[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 112
82 837
113
A nemzeti valutákban történő elszámolás az ázsiai – csendes-óceáni térség országai között enyhítené a gazdaságok függőségét a dollártól – ez Vlagyimir Putyin meggyőződése. Az orosz elnök részt vesz az Ázsiai és Csendes-óceáni gazdasági együttműködés (APEC) pekingi csúcstalálkozójában. Azoknak a külföldi befektetőknek, akik az oroszországi Távol-Keleten akarnának dolgozni, Putyin a legjobb konkurencia feltételek biztosítását ígérte.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_11_10/Oroszorszag-es-az-azsiai-csendes-oceani-terseg-strategiai-prioritas-3110/
 

exsorkatona

Active Member
2014. szeptember 18.
120
158
43
Érdekes volt a Nógrádi előadás.

Az jutott az eszembe, hogy <i>boki</i> az Ukrán helyzetben azt írta, hogy 4 évre elegendő lőszere van az ukrán hadseregnek. De, ha a fegyverzet 2/3-a megsemmisült, akkor hogyan fogják eltüzelni? :))))

Vagy ez már Nato kompatibilis cucc?
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
melampo 12:14
Szerintem az nem mindegy, hogy a konfrontáció mikor következik be. Putyin is ezért óvatos. A Nógrádi-féle videóban azért az is elhangzott, hogy az USA a világ legfejlettebb haditechnikájával rendelkezik. Németország megszállott ország a mai napig is, és itt van egy megosztott Európa. Nincs felfegyverkezve. Kire számíthat?
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 054
18 761
113
Nem összeesküvés elmélet gyártására, de nem hinném hogy rég tervezett ez a látogatás, inkább hirtelen jött.

http://www.atv.hu/belfold/20141111-szijjarto-berlinbe-utazik-szerdan
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Szerintem az nem mindegy, hogy a konfrontáció mikor következik be.
A konfrontáció már régen bekövetkezett, csak mostanra eszkalálódott fegyveressé a konfliktus.
Putyin is ezért óvatos.
Putyin azért óvatos mert ő az akinek semmi szüksége egy fegyveres orosz- európai konfliktusra . Úgy hiányzik neki mint mókusnak az erdőtűz.
A Nógrádi-féle videóban azért az is elhangzott, hogy az USA a világ legfejlettebb haditechnikájával rendelkezik.
Meg az is elhangzott, hogy a világ devizatartalékainak fele kínai és orosz kézben van. Kína megpróbált megszabadulni a sajátjától és amikor félúton elakadt megértette, hogy ez csak úgy fog menni ha a további kintlévőségét erőszakkal, fegyverrel hajtja be. Nem véletlenül fegyverkezik ész nélkül.
Németország megszállott ország a mai napig is
Ja! Akkor talán ki kellene állnia a kedves Angela Merkelnek és azt kellene mondani, hogy-
T. Hölgyeim és Uraim!- Mi egy megszállt ország kollaboráns bábkormánya vagyunk és igyekeztünk a gúzsbakötve tánc című előadásunkból a lehető legtöbbet kihozni. Ennyi tellett.
és itt van egy megosztott Európa. Nincs felfegyverkezve. Kire számíthat?
Nincs felfegyverkezve?
Éppen a totális lefegyverkezéssel van elfoglalva. Ez viszont már egész jól megy nekünk.
Hogy kire számíthat?
Senkire. Ha még felismerni, artikulálni sem képes a saját érdekeit akkor hogyan, kitől várhatna segítséget.
Már megint a megváltóra várunk.
Pedig az rohadt ritkán jár erre.
Az utolsó is vagy kétezer év már hogy elment.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 112
82 837
113
Henry Kissinger: "Az ukrán helyzet nem alakul a washingtoni forgatokonyv szerint"
http://www.spiegel.de/politik/ausland/henry-kissinger-fuerchtet-wie-gorbatschow-neuauflage-des-kalten-krieges-a-1001870.html
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
@hendrick egységes EU :) szép álom , inkább egységes Magyarország kell, a többiek meg...... Max a környéken kell összefognunk 1-2-3-4 országot.
Személy szerint Én látom ezt a fajta közeledést.
Szlovákia, Szerbia, Talán a Csehek, és a Horvátok személyében.
Lengyelország Amerika miatt inkább új barátot kereset , persze nem ellenséges velünk, de nem fog segíteni, föleg egy estleges ellenoldali dologban.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
http://www.hidfo.net/2014/11/11/oroszorszag-modern-fegyverekkel-lathatja-el-sziriat
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 191
10 722
113
@hendrick egységes EU :) szép álom , inkább egységes Magyarország kell, a többiek meg...... Max a környéken kell összefognunk 1-2-3-4 országot.
Személy szerint Én látom ezt a fajta közeledést.
Szlovákia, Szerbia, Talán a Csehek, és a Horvátok személyében.
Lengyelország Amerika miatt inkább új barátot kereset , persze nem ellenséges velünk, de nem fog segíteni, föleg egy estleges ellenoldali dologban.

Egyetértek. Ezek közül talán Szerbia a stratégiailag a fontosabb. A koll. bűnösség eltörlése, a Bp.-Belgrád vasút jelezhet v.mi közeledést/együttműködést. Biztos, hogy nem verik nagydobra.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
http://www.origo.hu/nagyvilag/20141111-megfenyegette-az-eszteket-es-letteket-putyin-tanacsadoja.html

Bűbájos...
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Szputnyik: műsorszórás az egész világra

"November 10-én a globális médiapiacon megkezdi munkáját a Szputnyik nevű multimédia-csoport a legnagyobb információs márka, amely több tucat országban rendelkezik modern multimédiás központokkal.

A Szputnyik mindegyik szerkesztőségének saját weboldala lesz, és a helyi rádiók stúdióiból sugározza majd adásait. 2015-ben a világ 130 városában a Szputnyik összesen 800 órát ad naponta 30 nyelven. Exkluzív műsoraival a Szputnyik ahhoz a több milliárdos közönséghez fordul, amely már belefáradt az egypólusú világ propagandájába, és alternativ véleményt keres. A főhonlap címe: www.sputniknews.com.

Szputnyik a világnak

A Szputnyik teljesebb képét ad a világról, ismerteti az eltérő véleményeket. A Szputnyik arról beszél, amiről mások hallgatnak. "Vannak olyan országok, akik mind a Nyugatra, mind a Keletre saját akaratát kényszerítik rá. Minden országban, amelynek ügyeibe beleavatkoznak, ömlik a vér, kitörnek a polgárháborúk, a "színes forradalmak", sőt, szét is esnek az országok. Irak, Líbia, Grúzia, Ukrajna, Szíria... Sokan már ráébredtek, hogy nem kell feltétlenül mindenben segíteni az amerikaiaknak. Oroszország olyan modellt javasol a világnak, amely az emberiség javára válik. Mi a sokszínű, többrétű világ hívei vagyunk, és ebben sok szövetségesünk van – mondja Dmitrij Kiszeljov az Oroszország Ma hírügynökség vezérigazgatója. – Ezért media-csoportunk új, globális márkát indít - a Szputnyikot. A Szputnyik a többpólusú világot mutatja, amelyben minden országnak megvannak saját nemzeti érdekei, kultúrája, történelme és hagyományai. "Ebben a világban Japán japán lesz, Törökország török, Kína kínai, Oroszország orosz lesz, ahogyan azt a soknemzetiségű civilizációnk képzeli. Nem kérünk senkit, hogy úgy éljen, mint oroszok, úgy véljük, mindenkinek joga van saját elképzelése szerint építeni életét. Az ilyen világ alapját a nemzetközi jog képezi" – mondta befejkezésül Kiszeljov. "A világrend globális újraformázása, amely ma megy végbe hasznunkra, az emberiség hasznára válik. Nem vagyunk egy ellenzéki média azokban az országokban, ahol működik A Szputnyik, mindenkivel jó kapcsolatot tartunk.""

http://hungarian.ruvr.ru/2014_11_10/Szputnyik-musorszoras-az-egesz-vilagra-8766/

http://sputniknews.com/
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
http://www.origo.hu/nagyvilag/20141111-megfenyegette-az-eszteket-es-letteket-putyin-tanacsadoja.html

Bűbájos...

Nem feltétlenül megfenyegetés, csak tény.
Ha pl. Magyarországon csap össze Oroszország és az USA, akkor Magyarország is eltűnhet a térképről.
De ebben az USA-nak is pont ugyanannyi szerepe lenne, mint Oroszországnak.
Az egyik leverendőnek tekinti az adott országot, a másik pedig feláldozhatónak.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 756
28 632
113
Szputnyik: műsorszórás az egész világra

"November 10-én a globális médiapiacon megkezdi munkáját a Szputnyik nevű multimédia-csoport a legnagyobb információs márka, amely több tucat országban rendelkezik modern multimédiás központokkal.

A Szputnyik mindegyik szerkesztőségének saját weboldala lesz, és a helyi rádiók stúdióiból sugározza majd adásait. 2015-ben a világ 130 városában a Szputnyik összesen 800 órát ad naponta 30 nyelven. Exkluzív műsoraival a Szputnyik ahhoz a több milliárdos közönséghez fordul, amely már belefáradt az egypólusú világ propagandájába, és alternativ véleményt keres. A főhonlap címe: www.sputniknews.com.

Szputnyik a világnak

A Szputnyik teljesebb képét ad a világról, ismerteti az eltérő véleményeket. A Szputnyik arról beszél, amiről mások hallgatnak. "Vannak olyan országok, akik mind a Nyugatra, mind a Keletre saját akaratát kényszerítik rá. Minden országban, amelynek ügyeibe beleavatkoznak, ömlik a vér, kitörnek a polgárháborúk, a "színes forradalmak", sőt, szét is esnek az országok. Irak, Líbia, Grúzia, Ukrajna, Szíria... Sokan már ráébredtek, hogy nem kell feltétlenül mindenben segíteni az amerikaiaknak. Oroszország olyan modellt javasol a világnak, amely az emberiség javára válik. Mi a sokszínű, többrétű világ hívei vagyunk, és ebben sok szövetségesünk van – mondja Dmitrij Kiszeljov az Oroszország Ma hírügynökség vezérigazgatója. – Ezért media-csoportunk új, globális márkát indít - a Szputnyikot. A Szputnyik a többpólusú világot mutatja, amelyben minden országnak megvannak saját nemzeti érdekei, kultúrája, történelme és hagyományai. "Ebben a világban Japán japán lesz, Törökország török, Kína kínai, Oroszország orosz lesz, ahogyan azt a soknemzetiségű civilizációnk képzeli. Nem kérünk senkit, hogy úgy éljen, mint oroszok, úgy véljük, mindenkinek joga van saját elképzelése szerint építeni életét. Az ilyen világ alapját a nemzetközi jog képezi" – mondta befejkezésül Kiszeljov. "A világrend globális újraformázása, amely ma megy végbe hasznunkra, az emberiség hasznára válik. Nem vagyunk egy ellenzéki média azokban az országokban, ahol működik A Szputnyik, mindenkivel jó kapcsolatot tartunk.""

http://hungarian.ruvr.ru/2014_11_10/Szputnyik-musorszoras-az-egesz-vilagra-8766/

http://sputniknews.com/
Már megírtam az Oroszországgal kapcsolatos off-topikban :)
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
<blockquote>
http://hungarian.ruvr.ru/2014_11_10/Szputnyik-musorszoras-az-egesz-vilagra-8766/

http://sputniknews.com/
Már megírtam az Oroszországgal kapcsolatos off-topikban :)
</blockquote>

Akkor bocsánatot kérek kedves nyugger, de azért megírhatom ugye én is? :)

Nah, akkor kihirdetném, hogy - ha valaki nem tudná - ezt a hírt nem én, hanem a nyugger írta meg először az Oroszországgal kapcsolatos off-topikban! :)
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 756
28 632
113
Akkor bocsánatot kérek kedves nyugger, de azért megírhatom ugye én is? :)

Nah, akkor kihirdetném, hogy - ha valaki nem tudná - ezt a hírt nem én, hanem a nyugger írta meg először az Oroszországgal kapcsolatos off-topikban! :)

Hatodik Lenin által rám ruházott hatalmamnál fogva megengedem :)
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 348
5 029
113
<blockquote rel="panoz">http://www.origo.hu/nagyvilag/20141111-megfenyegette-az-eszteket-es-letteket-putyin-tanacsadoja.html

Bűbájos...

Nem feltétlenül megfenyegetés, csak tény.</blockquote>Jelentéktelen méretükből eredően szerintem nincsenek is feltüntetve az orosz térképeken. :D
Az oroszok elképesztő önuralmáról árulkodik a tény, hogy a 3 balti állam még létezik. :)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<b>Kínai pénzből menthetik meg az orosz LNG beruházást</b>
http://www.vg.hu/vallalatok/energia/kinai-penzbol-menthetik-meg-az-orosz-lng-beruhazast-438723
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 248
113
beta
Ne légy már demagóg, mindenhol a részvevők százaléka számít, még a nagy demokráciákban is.

Ez nagyjából sehogy sem igaz.

Egyrészt a demokrácia alapeszméje az hogy a közösség véleménye a mérvadó. Emiatt ha egy választáson nem elég nagy a részvétel, akkor az nem számít demokratikus, legitim eredménynek függetlenül a kiváltó okoktól. Ez oly annyira egyértelmű, hogy a választási rendszerekben ez szerepel is. Biztos ismerős számodra az a dolog, hogy egy választást meg kell ismételni, ha a választásra jogosultak egy bizonyos része (tipikusan 50%) nem vesz részt.

<b>/*MODERÁLVA*/</b>
 
Status
Not open for further replies.