[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 841
113
(Ennek persze van tulzasba vitt formaja is, amit alapvetoen politikai parazitak szitanak, lasd az egesz identity- es genderoruletet, de ez kis kilenges a 2000 eves charton, ha aranyaiban nezed a dolgokat, szerintem mar elindult lefele az egesz cirkusz, ideat mar biztosan.)

Ez azért erősen optimista. Elindult lefelé, aha...

Nézd, Trumpot 2016-ban megválasztották azért (is) hogy megállítsa az inga kilengését, és ő sem tudott mit kezdeni ellene. Most épp ráküldték az FBI-t (szerintem megtalálják hamarosan a tőle lefoglalt papírok között Putyin köszönőlevelét is az oroszoknak átadott atomtitkokért), előtte meg szervezetten ellopták az elnökválasztást '20-ban, aztán jan. 6-án rendezett az FBI egy provokációt a Capitoliumnál, hogy arra hivatkozva lehetetlenítsék el, ez még nem sikerült.

2000 éves a kereszténység, de a mai nyugatnak már kb. semmi köze hozzá, még az oroszoknak is több köze van. A 200+ éves illuminátus-szabadkőműves gyökerű felvilágosodás a mai nyugat eszmei alapja, annak a radikálisabb irányzatai, mint a jakobinizmus, a bolsevizmus, vagy most épp a "wokizmus" is ebből fakadnak.
Egy provinciális lerakata volt ennek az amerikai "alapító atyák" ideológiája, akik deista szabadkőművesek voltak, az amerikai alkotmány az ő szellemiségük terméke. Csak hát valószínűleg 20 éve sincs már az amerikai alkotmánynak. A fiatal generáció kész lesz a kukába dobni, mint "halott fehér férfiak szarságát".
 

Kockás ing

Active Member
2020. február 10.
66
236
33
Amit Kamm mondd abban valóban van racionalitás. Az oroszok az ázsiai és európai mentalitás egy keveréke.

Ennek természetesen történelmi okai vannak, például a mongol hódítás. Az orosz kultúrájának egyik alapköve az általuk hozott uralom. A mongolok csupán egy stabil és erőskezű vezető alatt voltak képesek funkcionálni, amit a moszkvaiak átvettek és a cárság létrejötte után az összes orosz átvette, ez a mai napig érvényes.

Ha valaki hajlandó valamilyen irodalmat olvasni, akkor ajánlom a Háború és béke-t. Ott szépen megfigyelhető a Napóleon kori orosz társadalom, aminek alapja a mai orosz társadalomnak is (Napóleon karaktere Moszkvát ázsiai városnak hívja.). Szerepel az akkori kor reformere Szperanszkij is.

Az elnyomó gondolkodásmód is részben ebből következik. Változás az uralkodó osztálytól jöhet, ezért is tartják az egyik legnagyobb uralkodónak Nagy Pétert és Nagy Katalint, mivel európai hatásra szakítottak a tradíciókkal és modernizálták az országot. Továbbá ajánlom Fjodor Mihajlovics Dostojevszkij életének átnézését, mivel ott pontosan megfigyelhető az említett elnyomás a közemberek reform gondolatai ellen, történetesen kiakarták végezni (végül csak szibériai kényszer munka) illegális könyvnyomtatás miatt (szocialista könyvek).

Az hogy kamm ezt megveti az az ő gondolata, amit én nem osztok. Azonban az általa említettek nem alaptalanok.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Azt nem ismerem, az altalan koztetek megy a fogalamatlan-kurucinfos-felmulvelt jobbszelen, de az alapveto kulonbseg az azsiai-keleti (azaz kozel-keleti is) vilagnezetek es az europai kereszteny felfogas kozott, hogy amig keleten egyetlen ember elete gyakorlatilag sulytalan, ertektelen, lenyegtelen, potolhato, addig nyugaton minden ember potolhatatlannak szamit. Keleten mindenki a "nagy gepezet resze", minel keletebbre mesz, annal inkabb igaz, lasd kinai, koreai es a tortenelmi japan vilagnezeteket, nem is igen turik az individualizmust, mindenki egy apro csavar a nagy rendszerben. Nyugaton ezzel szember nincs olyan, hogy a 'nagyobb cel' erdekeben bealdozunk par millio eletet, ha muszaj, minden egyes embernek ha nehez is, de gyakorlatilag is megadatott a kepesseg, hogy - a torveny altal szavatolt fizikai-eletbeli es egyeb biztonsaga mellett - akar az allam ellen is jogorvoslattal elhessen (azaz nem csak elvileg, mint a legtobb helyen keletebbre.) Az individualizmus nem megvetett es bunos viselkedesminta, hanem alapvetoen osztonzott es tamogatott, hiszen pontosan ez a hajtoereje a jelenleg is sokkal fejlettebb nyugati eletnek, a technologiai-muszaki-orvostudomanyi stb elonyoknek.
(Ennek persze van tulzasba vitt formaja is, amit alapvetoen politikai parazitak szitanak, lasd az egesz identity- es genderoruletet, de ez kis kilenges a 2000 eves charton, ha aranyaiban nezed a dolgokat, szerintem mar elindult lefele az egesz cirkusz, ideat mar biztosan.)

Hogy ez mekkora összehordott marhaság!

Ad 1) Mondod: "addig nyugaton minden ember potolhatatlannak szamit" - jaja, amíg ki nem rúgják a munkahelyéről (ott ráadásul alapelv minden menedzsernél, hogy mindenkinél meg kell oldani, hogy pótolható, helyettesíthető legyen - tudod, ha netán elütné a villamos...)

Ad 2) Mondod: "Keleten mindenki a "nagy gepezet resze" ... minel keletebbre mesz, annal inkabb igaz ... mindenki egy apro csavar a nagy rendszerben"
- ja, mert Nyugaton aztán nem... :confused: miért, mi vagy egy nagy multicég szervezetében, ha nem apró csavar?? mondjuk egy informatikus egy 200,000 fős multinál mi a tököm, ha nem "apró csavar a nagy rendszerben" ??

Ad 3) Mondod: "Nyugaton ezzel szember nincs olyan, hogy a 'nagyobb cel' erdekeben bealdozunk par millio eletet"
- na erre 2 válaszom is van: Egyrészt, mit csináltok Németországgal? Éppen beáldozáttok Németo. gazdaságát a "nagyobb cél" érdekében (Oo. legyőzése) és
Másrészt, az ukrán emberek életével mi a fszt csináltok, ha éppen nem beáldoztok "pár millió életet" ?!

Szóval egyszerűen szánalmas, szemenszedett hazugság és klisék sorozata, amit írtál, amiből süt a felsőbbrendűség és a sokat hangoztatott toleranciával (!) ellentétben más kultúrák olyan szintű (!) lenézése (pl. "a hajtoereje a jelenleg is sokkal fejlettebb nyugati eletnek"), amelyből gyakorlatilag nálatok az következik, hogy meg kell semmisíteni őket, csak mert olyan "ázsiaiak"... mi ez ha nem nácizmus?!
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Az oroszoknak semmi közük a nyugati kereszténységhez, szerintem sosem volt, de már a görögök is elváltak anno tőlük...
A nyugati kereszténység feladta az allamvallas poziciojat a Felvilágosodás elleni küzdelem után, valamikor a 19. században, onnantól már nem lehet azt mondani, hogy az állami elnyomás fő eszköze mindenhol Róma helytartói lennének - ez viszont pont most erősödött fel az oroszoknal. Az egész orosz ortodoxia ugyanerre épül, náluk a minden pap és egyhazi senki mind az Úr parancsát képviseli, ami azért szélsőséges abszurdum.

Aha, hogy mi van? o_O


Mit szeretnél mondani...?


Ah, most már értem, miert nincs lövésed sem az egészről. :cool:
Hát, mondjuk a szakmunkásképzőbe jutottakat jóval előbb vittek, mint minket, akiket jóval később is soroztak általában... persze ezt te honnan tudtad volna, világos most már a fenti sok hülyeség, amit osszetotoztal a semmiből. :D

No igen, ez megint egy terület, amihez nem volt sok kozod, ugye, amint feljebb kiderült.. :p
Szerinted tényleg kaderrel kellett bejutni a BMEre avagy a magyar-tori szakra? Kemény helyről jöhetsz. :cool:


Hat talan annyi jo kezdésnek, hogy azért okozhat ez nalad problemat, mert láthatóan jóval tajekozottabb vagyok nalad. Meg jo sansszal iskolazottabb is. Meg meg sorolhatnam. :cool:

Aha, ja, az ostobabbnal ostobabb provokacioid... lehet, hogy felétek Angyalföld-kulson ez normális, de hidd el, máshol nem.


Nem bezony. Hozzad képest mindegyik sokkal okosabb és mindenképpen tajekozottabb a magyar viszonyokrol, például egyik sem képzeli, hogy parttagsagi kellett egy egyetemhez, mivel jartak egyetemre-foiskolara tudjak, mikor vonultak (volna) anno és még sorolhatnám
blodsegeidet...
(Kolykei gondolom nalatok vannak a magatokfeleknek, meg a hasonlo proletaroknak - nalunk gyerekek születnek.)



Altalaban az az alap, már amikor van kinek-minek, de nem mindig ez a helyzet...
Értem...
Komcsi időben, egyetemre járhattál, majd bevonultál a HŐR-höz, de akkor már megtörtént a rendszerváltás.
Erre puff, beestél az egyik legutolsó fegyveres fullkomcsi zárványba ami még létezett, ami ráadásul a Belügy alá tartozott.
Nincs több kérdésem.
( Valóban nem járt senki egyetemre a családban a komcsi időkben, ugye nekünk nem lehetett. 1987-ben utasították el káderezés után a nővérem. Anyám pl be volt citálva hivatalból a gyámhatóságra, mert elmondtam az iskolában hogy megnéztük a Bazilikát Esztergom-ban...89-ig aki egyetemre, főiskolára akart menni, annak utána néztek keményen. És akkor vették fel ha rendszertámogató volt a pedigréje, vagy ártalmatlannak itélték. Ezek meg tények.)
Még mindíg nem értem miért szidod az egyébként nem dicsérhető rendszert ilyen vehemensen, mikor az életed elindításában segítettek? Ugye tanulhattál.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 712
113
Az oroszoknak semmi közük a nyugati kereszténységhez, szerintem sosem volt, de már a görögök is elváltak anno tőlük...
A nyugati kereszténység feladta az allamvallas poziciojat a Felvilágosodás elleni küzdelem után, valamikor a 19. században, onnantól már nem lehet azt mondani, hogy az állami elnyomás fő eszköze mindenhol Róma helytartói lennének - ez viszont pont most erősödött fel az oroszoknal. Az egész orosz ortodoxia ugyanerre épül, náluk a minden pap és egyhazi senki mind az Úr parancsát képviseli, ami azért szélsőséges abszurdum.

A többire nem reagálnék, viszont itt megint sikerült leírnod egy szép, tekintélyes marhaságot.
NEM a görögök váltak el tőlük. Hanem ők nyilvánították ki az "autokefál" egyház mivoltukat a központi, a konstantinápolyi központi egyháztól. Amit a konstantinápolyi egyház 1589-ben el is ismert. Így lett Moszkva önálló egyházi központ, ezért hívják Moszkvát a "Harmadik Rómának".
Az egy dolog, hogy lenézed az oroszokat, az pedig egy másik, hogy nem tudod a történelmüket, de, hogy az utóbbit még büszkén reklámozod is az ilyen hozzászólásaiddal, az azért gáz. Légy jó amerikai, és adj belőle a németeknek, mert nekik hamarosan kelleni fog :)
 
K

Kopi2000

Guest
Értem...
Komcsi időben, egyetemre járhattál, majd bevonultál a HŐR-höz, de akkor már megtörtént a rendszerváltás.
Erre puff, beestél az egyik legutolsó fegyveres fullkomcsi zárványba ami még létezett, ami ráadásul a Belügy alá tartozott.
Nincs több kérdésem.
( Valóban nem járt senki egyetemre a családban a komcsi időkben, ugye nekünk nem lehetett. 1987-ben utasították el káderezés után a nővérem. Anyám pl be volt citálva hivatalból a gyámhatóságra, mert elmondtam az iskolában hogy megnéztük a Bazilikát Esztergom-ban...89-ig aki egyetemre, főiskolára akart menni, annak utána néztek keményen. És akkor vették fel ha rendszertámogató volt a pedigréje, vagy ártalmatlannak itélték. Ezek meg tények.)
Még mindíg nem értem miért szidod az egyébként nem dicsérhető rendszert ilyen vehemensen, mikor az életed elindításában segítettek? Ugye tanulhattál.
Mondjuk, amit az egyetemi felvetelirol irsz, az nem teljesen igy volt. Pld. anyamat eltanacsoltak a tanitonekepzobol a felvetelin, " klerikalis beallitottsag" miatt, de engem 85-ben siman felvettek mar egyetemre...
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Magyarország 57, Szerbia 61, abba a régióban amiben Szerbia benne van abba bele tartozunk mi is. (akkor is ha Szerbia részben balkáni területű). A lista szerint akkor mink jobbak vagyunk. A lista szerint....
E listánál is felmerül hogy mit mi alapján számoltak.
Hogy súlyoztak stb.
Azért valami iránymutatásra nyilván alkalmas.
Nyilván azonos bolyban van itt a térségben Szerbia meg Magyarország is. Mert a 57 és 61 közt nincs olyan nagy különbség. Mint mondjuk a 4 és a 8 helyezett között.
Arra tippelek hogy a 14 gripen van itt talán felül súlyozva...
Nekem már a második helyezett is kérdéses hogy valós képességek terén így van e?
 
K

kamm

Guest
A többire nem reagálnék, viszont itt megint sikerült leírnod egy szép, tekintélyes marhaságot.
NEM a görögök váltak el tőlük. Hanem ők nyilvánították ki az "autokefál" egyház mivoltukat a központi, a konstantinápolyi központi egyháztól. Amit a konstantinápolyi egyház 1589-ben el is ismert. Így lett Moszkva önálló egyházi központ, ezért hívják Moszkvát a "Harmadik Rómának".
Az egy dolog, hogy lenézed az oroszokat, az pedig egy másik, hogy nem tudod a történelmüket, de, hogy az utóbbit még büszkén reklámozod is az ilyen hozzászólásaiddal, az azért gáz. Légy jó amerikai, és adj belőle a németeknek, mert nekik hamarosan kelleni fog :)
Jajj. Bírom, amikor így próbál valakin"kioktatni", amikor még azt sem érti, miről van szó...
Koze nincs ahhoz, amit mondtam, ennek az evidens, wikipedia-szintu gyermeteg probalkozasllnak, olvasd ujra. FYI ez a fajta önállóság az egész bizanci keresztény vallás alapja, eleve nem is volt és ma sincs különbség ebben a keleti ortodoxok kozott (hiszen pont ezzel utasitottak el Roma általi kiatkozasukat.)
 
K

kamm

Guest
Értem...
Komcsi időben, egyetemre járhattál, majd bevonultál a HŐR-höz, de akkor már megtörtént a rendszerváltás.
Erre puff, beestél az egyik legutolsó fegyveres fullkomcsi zárványba ami még létezett, ami ráadásul a Belügy alá tartozott.
Nincs több kérdésem.
Nincs hát. Lövésed nincs az egészről, műveletlen vagy még az alapvető tények kapcsán is, YT videókból probalsz itt kotyvasztani a saját hulyesegeod alapján.

( Valóban nem járt senki egyetemre a családban a komcsi időkben, ugye nekünk nem lehetett. 1987-ben utasították el káderezés után a nővérem.
Hahaha, persze. :D Ezt max akkor hiszem el, ha bűnöző volt valaki a családban avagy ő maga volt már priuszos.

Anyám pl be volt citálva hivatalból a gyámhatóságra, mert elmondtam az iskolában hogy megnéztük a Bazilikát Esztergom-ban...
Haha, hogyne. Ezt esetleg valami videki parterossegen el tudom kepzelni, de ennek semmi koze egy foiskolahoz, plane nem 87-ben, ne farassz mar.:D

89-ig aki egyetemre, főiskolára akart menni, annak utána néztek keményen.
A fejedben, ott esetleg. :D Ha vaalhova jártál volna életedben felsooktatas környékén, netalán tanultál volna tortenelmet, tudnad, mekkora okorseget irkalsz.
Felvételi pontszám számított alapvetően, ahhoz azt hiszem 86-ig tudtak valami "megbízhatósági" extra pontot hozzaairni, bizojyos karokon, valahol Mezoek egyik adasaban emlitettek, azt hiszem, meg a TIB vagy NEB oldalan olvastam hasonlorol.
Ezek altalaban a rendőrök, munkasorok stb elvtársak benyomasara szolgaltak.

És akkor vették fel ha rendszertámogató volt a pedigréje, vagy ártalmatlannak itélték. Ezek meg tények.)
Perszez mert a YT láttad.
Lehetne ebből musor:
"Tények - az egyszerű ember szemében."
Még mindíg nem értem miért szidod az egyébként nem dicsérhető rendszert ilyen vehemensen, mikor az életed elindításában segítettek? Ugye tanulhattál.
Hát nem sikerült semmit sem megertened, sem kiszamolnod. Ez van, nem vagy okos, eddig sem volt titok, sebaj. :cool:
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Mondjuk, amit az egyetemi felvetelirol irsz, az nem teljesen igy volt. Pld. anyamat eltanacsoltak a tanitonekepzobol a felvetelin, " klerikalis beallitottsag" miatt, de engem 85-ben siman felvettek mar egyetemre...
Fene sem tudja. Agrár egyetemről tiltották.
Igaz jó hosszú lista volt nálunk, nem csak "klerikális" elhajlás...
Volt ott a " Szovjetunió megtámadása"-tól kezdve, kulák-ságig minden.( Katona-Csendőr vonal volt. Benes dekrétumok miatti földelkobzástól a kitelepítésig, internálásig játszott minden.)
Aztán ki mennyire volt tüske a helyi pártmufti körme alatt azt meg soha nem tudjuk meg.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Nincs hát. Lövésed nincs az egészről, műveletlen vagy még az alapvető tények kapcsán is, YT videókból probalsz itt kotyvasztani a saját hulyesegeod alapján.


Hahaha, persze. :D Ezt max akkor hiszem el, ha bűnöző volt valaki a családban avagy ő maga volt már priuszos.


Haha, hogyne. Ezt esetleg valami videki parterossegen el tudom kepzelni, de ennek semmi koze egy foiskolahoz, plane nem 87-ben, ne farassz mar.:D


A fejedben, ott esetleg. :D Ha vaalhova jártál volna életedben felsooktatas környékén, netalán tanultál volna tortenelmet, tudnad, mekkora okorseget irkalsz.
Felvételi pontszám számított alapvetően, ahhoz azt hiszem 86-ig tudtak valami "megbízhatósági" extra pontot hozzaairni, bizojyos karokon, valahol Mezoek egyik adasaban emlitettek, azt hiszem, meg a TIB vagy NEB oldalan olvastam hasonlorol.
Ezek altalaban a rendőrök, munkasorok stb elvtársak benyomasara szolgaltak.


Perszez mert a YT láttad.
Lehetne ebből musor:
"Tények - az egyszerű ember szemében."

Hát nem sikerült semmit sem megertened, sem kiszamolnod. Ez van, nem vagy okos, eddig sem volt titok, sebaj. :cool:

Persze, persze....
Annyira, de annyira rossz volt az a félállati,ázsiai, barbár elnyomó rendszer, hogy az egész életed megtudtad benne alapozni.
Illetve az ország 75%-a akkoriban vidéki pártfőtitkárok uralma alatt élt, ha már annyira edukált vagy, legalább ezekkel a dolgokkal tisztában lehetnél. Vagy Te abba a másik 25%-ba tartoztál?
Sőtt mikor elmúlt ( Nem hamarabb, de nem ám... mikor elbukott a kommunizmus.), akkor azonnal nyúlcipőt húztál, és meg sem álltál az óceán másik oldaláig, értem. Komcsi diplomával a zsebedben.
Keményen elnyomott fiatal korod lehetett, az ám...
Kopi legalább itt van velünk...
Valamit tudhat ha megtudta valósítani magát, még akkor is ha nem értünk egyet dolgokban.
( Abban pedig ne legyél annyira biztos hogy nem jártam felsőoktatás környékén, tudod igyekszem behozni azt, amit Te alanyi jogon megtehettél, fiatal korodban...abban a barbár, állati, kommunista rendszerben.)
 
K

Kopi2000

Guest
Persze, persze....
Annyira, de annyira rossz volt az a félállati,ázsiai, barbár elnyomó rendszer, hogy az egész életed megtudtad benne alapozni.
Illetve az ország 75%-a akkoriban vidéki pártfőtitkárok uralma alatt élt, ha már annyira edukált vagy, legalább ezekkel a dolgokkal tisztában lehetnél. Vagy Te abba a másik 25%-ba tartoztál?
Sőtt mikor elmúlt ( Nem hamarabb, de nem ám... mikor elbukott a kommunizmus.), akkor azonnal nyúlcipőt húztál, és meg sem álltál az óceán másik oldaláig, értem. Komcsi diplomával a zsebedben.
Keményen elnyomott fiatal korod lehetett, az ám...
Kopi legalább itt van velünk...
Valamit tudhat ha megtudta valósítani magát, még akkor is ha nem értünk egyet dolgokban.
( Abban pedig ne legyél annyira biztos hogy nem jártam felsőoktatás környékén, tudod igyekszem behozni azt, amit Te alanyi jogon megtehettél, fiatal korodban...abban a barbár, állati, kommunista rendszerben.)
Nem mindig sikerul jol a kommunikacio, de en pld. minden sutasaga ellenere, jo eszkoznek latom az itt irogatast, mert sok eltero eletutu, kepsettsegu, szakmaju emberrel lehet eszmet cserelni, fenntartva termeszetesen az egyet nem ertes jogat. Ha normalisak a partnerek, akkor legalabb a bizalom erosodhet a kulonbozo szekertaborok kozott. Ma mar az is elony, ha azt erezzuk, a masik nem akar mindenaron belefojtani egy kanal vizbe...... Nem mindenki alkalmas erre itt, az teny, de lehet torekedni ra... A tobbseghez tartozok pedig, ha higgadtan irnak, sokkal normalisabb figuraknak tunnek, mint akkor, amikor vehemensek....
 
  • Tetszik
Reactions: merleg and Filter

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Nem mindig sikerul jol a kommunikacio, de en pld. minden sutasaga ellenere, jo eszkoznek latom az itt irogatast, mert sok eltero eletutu, kepsettsegu, szakmaju emberrel lehet eszmet cserelni, fenntartva termeszetesen az egyet nem ertes jogat. Ha normalisak a partnerek, akkor legalabb a bizalom erosodhet a kulonbozo szekertaborok kozott. Ma mar az is elony, ha azt erezzuk, a masik nem akar mindenaron belefojtani egy kanal vizbe...... Nem mindenki alkalmas erre itt, az teny, de lehet torekedni ra... A tobbseghez tartozok pedig, ha higgadtan irnak, sokkal normalisabb figuraknak tunnek, mint akkor, amikor vehemensek....
Egész életemben úgy éltem, hogy meghalgattam a másik felet.
Próbáltam, értelmezni amit mond, az Ő szemszögéből is igyekeztem megismerni a dolgokat.
Ezért mondom azt amit.....hogy pl nem minden Orosz állat.
Ők is szenvedtek...( Mai napig van családi kapcsolat, oroszokkal, ukránokkal, lengyelekkel,stb... és sok más néppel akiknek az Én családom a Magyar.)
Nagymuter szavaival:- " Te hány Ruszkit öltél le? Volt rá 40 éved!" ( Anyám nővére agyonütött egy szovjet katonát, kristályvázával. Zabra-erőszak kombó közben, kivégezték Bp-en.44-ben.Egyébként is leölték volna mert csendőr tiszt volt.)
Na itt beesik az eső...
A leghangosabb, legacsarkodóbb egyének voltak egy-egy rendszer visszásságainak haszonélvezői...
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Azt nem ismerem, az altalan koztetek megy a fogalamatlan-kurucinfos-felmulvelt jobbszelen, de az alapveto kulonbseg az azsiai-keleti (azaz kozel-keleti is) vilagnezetek es az europai kereszteny felfogas kozott, hogy amig keleten egyetlen ember elete gyakorlatilag sulytalan, ertektelen, lenyegtelen, potolhato, addig nyugaton minden ember potolhatatlannak szamit. Keleten mindenki a "nagy gepezet resze", minel keletebbre mesz, annal inkabb igaz, lasd kinai, koreai es a tortenelmi japan vilagnezeteket, nem is igen turik az individualizmust, mindenki egy apro csavar a nagy rendszerben. Nyugaton ezzel szember nincs olyan, hogy a 'nagyobb cel' erdekeben bealdozunk par millio eletet, ha muszaj, minden egyes embernek ha nehez is, de gyakorlatilag is megadatott a kepesseg, hogy - a torveny altal szavatolt fizikai-eletbeli es egyeb biztonsaga mellett - akar az allam ellen is jogorvoslattal elhessen (azaz nem csak elvileg, mint a legtobb helyen keletebbre.) Az individualizmus nem megvetett es bunos viselkedesminta, hanem alapvetoen osztonzott es tamogatott, hiszen pontosan ez a hajtoereje a jelenleg is sokkal fejlettebb nyugati eletnek, a technologiai-muszaki-orvostudomanyi stb elonyoknek.
(Ennek persze van tulzasba vitt formaja is, amit alapvetoen politikai parazitak szitanak, lasd az egesz identity- es genderoruletet, de ez kis kilenges a 2000 eves charton, ha aranyaiban nezed a dolgokat, szerintem mar elindult lefele az egesz cirkusz, ideat mar biztosan.)
A távol-keleti társadalmak kollektivisták.
A nyugatiak individualisták.

Ezért fog Ázsia felemelkedni, a nyugat pedig elbukni. (a genderbuziság ennek az előszele.. a rothadás megindult. Lásd: Róma birodalom bukása)

Egy ember semmi... egy ember nem képes semmire. Én, én én... ez a nyugat... én.. mire vagyok én képes egyedül ? Semmire.
A testvérem házát úgy építettük fel, hogy nem kellett munkabért fizetni semmiféle brigádnak, mert a fater kőműves, nagybátyám vízvezetékszerelő, én szobafestő, a testvér apósa meg ács. Olcsón megúszta, az elmúlt évek kedvezményeit is felhasználva. Így kell ezt.

Az individualizmus egy zsákutca... bukott civilizációk sajátja.


"Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség."

Wass Albert


"jelenleg is sokkal fejlettebb nyugati eletnek, a technologiai-muszaki-orvostudomanyi stb elonyoknek."

Na ebbe inkább ne menjünk bele... a nyugati élet az egy szar. Látszat, színház.. kifelé, egymásnak... belül meg megy a rothadás. Válnak a szülők, nem születnek gyerekek... fogy a népesség, ember.... :D Te milyen fejlett nyugati életről hadoválsz ? Lehet fejlettnek nevezni egy olyan civilizációt, ami felszámolja önmagát ?

Technológiai, műszaki ? Sehol se vagyunk, jóember, régen japán volt minden fejlett cucc, utána koreai, most meg kínai lesz.. nekem már 2015-ben Xiaomi telefonom volt, Redmi 1S, 50k volt, de annyiért nagyon sokat tudott... senki nem ismerte akkor még a márkát itthon. Ma meg már top5-be benne van. A világon.

A nyugati orvoslás meg weheheehee... rossz vicc... sok agyalágyult gyógyszer reklámmal, amik elnyomják a tüneteket, de magát a betegség okát nem tárják fel, nem gyógyítják. Miért van az, hogy ha ilyen kurvafejlettek vagyunk hullanak az emberek, mint a legyek ? :D Szív-érrendszer, rák, daganatos betegségek, cukorbetegség...és ez mind-mind csak rosszabb lesz, ez mind-mind nőni fog, ha majd az Eu-ra is ráerőszakolják a génmódosított szarokat a tengeren túlról, ahol te is laksz, ahonnan ez a sok undorító mocsok ömlik ránk.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 426
113
de ez kis kilenges a 2000 eves charton, ha aranyaiban nezed a dolgokat, szerintem mar elindult lefele az egesz cirkusz, ideat mar biztosan
Ha majd lesz egy kis időd felpillantani a “Muveltseg a 21. szazadban” meg a “Haditechnikai kiskate“ folyóiratokból, gondolkozz már el egy kicsit, hogy vajon hány kultúra tudta magáról a történelem során, hogy épp merre is tart?
A valóság az, hogy nem tudod, mi leng ki és merre.

Van egy modelled, amit kínkeservesen próbálsz ráhúzni a világra, mereven elutasítva, hogy az üdvözüléshez (/boldoguláshoz) egyébként több út vezet.
A modelled sarokkövét adó mérőszámokat száz éve sincs, hogy megalkották.
Aki máshogy próbálkozik, aki ezt felhozza mint lehetséges másik utat, azt azonnal elkezded alázni.
Te dominálni akarsz, ritka toxikus figura lehetsz.
 
K

kamm

Guest
Ha majd lesz egy kis időd felpillantani a “Muveltseg a 21. szazadban” meg a “Haditechnikai kiskate“ folyóiratokból, gondolkozz már el egy kicsit, hogy vajon hány kultúra tudta magáról a történelem során, hogy épp merre is tart?
A valóság az, hogy nem tudod, mi leng ki és merre.

Van egy modelled, amit kínkeservesen próbálsz ráhúzni a világra, mereven elutasítva, hogy az üdvözüléshez (/boldoguláshoz) egyébként több út vezet.
A modelled sarokkövét adó mérőszámokat száz éve sincs, hogy megalkották.
Aki máshogy próbálkozik, aki ezt felhozza mint lehetséges másik utat, azt azonnal elkezded alázni.
Te dominálni akarsz, ritka toxikus figura lehetsz.
Halvany fogalmam nincs, mirol beszelsz. :D FYI koze nincs ahhoz, amirol en irtam. :cool:
 
K

kamm

Guest
A távol-keleti társadalmak kollektivisták.
A nyugatiak individualisták.

Ezért fog Ázsia felemelkedni, a nyugat pedig elbukni. (a genderbuziság ennek az előszele.. a rothadás megindult. Lásd: Róma birodalom bukása)

Egy ember semmi... egy ember nem képes semmire. Én, én én... ez a nyugat... én.. mire vagyok én képes egyedül ? Semmire.
A testvérem házát úgy építettük fel, hogy nem kellett munkabért fizetni semmiféle brigádnak, mert a fater kőműves, nagybátyám vízvezetékszerelő, én szobafestő, a testvér apósa meg ács. Olcsón megúszta, az elmúlt évek kedvezményeit is felhasználva. Így kell ezt.

Az individualizmus egy zsákutca... bukott civilizációk sajátja.


"Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség."

Wass Albert


"jelenleg is sokkal fejlettebb nyugati eletnek, a technologiai-muszaki-orvostudomanyi stb elonyoknek."

Na ebbe inkább ne menjünk bele... a nyugati élet az egy szar. Látszat, színház.. kifelé, egymásnak... belül meg megy a rothadás. Válnak a szülők, nem születnek gyerekek... fogy a népesség, ember.... :D Te milyen fejlett nyugati életről hadoválsz ? Lehet fejlettnek nevezni egy olyan civilizációt, ami felszámolja önmagát ?

Technológiai, műszaki ? Sehol se vagyunk, jóember, régen japán volt minden fejlett cucc, utána koreai, most meg kínai lesz.. nekem már 2015-ben Xiaomi telefonom volt, Redmi 1S, 50k volt, de annyiért nagyon sokat tudott... senki nem ismerte akkor még a márkát itthon. Ma meg már top5-be benne van. A világon.
Nem vagy muszaki ember, ugye? Az egvilagon semmi lenyeges nincs benne kinai fejlesztes. :cool:

Az osszes alapveto eleme, subsysteme stb mind amerikai, europai meg esetleg japan fejlesztes.
Meg a ket uralkodo mobil szoftverplatform is amerikai lett (szemben a regi, fokent europai Ericsson/SE meg Nokia platformokkal), semmi epkezlab szoftver nem jott Azsiabol, csak halaraitelt, bena, amator probalkozasok.

Chiptechnologiara szazmilliardokat koltott Kina az elmult evtizedben, de lof@szra nem jutott vele.
Konkretan 5-10 evvel le vannak maradva a nyugati chiptechnologiahoz kepest.

Taiwan, ez a 24M orszag, szarra alazza high-technology teruleten a csilliardos kommunista Kinat.

ASML, ez a holland ceg, lenyomta az NEC-t es hasonlo oriasokat, es mar evek ota ok a #1 litography rendszerszallitoi az osszes legfejlettebb chipgyarnak, peldaul taiwani chip foundryknak, koztuk a TSMCnek (vilag #1 fabje.)

A nyugati muveltseg, tudas, professzionalizmus szarra alazza az osszes wannabe azsiai diktaturat, pontosan amiatt, mert a primitiv azsiai diktaturak es az elnyomo kollektivizmus a szoges ellentete annak a kornyezetnek, amit a nyugati, mindenkinel gyorsabb es hatekonyabb fejlodesi modell kivan: az egyeni kepessegek szabad szarnyalasa, es az arra epulo nyilt versenybol adodo vagtato technikai haladas.

A nyugati orvoslás meg weheheehee... rossz vicc... sok agyalágyult gyógyszer reklámmal, amik elnyomják a tüneteket, de magát a betegség okát nem tárják fel, nem gyógyítják. Miért van az, hogy ha ilyen kurvafejlettek vagyunk hullanak az emberek, mint a legyek ? :D
Jaja, majd ha attetes rakod lesz, avagy csak egy hasnyalmirigy-gyulladasod, vakbeled, akkor mindenkeppen inkabb menj el a kinai javasasszonyhoz, az biztos hasznosabb lesz, mint az eletmento profi mutet, baszki.

Szív-érrendszer, rák, daganatos betegségek, cukorbetegség...és ez mind-mind csak rosszabb lesz, ez mind-mind nőni fog, ha majd az Eu-ra is ráerőszakolják a génmódosított szarokat a tengeren túlról, ahol te is laksz, ahonnan ez a sok undorító mocsok ömlik ránk.

Jezusom, baszki, tenyleg osszekevered a zabalast azzal, hogy hogyan gyogyitjak annak az eredmenyeit...? :rolleyes:
 
  • Vicces
Reactions: Pogány
K

kamm

Guest
Visszaternek a sakktablahoz, konkretan a Kina v US meccshez - par erdekes olvasni- es hallgatnivalo a temaban:

1. https://index.hu/velemeny/2022/08/08/tajvan-nem-ukrajna-de-azza-pusztithato/

2. Interjuk a holnap megjeleno "Danger Zone: The Coming Conflict with China" szerzoparosanak egyikevel (FPRI figura, nem a levegobe beszel): https://www.amazon.com/Danger-Zone-Coming-Conflict-China/dp/1324021306/ref=asc_df_1324021306

- https://podcasts.google.com/feed/aH...BXQVp1RmtGWURFU3dkNnZ6U2k4NU50RkFCekdfOTZKQWM

- https://www.lawfareblog.com/lawfare-podcast-hal-brands-lessons-cold-war

- https://www.thebulwark.com/podcast-...cold-war-with-hal-brands-and-michael-beckley/

3. Lex Friedmannal egy volt CIA-s covert intelligence agent azaz fedett ugynok jart nemreg, baromi erdekeseket mondott, raadasul teljesen nyiltan taglalja az amerikai es mas erdekszferak, koztuk a kinai harcat:
 
Status
Not open for further replies.