Intézed már a kínai munkavállalást?
Szórakozás megy a karanténnal meg a vámolással. Legyek kirepülés előtt is 3 hétig karanténban, majd amikor odamegyek, akkor is legyek 3 hétig karanténban, na ilyen nem játszunk.
Nem én akarok kimenni, hanem a cég akar személy szerint engem oda, tehát oldják meg vagy jöjjön velem egy vájszprezident a legfelső polcról.
A HR baszik mindenre, érdemi segítségre képtelenek. Reggel 7-től delután 2-ig egyhuzamban megbeszélések, nem érek rá. Erre jön valami kiscsillag, el kezd fenyegetni, hogy nem voltam "interkultúrális foglalkozáson". Ja, meg nem is leszek. Akkor ezt jelentenie kell és rákerül a személyi lapomra. Helyes. Nem viccel. Jó, akkor én meg megkérdezem a projektvezetőt, hogy mi legyen:
- mostantól számítva 200 órán keresztül (vagyis úgy 2 hónapig) megyek "interkultúrális foglalkozásra" és egy műszaki/tervezési/kivitelezési megbeszélésen sem leszek ott, vagy
- leszarom az egész "interkultúrális foglalkozást" és az eddigi metódus szerint próbálom a komplett downsteam/upsteam clustert gatyába rázni még az előtervezési fázisban. Döntse el ő.
Valahogy az az érzésem, hogy a kovid-szarság egy dolog, de a többi adminisztratív faszság egyértelműen belső baromság.
Az igazat megvallva nem sok kedvem van kimenni az ilyen hülye karénténszabályok mellett. Plusz elhagyni sem egyszerű Kínát....
A munkavállalásim már megvan. A vízummal megy még az okoskodás, mert "szenzitív technikához fértem hozzá" külföldiként a németkenél és el fogok hagyni Németországot.