[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A kivitelezés akkor sem volt korrekt és gyengíti a bankokba vetett bizalmat (nem a bankárokba vetett bizalmat, mert az nem létezik). Zárolták a számlákat, hogy konkrétan ne lehessen a pénzt kimenekíteni (a saját pénzüket), tették ezt egyik pillanatról a másikra előjelek nélkül és nem a hozamra vetettek ki sarcot, hanem a betétre.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Kiváncsi vagyok, hogy mi van akkor, ha egy nyugdíjalap, mondjuk egy német vagy magyar vagy román a betétesei pénzének egy részét ebbe a bankba helyezte el. Bankbetétekről lévén szó alacsony a kockázata, így nyugodtan előfordulhat ilyen, főleg ha az átlagnál jobb a hozama. Itt meg nem lesz érvényes, hogy a nyugdíjalap kliensének csak párezer eurója van, mert az alap attól még lehet ha 50 millió eurót befektetett. Ilyenkor megint az átlagpolgár szív. Ezt nem szabadott volna meglépjék.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
A bankszektor is egy nagy pilótajáték. 2008-ban kiszállt a Lehman a pilóta, több száz kis- és nagybank csődbe ment. Ki lett az új pilóta a Goldman Sachs és a JP Morgan, csak most már az adófizetők pénzével is tömik a lukat.

joker és hogy hirdette minden fórum a magánnyugdíjpénztárak felsőbbségét...

Luthero:

Cipruson dolgoznak 10-12 órát, igaz mediterrán tempóban, de tényleg felül finanszírozott volt az egész sziget(Görögország is) a valós kapacitásához képest. Mondjuk Spanyolország,Portugália,Olaszország,Írország ugyanennyire felülértékelt a valóságban, csak inkább délkeleten kezdték meg a sarcoltatást. Spanyol átlagbérek 2-3x-osak a némethez viszonyítva és 26-27%-os munkanélküliség mellett. A francia gazdaság is kezd gyengélkedni, lassan nekik se fogja megérni bent maradni az Unióban, ezért is gyarmatosítják most újra a Száhel övezetet meg a maradék Szaharát(nemsokára beavatkoznak Közép-Afrikai Köztársaságban is lehet, kezdnek oda is átterjedni a csaták). Frankofón birodalom egész nagy volt anno és egész rendesen el tudná látni Párizst nyersanyaggal a mai napig is a világ ezen fele.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Ciprus:

Már 60%-os veszteség lesz a betétekben, semmilyen utalás vagy 100 euró feletti pénzkivét tiltva, tehát már nem lehet menekíteni a vagyonokat.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Ezek után megnézem ki visz pénzt Ciprusra, kb senki. Ha a helyiek közt sokat megvámolnak akkor megmozdulások is lehetnek, de lehet ha a következmények miatt lesznek előbb-utóbb megmozdulások. A háttéren meg még ott lebeg az orosz reakció, mert valakiket biztosan picsánrúgnak Ivánék emiatt.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
B.A.B.-ot angol orvosszakértők szerint sállal megfojtották ez egy új fejlemény, közvetlen a ciprusi balhé kitörése után. AI moszkvai székházát kommandósok,rendőrök szállták meg házkutatást tartva. Putyin bekeményít ez biztos.

Közben a hitelfelvételt is megkönnyítette a ciprusi bankoknak, így még az is meglehet, hogy orosz bankközi hitelt kapnak.

EU és béke fennmaradása Oroszország érdeke is , mert most építkezési fázisban vannak és rengeteg olasz,francia,német technika landol náluk évről-évre, attól függetlenül, hogy a brüsszeli kormányzat alapvetően orosz ellenes.
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Igen eléggé változatos lehet az oroszok reakciója erre ! Csomó ciprusi bankos fog az utcára kerülni az már biztos.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
doca honnan az infó a fojtogatásról? Én egyelőre akasztást olvastam, és azt írják, hogy saját kivitelezés. Az AI székházát máshol is megszállhatnák, nem sírok a sok szarkavaró miatt.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Mivel legalább 40%-ára és még tovább fog csökkenni a bankszektor ezek után(mert később a maradék pénzt is kimentik a nagybetétesek) , ezért sok banki ember kerül majd utcára az biztos. Általános képlet, hogy az EU nemzetgazdaságai csökkennek(köztük a magyar), mert csak így lehet majd a közös Európát megteremteni Brüsszelből, a totális pénzügyi és politikai kontrollt létrehozni. Közben Európa mellett elrobog majd minden 3.világbeli feltörekvő ország.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
joker:

http://rt.com/news/berezovsky-death-consistent-hanging-829/

A Guardiannak nyilatkozta a volt feleség, aki felfedezte BAB-ot, hogy egy sál volt a teste mellett.

http://www.guardian.co.uk/world/2013/mar/26/boris-berezovsky-death-hanging
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 557
113
A boncolás után az orvosok fulladásrol beszéltek (nem volt jel dulakodásra) Az legfrissebb angol rendorségi kozlemény szerint (hanging), és nem (strangling vagy strangulation).
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Akkor hogy szedte le magát ? Vagy leszakadt idővel ? Mert a test a földön hevert.

Mindenesetre érdekes időbeli egybeesés a ciprusi helyzettel.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 557
113
doca

Ezt az angoloktol kell megkérdezni..... Tiszta  debilek -paranojásak ezek az angolok , egész hadsereg helyszínelt , vegyi, biologia, radiaktiv szakértok, Berez. holteste egy napig fekudt a helyszínen míg elvitték boncolásra. Megint jonnek a konteok , hogy az oroszok gyilkolták meg ....
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
leszakadhatott ha már kihintázta magát a sálon, de persze nem lehet teljesen kizárni, hogy valaki segített neki
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Nem biztos, hogy az oroszok. Vannak már olyan állítások, hogy ki akart békülni Putyinnal és haza akart költözni idős korára.

Úgy gondolom ezt nagyon sokára fogjuk megtudni, hogy mi is történhetett pontosan, valahogy úgy mint Arafattal anno.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Ha már szóbahoztad, Arafatról van már végleges szakvélemény? A pollonium-mérgezés vizsgálata is vicces, abból az anyagból közel nulla mennyiség is megöl egy embert és az egyik izotópjának a felezési ideje 138 nap, ami 8 év alatt legalább 20x feleződött, ez pedig az eredeti kis mennyiség egymilliomod részére zsugorodását jelenti. Ha volt is ott pollonium, azt nem kapják meg.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 557
113
Nézd ...a Scotland Yard tartotta állando megfigyelés alatt a házát.....senki nem volt a házban csak az egyik alkalmazottja, aki rátalált, ezenkívul az egész ház tele kamerákkal , golyoállo uveggel.... szerintem  a halála nincs koze a ciprusi helyzethez. Inkább arra gondolok , hogy a Litvinyenko uggyel, ugyanis bevolt hívatva a bírosági tárgyalásra mint tanu, .....és igen a sajtoban megjelent, hogy bocsánatot kért Putyintol és hazaszeretett volna koltozni...na szerintem az angolok vannak a háttérben, mert féltek, hogy csiripelni kezd , ha hazamegy  az MI6-rol....
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
Az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS kérelme

Ezt mindenkinek tudni kell 
Következő hasábokon egy, a szerkesztőségünkbe eljuttatott, eddig eltitkolt anyagot adunk közre. Kötelességünknek érezzük, hogy az írás napvilágot lásson legalább lapunkban, ha már a "független" magyar sajtó 2001. februárja óta hallgat róla. Trianon felülvizsgálata talán megkezdődhet, szégyelljük magunkat, hogy nem magyar kezdeményezés eredményeként!
_________________
Őexcellenciája Carla del Ponte Főügyész
ENSZ Háborús Törvényszéke New York
Hága
Tárgy: Az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS kérelme az Egyesült Nemzetek Emberi Jogok Chartája alapszabályára hivatkozással, az egyenlő elbírálás elvének biztosítása a Magyar Nép számára

Excellenciád!

Őszentsége II. János Pál Pápa 1984. január hó 12-én kelt Enciklikájában megalapította az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS Intézetet. Az Intézet az Egyesült Nemzetek Szervezete által 1948-ban alapított Emberi Jogok Chartája erkölcsi alátámasztására és fontosságának kihangsúlyozására szolgál. Az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS Intézet kormányoktól, pártoktól független.
Alapszabálya szerint segítenie kell azon személyeket, népeket, népcsoportokat, akiket emberi jogaikban megsértettek, gondoskodni kell arról, hogy a sérelem megszűnjön, illetve ha szükséges, nemzetközi fórumokon is képviselni kell a sértettek érdekeit.
Mint a fent említett Intézet főtitkára, az alábbi

petíciót

terjesztem elő:
Javaslom az 1920. június 4-én Trianoni és az azt kiegészítő 1947. évi szeptember hó 15-i Párizsi Békeszerződések jogi szempontból történő felülvizsgálatát. A felülvizsgálat eredményeképp kérem annak megállapítását, hogy a fenti szerződések érvénytelenek és kérem a szerződések hatályon kívül helyezését.

A nemzetközi joggyakorlat, valamint a Nürnbergi Nemzetközi Bíróság határozataira figyelemmel kérem az Egyesült Nemzetek Szervezetének Nemzetközi Bíróságát, hogy az egyenlő elbírálás elvének alapján mentesítse a Magyar Népet az I. világháborúban való részvétele miatt kiszabott kollektív büntetés és annak következményei alól.
Mint az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS Intézet főtitkára az ügyben egy Nemzetközi Vizsgáló Bizottság felállítását javaslom, a Vizsgáló Bizottság tevékenységének eredményeképpen pedig tárgyalás kitűzését.

Indoklás:tul hosszú volt  a levél ugyhogy nem másoltam le az egészet, látom a trianonos topikot letárták, ugyhogy ide másolom.
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
Indoklás:

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért egyedül a Magyar Királyságot büntették meg.
A Békeszerződés előtt a Magyar Királyság
területe 325.411km2 volt,
lakosainak száma 20.886.000 fő.
A Békeszerződés következményeként
az ország területe 92.863 km2-re, míg
lakosainak száma 7.615.000 főre csökkent.

A Nürnbergi Nemzetközi Bíróság 1946. október hó 2-án a II. világháború kirobbantásáért és a világháborúban elkövetett jogsértésekért Németország akkori vezetőit felelősségre vonta és megbüntette, azonban a Német Nép felelősségét nem állapította meg. A Nemzetközi Bíróság a Német Népet mentesítette az egyébként törvénysértő kollektív felelősségre vonás alól.
 
Status
Not open for further replies.