[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Status
Not open for further replies.
Joker:

A németek speciel nagyon is képben vannak, ezt nyugodtan állíthatom. A többiről sejtem.

A világ "nagyrésze", a "nemzetközi közösség" és a hasonló baromságokat végre a valódi helyi értékükön kellene kezelni.
A 7 milliárd emberből mennyiről beszélünk? 15-20%-ról?
Az ENSZ Biztonsági Tanácsában a vétójoggal rendelkezők 80%-a a világ lakosságának csak 15%-át képviselik. Ez mostanra egy ódivatú vicc, semmi több.

Háborút a világuralmukat veszélyben érző amerikai bankárok akarnak. Az ő birodalmuk szövetségesei vagyunk - már önmagában ez is egy vicc.

Free Europe! ;D

<i>"Háborút a világuralmukat veszélyben érző amerikai bankárok akarnak."</i>
A helyzet -legalábbis engem- erőssen emlékeztet a II. VH. kirobbanásának körülményeire... Bár először én is úgy láttam, hogy az oroszok nagyon ügyesek voltak, és ők jöttek ki nyertesen a helyzetből, most már egyre inkább úgy gondolom, hogy mégsem olyan jó a helyzet -és nemcsak nekik-.
Ahogy valaki találóan megjegyezte, folyamatosan "odasz**arnak" az orruk elé, erőltetik a szankciókat, pörög a PR... Szerencsére Európa jelentős része valóban képben van, illetve a PR sem pörög úgy, ahogy kellene (ez részben az orosznak is köszönhető)... Viszont tartok attól, hogy előbb utóbb sikerül majd úgy sarokba szorítani őket, hogy meginduljanak.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában a vétójoggal rendelkezők 80%-a a világ lakosságának csak 15%-át képviselik.
Kínát "kicsit" manipulatív kivenni a képletből, de tény, hogy vannak egyenlőtlenségek.

Mivel nem csak Ukrajnával foglalkozik az írás, hanem egy tágabb kitekintést nyújt, ide teszem.

Az államcsínyek előidézésének gépezete: Avagy a demokrácia felszámolása
http://www.kontrollblog.com/2014/04/az-allamcsinyek-eloidezesenek-gepezete.html

Joker:
Félreértetted, nincs itt semmiféle manipuláció. A BT 5 állandó tagjából 4 (US, Oroszo., Franciao., Nagy-Br.) a világ lakosságának alig pár százalékát képviseli, ami önmagában is anakronisztikus mostanra.
Komolytalan minden olyan szervezet, ahol nincs jelen állandó tagként például India, Brazília, japán, Németország és még sorolhatnám.
Ennek a világrendnek az ideje lejárt.

Én értem mit mondasz, de te is értsd meg azt amit én. Kiemeltél 4 országot az 5 állandó BT-tagból és a lakosságuk mérete alapján tettél egy kijelentést. Viszont az 5. állandó BT-tag, ami Kína ebben az esetben, akkora lakossággal bír, mint a másik négy összesen x2.
És ez a szervezet nem csak komolytalan, hanem korrupt, hataloméhes, és a végletekig alkalmazza a kettős mércét, de ettől függetlenül lehetne bővíteni az állandó tagjait.

http://www.ma.hu/kulfold/210144/Elezodik_az_oroszkinai_viszony?place=srss
Majd igen. De előtte még van egy "közös ellenfelük" és az nem Európa.

<i>Nógrádi György biztonságpolitikai szekértő, a Corvinus Egyetem tanszékvezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy Kína máshogy gondol a háborúra, mint a Nyugat: nem a területszerzés vagy az ellenség elpusztítása a célja, hanem annak körbekerítése. </i>

ÁÁáá... !!! Ez fájt így reggére. Nógrádi szerintem komolyan félreértette Kissingert:))

Éleződik az orosz-kínai viszony, mi? Látom. :D
http://www.asiaport.hu/index.php/politika/japan/9297-japan-es-amerika-kina-ellen

A Freedom House sajtószabadság jelentéséről (2013-as):

erre a térképre ránézve mindig az jut elsőnek eszembe, hogy ez valójában nem a sajtószabadságról szól, hanem arról, hogy
- ki tartozik egyértelműen az USA vezette nyugati blokkba (az free, zöld),
- ki az, aki "billeg" (az partly free, sárga) és
- ki az, aki a gonosz abszolút tengelyét testesíti meg (az not free, liláskék = a tulajdonképpeni keleti blokk).

fh02.png

Külön kiemelném Délkelet-Európa, Magyarország és (számomra nem váratlan, de azért mégis meglepő módon) Olaszország "sárgaságát". Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ezen országok túlságosan oroszbarátokká váltak (pl. Olaszország), vagy nem teljesen megbízhatóak az USA szempontjából (pl. Románia). Lengyelország és a Balti-államok nyilvánvalóan zöldek (hiszen oroszellenesek és készségesek igénylik és befogadják az amerikai haderőt), és hasonló okokból Japán is zöld. Kína természetesen liláskék, India pedig mint USA-Oroszo-Kína között egyensúlyozó ország nem teljesen megbízható, tehát sárga...

@laudarage a színek újra kategorizálása , tényleg elég jól tükrözi a helyzetet :) Ez itt az élő startégia Rizikó.

Egy kis gazdaság:
http://www.origo.hu/gazdasag/20140508-kina-letaszitotta-az-usa-t-a-legnagyobb-cegek-dobogojarol.html

Status
Not open for further replies.