minden nap egy napjuk van, hogy megadják magukat! Ez normális, aki nem így gondolja az csak foteltábornok, megbélyegzést neki. A katonáink élete nagyon nagyon fontos, nem halhatnak meg az azovstálban, magyarázzák a lábaikat vesztett fiatalembereknek, úgyhogy az erő igézetének propagálása után meglépjük a váratlant. Inkább mégse báncsuk' őket, mert izé,...öööö, Kadirov, miért is ne báncsuk őket, ...Mondjuk ez az, a katonáink élete. Ez nem is egy háború, ahol segget csinálunk a szánból állandóan. Ilyen fostalicska töketlen szar lépés csak a Dunkerque előtti megállás volt, csak ott legalább az ellenség fellélegzésének volt az az illuzórikus látképe a deliráló láthatáron, hogy majd különbéke lesz. Itt mi a kurva anyjuk az elképzelés?

Egyetlen ami lehet. A műsornak folynia kell, hogy a gazdasági átrendeződés a terhes és már vállalhatatlan dollárról áttevődhessen egy olyan pénznemre, amiben az emberek megint hihetnek évtizedekig, akár egy századig.

Semmilyen ésszerűség nem indokolja, hogy az esetleges egy hónap töketlenkedés után pont ugyanúgy folytassák. Ehhez a saját élete árán szabotáló hadsereg kell, ami eléggé illogikus megintcsak. Lehet nagy és erős haderő a szembenálló fél komoly NATO háttértámogatással, de nincs semmi, ami hivatalosan lehetővé tenné az orosz akaraton felül, hogy áramolhasson be a fegyver szabadon és a propiháború hívei szerint tökre normális, hogy előre el van mondva mi fog menni és mennyi és kitől és hová, hogy elméletileg orosz totális légifölénnyel állandó a légierő vesztesége jószerével napi szinten. AZ orosz állítások szerint már annyira szétlőttek minden kritikus vezetési pontot, meg a légvédelmet, meg a fegyverraktárakat, hogy csúzlival is átmennének az országon, ehhez képest csak nyilatkozgatások vannak, aminek a vége rendszeresen a seggszáj.

Ez egy kibaszott színjáték.
Esélyes erősen.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Ide teszem mert ide akartam írni:
El kell az oroszoknak távolítani Putyint, különben buknak és velük együtt az utolsó szakrális értékeket védő keresztény ország is. Az elmúlt két hónap történései egyértelműen bizonyítják, hogy a globális - maga létét is tagadó - háttérhatalom része! Lassan leamortizálj Oo.-ot! Ameddig hatalmon van nem érdemes érdemben foglalkozni az ukrán “háborúval”! Nem véletlen, hogy Monguz fórumtárs is ejtette a témát.
 
K

kamm

Guest
Szóval egy színjátékot nézünk, ukránok és orosz katonák vérével írva. Voltak mindenféle fejtegetései @Filter -nek hogy mennyire ésszerűtlenek egyes lépések, de ez mindent visz. Nem tudok elképzelni olyan naaaaagy stratégiai lángelme lépést ezzel, ami azt támasztja alá, hogy nem egy koordinált szemétkedés megy a nagy elit részéről, a műsor a népnek.

Az orosz haderő eddigi tevékenysége egyes alá foteltábornoki minőségből is nézve. Két hónap elketyegett ezzel a teljesítménnyel ebben a globális gazdasági-politikai-háborús helyzetben ami van. Változtatás? Csináljuk továbbra is ugyanúgy, mondá a félelmetes medve, hiszen még csak nevetségessé kezdünk válni. Ha ugyanúgy csináljuk tovább, akkor komolyan fognak venni.

Szedik az orosz technikát sorban lefelé. Vesztenek technikát az ukrik is persze, megy a daráló itt-ott, de ezért ajándéknak a kitüntetés a lábukat vesztett fiatalembereknek, ezért..? A legerősebb szárazföldi haderő topog minden megkezdett hídfőben, nevetséges kezdés után nevetséges kihátrálással, a majd most jön a nagy csapás csak figyeljetek átszervezéssel. Gurulnak a vonatok valahonnan-valahová rengeteg technikával, aminek a működését aztán hetek múlva sem látjuk. Megy a propiháború, a propiháborús lelkesítés, hogy támogassák az emberek valamelyik oldalt csámcsogva, kábé a haldoklik a független újságírás úgyhogy aggyá' má' egy kis pénzt szinten.

Európa öntökönrúg minden egyes nap, egyre nagyobbakat rúg magába, egyre jobban fáj, egyre jobban szenved, de ki kell bírni. Ez egyértelműen illogikus, nem tartalmaz racionális lépéseket, csak a propiháborúban van mázzal borítva a szar, tehát nem ésszerű politikája az embernek. Az oroszok mint egyetlenek akik elfelejtették az afgán, szír, örmény, csecsen háborúik minden tapasztalatát, folyamatosan öntökönrúgnak és öntözik a szarra a mázt ők is ezerrel, néha még bele is kanalaznak mosolyogva, hogy az emberek elfogadják a kreténséget.

Ha abból is indulunk ki, hogy gyakorlatlan, rosszul képzett, rosszul felszerelt egységeket vontak össze a minden háborús tapasztalást ezzel a gépparkkal megvívva majd ezt elfelejtve támadó oroszok, irreális magas veszteségeket vállalva a világháborús minőségkülönbségek szintjének az oltárán, akkor is már Nyugat-Ukrajnában kellene szotyizniuk. Vagy legalább a közepén. Az erő lehetséges mértékéhez képest a mutogatott katlanok térképei végső soron ugyanazok újra meg újra, most majd biztosan sikerül ugyanazzal a módszerrel, csak figyeljetek. Megint nekifutunk, ne gondolja senki, hogy ez egy véres bohózat.

Mariupolt már nagyon nagyon elfoglaltuk, két hete minden nap egy napjuk van, hogy megadják magukat! Ez normális, aki nem így gondolja az csak foteltábornok, megbélyegzést neki. A katonáink élete nagyon nagyon fontos, nem halhatnak meg az azovstálban, magyarázzák a lábaikat vesztett fiatalembereknek, úgyhogy az erő igézetének propagálása után meglépjük a váratlant. Inkább mégse báncsuk' őket, mert izé,...öööö, Kadirov, miért is ne báncsuk őket, ...Mondjuk ez az, a katonáink élete. Ez nem is egy háború, ahol segget csinálunk a szánból állandóan. Ilyen fostalicska töketlen szar lépés csak a Dunkerque előtti megállás volt, csak ott legalább az ellenség fellélegzésének volt az az illuzórikus látképe a deliráló láthatáron, hogy majd különbéke lesz. Itt mi a kurva anyjuk az elképzelés?

Egyetlen ami lehet. A műsornak folynia kell, hogy a gazdasági átrendeződés a terhes és már vállalhatatlan dollárról áttevődhessen egy olyan pénznemre, amiben az emberek megint hihetnek évtizedekig, akár egy századig.

Semmilyen ésszerűség nem indokolja, hogy az esetleges egy hónap töketlenkedés után pont ugyanúgy folytassák. Ehhez a saját élete árán szabotáló hadsereg kell, ami eléggé illogikus megintcsak. Lehet nagy és erős haderő a szembenálló fél komoly NATO háttértámogatással, de nincs semmi, ami hivatalosan lehetővé tenné az orosz akaraton felül, hogy áramolhasson be a fegyver szabadon és a propiháború hívei szerint tökre normális, hogy előre el van mondva mi fog menni és mennyi és kitől és hová, hogy elméletileg orosz totális légifölénnyel állandó a légierő vesztesége jószerével napi szinten. AZ orosz állítások szerint már annyira szétlőttek minden kritikus vezetési pontot, meg a légvédelmet, meg a fegyverraktárakat, hogy csúzlival is átmennének az országon, ehhez képest csak nyilatkozgatások vannak, aminek a vége rendszeresen a seggszáj.

Ez egy kibaszott színjáték.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Meg egyéb befolyásos embereket.
Nos ha elkoboztak a vagyont, es meghalt a csalad aki visszaigenyelhette volna valami csoda folytan valamikor, akkor nincs kinek visszaadni sem. Amugy mizu a szemelyzettel, testorokkel ilyenkor?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 882
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 882
113

"Ahogy Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kommentálta: az Oroszország ellen bevezetett szankciók nyilvánvalóan nem működnek, ha eközben erősödni tud a rubel…"

 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 837
113
Akkor holnap a nők és civilek lennének veszelybe a sza diktátor miatt, és beavatkozás lenne szükséges!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 411
43 989
113
Akkor holnap a nők és civilek lennének veszelybe a sza diktátor miatt, és beavatkozás lenne szükséges!
Ahhoz erő is kéne, annyi meg az USA-nak hirtelen ma már nem megy könnyen a világ túloldalán, nem 1991-et írunk.
Maradjunk a tényeknél, Szíriában az oroszok akarata érvényesült, Afganisztánból szégyen szemre konkrétan még a rendezett kivonulás sem ment fennforgás nélkül.

Most az USA-nak ehhez olyan erőket kéne felvonultatni a közel keleten, hogy valamelyik kezüket meg kéne harapni hozzá Közép-Kelet EU-ban, vagy a Csendes-Óceánon. Az egyik esetben a baltiak és a Lengyelek sírdogálnának, a másik esetben meg Tajvan, Dél-Korea, Japán. Aztán a sírást lehet felváltaná hirtelen pár olyan geopolitikai folyamat, amit az USA a rémálmában sem szeretne látni, mondjuk hirtelen javulni kezd a viszony a két Korea közt, Kína köt néhány előnyös szerződést mondjuk a Fülöp-Szigetekkel, Vietnammal, etc...

Az USA ma már nem tud egyszerre minden neki kritikus helyen ott lenni, és közben vívni egy háborút sikeresen a világ túloldalán.

A puccsok, meg a szarkavarás maradt nekik, ez a realitás. Ebben még mindig jók.
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
680
2 677
93
[...]

A puccsok, meg a szarkavarás maradt nekik, ez a realitás. Ebben még mindig jók.
Az elég a szaúdi rendszer bedöntéséhez, mert hatalmas belső feszültségekkel terhelt az az ország (még maga az uralkodó család is), de túl nagyot nyerhetne Irán (Irakban is szarul állnak, ugorna a PErzsa-öböl és valszeg idővel az egész Közel-Kelet) és ezt nem kockáztathatja az USA.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 411
43 989
113
Az elég a szaúdi rendszer bedöntéséhez, mert hatalmas belső feszültségekkel terhelt az az ország (még maga az uralkodó család is), de túl nagyot nyerhetne Irán (Irakban is szarul állnak, ugorna a PErzsa-öböl és valszeg idővel az egész Közel-Kelet) és ezt nem kockáztathatja az USA.
Igen, csak pl. mondom még tréfásabbat - pikánsabbat, pontosan az Irán miatti ellenpólus szál miatt egy ilyen akcióban én biztosra veszem hogy élesben egymás ellen dolgozna pl. a CIA és a Moszad. Vicces lenne...
 
Status
Not open for further replies.