[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 383
26 760
113
Ennyit a 4m magas magyar falhoz.
1023890192.jpg

Palestinians, barred by Israeli security forces from crossing into Jerusalem from the West Bank due to their age, climb over a section of the controversial barrier. They are trying to make their way to the first Friday prayer of Ramadan in Jerusalem's al-Aqsa mosque, in the village of Al-Ram, near Ramallah. June 19, 2015.

És hogy honnan is jönnek a menekültek.
1023890003.jpg

A young boy carrying metal to sell walks by as a fire burns through part of Gikomba market, East Africa's largest second hand clothing market, in Nairobi. June 23, 2015.

A görögökhöz meg annyit, hogy megy a színjáték és a néphülyítés.
Mint a szuka az action előtt, még riszálja magát egy kicsit, de mindig ua. a vége.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 576
15 557
113
Kedves Cinikus.....
Ne légy cinikus... :)
Nem hiryu nyerne, hanem Josi Indiából.
Bármennyire is tetszik vagy nem, a vallások - még ha szekularizáltak is - óriási jelentőséggel bírnak a társadalmak alakításában. Hát még akkor, ha az államok vezetői elitje összefonódik a vallási vezetéssel. A hinduizmus és a buddhizmus sokkal idősebb, mint a judaizmus, amely szintén idősebb a kereszténységnél. A legagresszívebben terjedő, legfiatalabb világvallás az iszlám. Mire konszolidálódik, még néhány millióan belehalnak.
 

elimgarak

Member
2015. április 21.
53
11
6
A tőzsdéken és a kibertérben már kitört a III. világháború:

Élő térkép a támadásokról: http://map.norsecorp.com/

és a cikkek:
http://www.zerohedge.com/news/2015-07-08/what-first-world-cyber-war-looks-global-real-time-cyber-attack-map

http://www.zerohedge.com/news/2015-07-07/china-futures-plunge-8-over-half-stocks-suspended-margin-debt-crashes-most-record

http://www.zerohedge.com/news/2015-07-08/china-makes-selling-big-investors-illegal
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Mathias, Vendég2, Tarzan:</b>

Keresztény zászlóalj vs IÁ = rossz üzenet

Természetesen szó sincs róla, hogy bégetve menjenek a vágóhídra, védjék magukat, ha bántani akarják őket. Én is ezt tenném, ha veszély fenyegetné a családomat és a szeretteimet.

Ezt a tragikus helyzetet a média sikeresen használja fel arra, hogy tudassa az egész világgal: keresztény zászlóalj alakult az iszlám állam ellen. <i>Nem azt írja a kocsog a szalagcímben, hogy a keresztények és az arabok összefognak a terrorista IÁ ellen, nem, erről szó sincs.</i>

Szándékosan viszik a történések magyarázatát vallási irányba, a cím kiválóan megfogalmazott <i>szubtudati</i> programozás. A valláson vagy vallási önazonosságon keresztül sokkal több ember „megmozdítható” előbb tudati, később akár fizikai szinten.

A lényegről viszont mindenki kussol:
Ez a titokzatos fantom állam, ez az IÁ egyáltalán létezik?
Ezek csak szervezett zsoldosok, akik néhány nagy cég érdekeit képviselik – őrjöngve ölnek muszlimot és keresztény turistát, de soha egy szót sem szólnak Jeruzsálemről. Nagyon hiteles.

Ez az egész egy szervezett false flag provokáció a keresztény és iszlám kultúrák egymás elleni háborúba ugrasztásáért. De hogy tuti legyen a dolog, azért adnak pénzt és okostelót is egy csomó menekültnek Európa felé. <i>Ha mindenki a helyén, kezdődhet a felvonás.
</i>
Tehát ez a bajom a megfogalmazott szalagcímmel: szándékosan manipulált és torz üzenetet küld.

A kereszténységnek nincs miért harcolnia az iszlám ellen, az iszlámnak sincs dolga a kereszténységgel.
Csak és kizárólag a szélsőségesek ellen kell harcolnia minden oldalnak: a szélsőséges erők ellen, legyen az akár iszlám, akár keresztény, akár zsidó, akár eszkimó bőrébe bújtatva.
<i>A hasznos idiótákat le kell állítani, a finanszírozókat/szervezőket pedig Hágába vinni. Ennyire egyszerű… lenne, ha nem pont a világ leghatalmasabb urai pénzelnék ezt a kamu hordát.</i>

Más:
A határokat ez elől az invázió elől le kell zárni, ez nem kérdés.
Ez nem menekülthullám, hanem egy jól időzítve szponzorált invázió – csak a vak nem látja.
 

mathias

Member
2015. február 21.
62
1
6
Montezuma
Jaaa hát előzőleg nem pont így jött le. Bocs.
Más: b.meg Hágát, az egy cirkusz. Hosszú béke érdekében javaslom, hogy mindenki akassza föl saját szarkavaróit. Tudom hogy egyes muszlimok köreiben erre van hajlandóság. Tudom hogy felénk is erre van hajlandóság. Már csak az a kérdés, hogy a judaisták körében is találunk partnereket? :)
 
A

altx

Guest
A hasznos idiótákat le kell állítani, a finanszírozókat/szervezőket pedig Hágába vinni. Ennyire egyszerű… lenne, ha nem pont a világ leghatalmasabb urai pénzelnék ezt a kamu hordát.


milyen Haga???

szepen kiteni a nep ele,es felakasztani hogy az egesz vilag lassa.

par ilyen es mindjart kevesebb lene a szarkevero a vilagon
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kemény szavak Róna Pétertől:

Itt már régóta nem szakmailag megalapozott megoldásról, hanem gyökeresen átszabott „kétsebességű” Európa megteremtéséről van szó, amiben a vicinálison döcögők szerepe a gyorsvonaton robogók világgazdasági versenyképességének fenntartása az olcsó bérmunka biztosításával, ahol a periféria – mi is – az erős magországok belső gyarmatává válik.

"A lényeg az, hogy vége az európai álomnak, hogy győzött az önzés, hogy egy évszázad leforgása alatt Németország harmadszorra szakítja szét Európát, harmadszorra hiszi el magáról, hogy felsőbbrendű erényessége őt Európa urává predesztinálja, akinek joga a leszakadókat az út szélén hagyni."
http://mno.hu/velemeny/europa-es-a-nemet-zeusz-1294295
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 896
58 108
113
Csak jelzem, hogy nem poénból találták ki a bíróságot a nyilvános lincselés ellenében.
 

mathias

Member
2015. február 21.
62
1
6
Csak jelzem, hogy nem poénból találták ki a bíróságot a nyilvános lincselés ellenében.

A nyugati érdekszférában (sajnos mi is ide tartozunk) a bírósági eljárások legfőképpen arra jók, hogy az ügyvédek degeszre tömjék zsebeiket. Aztán, ha teszem azt egy bírónak pl. medencés villája van akkor az miből lett? Félreértés ne essék, szigorúan csak feltételeztem!
Személy szerint azt vallom, hogy igenis vannak idők amikor a lincselés a társadalmi előrehaladás szerepében van.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Felpöröghetnek a szabadkereskedelmi tárgyalások
https://www.youtube.com/watch?v=XPeO5ZHs0ew

Természetesen továbbra is teljes titokban. Az amerikaiak minél hamarabb le akarják nyomni Európa torkán a gombócot (begyűrni ezt a gittegyletet is a dollár alá, mert a BRICS egyre komolyabb ellenfél lesz.
Most fog eldőlni mennyire képviseli az Eu vezetése a kontinens érdekeit. Ha aláírják, csak egy megvásárolt, áruló elitünk van, amelynek sajnos igen nagy a valószínűsége.
Őszintén szólva, drukkolok a görögöknek, hogy tegyék meg az első lépést a "norvég fővárosba" menetelést illetően. (Oslo)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az amerikai hadsereg megerősítette szerdán, hogy létszámcsökkentésre készül, miután olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, amelyek szerint a következő két év során 40 ezer katonát fognak leszerelni.
http://www.hir24.hu/kulfold/2015/07/08/negyvenezer-fovel-csokkentik-az-amerikai-hadsereg-letszamat/
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 049
113
Kedves Cinikus.....
Ne légy cinikus... :)
Nem hiryu nyerne, hanem Josi Indiából.
Bármennyire is tetszik vagy nem, a vallások - még ha szekularizáltak is - óriási jelentőséggel bírnak a társadalmak alakításában. Hát még akkor, ha az államok vezetői elitje összefonódik a vallási vezetéssel. A hinduizmus és a buddhizmus sokkal idősebb, mint a judaizmus, amely szintén idősebb a kereszténységnél. A legagresszívebben terjedő, legfiatalabb világvallás az iszlám. Mire konszolidálódik, még néhány millióan belehalnak.
Kedves Littlejohn,
Josi nevű kommentelőt nem ismerek itt, de (főleg ezek után) örömmel üdvözölném. :)))
Igen, a vallásnak komoly jelentősége van, még úgy is, ha napjainkban már vesztettek ebből, hiszen a múlt révén az alapot jelentik, még pl. itt Európában is. (A kereszténység egyébként és gyakorlatilag egy "zsidó szekta", még akkor is, ha ettől többen frászt kapnak: a tények szigorú dolgok.)
Az iszlám vonatkozásában egyetértünk, bár a magam részéről a szcientológus agyhalottakat sem tartom különbnek (fiatalabbak az iszlámnál, bár nem népesebbek, módszereikben viszont alig jobbak).
Az időszámításnak azért nincs jelentősége, mert egyik vallás sem tudja tényszerűen megalapozni az állításait, mi több, azok több ponton cáfolhatóak (pl. egyik vallás sem tud a dinoszauruszokról, ami - lássuk be - marha ciki).

@fip7
A bíróságokról csak annyit, hogy már régen nem arról szólnak, amire ki lettek találva: eredetileg a jog volt az emberekért. Napjainkban meg egy 77(!) embert megölő lény egy évvel kevesebbet kap, mint az a tanárnő, aki kényszer és fenyegetés nélkül "eltöltött pár kellemes órát" három 17 éves diákjával (külön-külön), holott a kettő baromira nem ugyanaz a kategória. Ennyit a jogról és a bíróságokról.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Megnéztem a görög miniszterelnök beszédéből idéző videót. Jó lenne magyarul a teljes beszédet ismerni. Viszont a német képviselő arca, illetve Juncker arca mindent elárult arról, mennyire kényelmetlen számukra, mennyire nem tetszik nekik ez a kiállás. Mert a görög miniszterelnök nem lapos kúszásban köszönte meg az Unió "kegyelmét."
Nem olvassátok el néhányan figyelmesen a neves közgazdászok fejtegetéseit. Pont azt mondták, hogy rendbe kellene tenni minden uniós tagállam adósságát, nem csupán a görögökét.
De: én inkább - néhányatokkal ellentétben- arra tippelek, hogy végül Görögország kilép az eurozónából. Nem nagyon törik magukat a program, illetve javaslatkészítéssel. Mondjuk az is igaz, hogy a pénzügyminiszter cseréje nehezíti a helyzetet. Még akkor is, ha főtárgyaló volt, csak át kell venni egy tárcát.
Meglátjuk. Bármi történik, a csillagok zajtalanul forognak tovább, a világegyetem meg tágul.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 278
16 038
113
<b>Mathias, Vendég2, Tarzan:</b>

Keresztény zászlóalj vs IÁ = rossz üzenet

Természetesen szó sincs róla, hogy bégetve menjenek a vágóhídra, védjék magukat, ha bántani akarják őket. Én is ezt tenném, ha veszély fenyegetné a családomat és a szeretteimet.

Ezt a tragikus helyzetet a média sikeresen használja fel arra, hogy tudassa az egész világgal: keresztény zászlóalj alakult az iszlám állam ellen. <i>Nem azt írja a kocsog a szalagcímben, hogy a keresztények és az arabok összefognak a terrorista IÁ ellen, nem, erről szó sincs.</i>

Szándékosan viszik a történések magyarázatát vallási irányba, a cím kiválóan megfogalmazott <i>szubtudati</i> programozás. A valláson vagy vallási önazonosságon keresztül sokkal több ember „megmozdítható” előbb tudati, később akár fizikai szinten.

A lényegről viszont mindenki kussol:
Ez a titokzatos fantom állam, ez az IÁ egyáltalán létezik?
Ezek csak szervezett zsoldosok, akik néhány nagy cég érdekeit képviselik – őrjöngve ölnek muszlimot és keresztény turistát, de soha egy szót sem szólnak Jeruzsálemről. Nagyon hiteles.

Ez az egész egy szervezett false flag provokáció a keresztény és iszlám kultúrák egymás elleni háborúba ugrasztásáért. De hogy tuti legyen a dolog, azért adnak pénzt és okostelót is egy csomó menekültnek Európa felé. <i>Ha mindenki a helyén, kezdődhet a felvonás.
</i>
Tehát ez a bajom a megfogalmazott szalagcímmel: szándékosan manipulált és torz üzenetet küld.

A kereszténységnek nincs miért harcolnia az iszlám ellen, az iszlámnak sincs dolga a kereszténységgel.
Csak és kizárólag a szélsőségesek ellen kell harcolnia minden oldalnak: a szélsőséges erők ellen, legyen az akár iszlám, akár keresztény, akár zsidó, akár eszkimó bőrébe bújtatva.
<i>A hasznos idiótákat le kell állítani, a finanszírozókat/szervezőket pedig Hágába vinni. Ennyire egyszerű… lenne, ha nem pont a világ leghatalmasabb urai pénzelnék ezt a kamu hordát.</i>

Más:
A határokat ez elől az invázió elől le kell zárni, ez nem kérdés.
Ez nem menekülthullám, hanem egy jól időzítve szponzorált invázió – csak a vak nem látja.

Nos, ez sem hangzik kisebb ostobaságnak, mint amit reggel írtál.

"<i>Természetesen szó sincs róla, hogy bégetve menjenek a vágóhídra, védjék magukat, ha bántani akarják őket</i>"

Mégis ezt várod el.

"Ezt a tragikus helyzetet a média sikeresen használja fel arra, hogy tudassa az egész világgal: keresztény zászlóalj alakult az iszlám állam ellen"

Azt írja. És? Legalább - jó esetben - a keresztényekben tudatosul, hogy ez egy komoly helyzet, és nem csak a tévét bámulva nézik az eseményeket.

"<i>Szándékosan viszik a történések magyarázatát vallási irányba</i>"

Hát ugye az IÁ meg az Al-Kaida is egy szélsőséges vallási szervezet, meg végső soron egész Szaud-Arábia az. És ezek ugye az elmúlt években leginkább vallási alapon üldözik/gyilkolják az embereket. Szóval nem nehéz a történések irányát vallási irányba vinni.

"<i>Ez az egész egy szervezett false flag provokáció</i>"

Több százezer ember meggyilkolása, több millió ember elüldözése, országok lerombolása provokáció lenne?

Szerintem nem vagy tisztába a fogalmak jelentésével.

"A kereszténységnek nincs miért harcolnia az iszlám ellen, az iszlámnak sincs dolga a kereszténységgel."

Hááát, erről minimum megoszlanak a vélemények.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 278
16 038
113
<blockquote rel="Python">Felpöröghetnek a szabadkereskedelmi tárgyalások
https://www.youtube.com/watch?v=XPeO5ZHs0ew

Természetesen továbbra is teljes titokban. Az amerikaiak minél hamarabb le akarják nyomni Európa torkán a gombócot (begyűrni ezt a gittegyletet is a dollár alá, mert a BRICS egyre komolyabb ellenfél lesz.
<b>Most fog eldőlni mennyire képviseli az Eu vezetése a kontinens érdekeit.</b> Ha aláírják, csak egy megvásárolt, áruló elitünk van, amelynek sajnos igen nagy a valószínűsége.
Őszintén szólva, drukkolok a görögöknek, hogy tegyék meg az első lépést a "norvég fővárosba" menetelést illetően. (Oslo)

</blockquote>

Semennyire. Lásd Kallegri-féle Páneurópa terv.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 278
16 038
113
Szerintem amúgy neki volt igaza:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Samuel_P._Huntington

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_civiliz%C3%A1ci%C3%B3k_%C3%B6sszecsap%C3%A1sa_%C3%A9s_a_vil%C3%A1grend_%C3%A1talakul%C3%A1sa
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Tarzan:
Nem fogok tapsolni semmiféle háborúnak, akár igaznak mondják, akár nem.
Aki fegyvert vesz a kezébe és gyilkol, az utána ne terjessze se a keresztény, se az iszlám hitét.
Egyházak és vallási szervezetek = pártok.
Dogma = pártpropaganda.
Hithű párttagok, hithű keresztények igazhitűek - ez mind egyforma.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Háborút hoznak a nyakunkra, de nem látok egyetlen zászlót sem, amelyik alatt tapsolnék a vérontáshoz.
No mindegy, félre az idealizmussal és elvekkel, nagy gáz van, ezt látjuk.
A minap feltettem egy "poénos" kérdést:
Hogyan lesz megoldva a jelenlegi világhelyzet nagy háború nélkül?

Nincs válasz.
 
Status
Not open for further replies.