[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 141
113
Hát, még eljöhet egy ilyen idő is, de bele sem merek abba gondolni. Nem jobb lenne nekünk, ha így mardna, a mostani sok szarsággal együtt is, mintha Max Max es pusztasággá lövünk mindent? Ott nincs előttem egyszerűen az, hogy ki nyerhet vele. Mindenki árnyékkormányokról, titkos Bildberg, Illuminátus csoportokról fantáziál, beszél, de azt nem látom, azoknak mi jó lenne abban, ha fossálőnénk mindent, ami most érték. Jobb lenne a jelenlegi uralkodó elitnek a semmi felett uralkodni? Ebben én nem hiszek. Szerintem csak szimplán ostobák a vezetőink(globál szinten), arrogáns mindenki, nem hosszútávú terveket látnak, hanem mindenki a saját 4-5 éves következő kampányára gyúr, országa és pozíciója válogatja, hogy kinek hol mi van. Ilyen dolgok a klímaváltozás, a túlnépesedés. Minden világban jelentős szerepet betöltő vezetése, kirakatban dumál róla, de ténylegesen tenni ellene azt azért senki, általában mindenki szarik rá. Itt van afrika-ázsia problámja a világnak: exponenciálisan nő a számuk, nem férnek már el otthon, ezért van ez a nagy áradat. Ez sajnos nem vagyok vak, valsz. háborúhoz ÉS/VAGY humanitárius katasztrófához fog vezeteni. Nem lett volna egyszerűbb, emberségesebb, mondjuk 20 évvel ezelőtt, DURVÁN szabályozni a születéseket? Kínában bejött.Nem, most majd azok a fiatal 20 - 30 éves afrikaiak, akiknek ilyen tömegben SZERINTEM meg sem szabadott volna születni a 80% nak, az ottani adottságokra való figyelemmel, most majd éhenhalnak, megfulladnak a földközi tenger felé, vagy aki átjuk, záros határidőn belül valamilyen agresszió része lesz. HA nyernek, mi halunk meg, ha veszítenek ŐK. Lehet hogy túl egyszerűen(biztosan) vezetem le, de én ezt látom. Nem lenne egyszerűbb mégis a látszatra NEM DEMOKRATIKUS-LIBERÁLIS, határozott de keménykezű politika? Biztos humánusabb lesz az a probléma halmaz, ami még csak majd most fog igazán ránkömleni, ami annak a fene nagy liberál "szabadjon mindenkinek mindent, és a földön nincs hiába való élet" NY-i politikának a hozadéka lesz?
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Mi a szabad kereskedelem igazi ára?
http://www.transform.hu/index.php/hirek/44-hirek-kulfold/838-mi-a-szabad-kereskedelem-igazi-ara

Japán: Az évtized kormányfői beszéde elé
http://diplomaci.blog.hu/2015/08/14/japan_az_evtized_kormanyfoi_beszede_ele

Vannak még határai Európának?
http://danubeinstitute.blog.hu/2015/08/14/vannak_meg_hatarai_europanak
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Görgök most kapnak szerintem idegbajt. Idegen forgalmukat ez is rendesen vissza veti majd.
http://www.echotv.hu/video/106976/Megszalltak_Athent
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 869
113
"Görgök most kapnak szerintem idegbajt"

Európa csak azt kapja amit megérdemel!!!

Romoljon csak tovább a helyzet!! felőlem ki is vasalhassák európát!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 141
113
Te Roni, ezek szerint te nem itt élsz... Azért én nem örülnék neki, innen magyarországról nem nézne az a kivasalás olyan jól...
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
<blockquote rel="haubagoi">ööö, Putin Orders Earthquake Weapon “Activation” After Massive China Blast
http://www.whatdoesitmean.com/index1901.htm

Szóval Putyin aktiválta azt a fegyvert amiről úgy híresztelték eddig, hogy csak Usankának van.</blockquote>

Hm. Hát nem vártak sokáig????

Földrengés volt San Francisco térségében

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150817-foldrenges-volt-san-francisco-tersegeben.html
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Putyin: szégyen, hogy Ukrajna "külföldi irányítás" alatt van
Az orosz államfő szégyenletes gyakorlatnak, és az ukrán nép megalázásának tartja, hogy az ukrán kormányban és a régiókban külföldiek foglalnak el kulcsfontosságú posztokat, így az ország "külföldi irányítás" alatt van.
http://www.atv.hu/kulfold/20150817-putyin-szegyen-hogy-ukrajna-kulfoldi-iranyitas-alatt-van

Washington figyelmeztette Pekinget a titkosügynökei miatt
Az amerikai kormány figyelmeztette Kínát: ne küldjön több hírszerző ügynököt az Egyesült Államokba azzal a feladattal, hogy ott élő kínaiakat vegyenek rá a hazatérésre - írta hétfői számában névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselőkre hivatkozva a The New York Times.
http://www.atv.hu/kulfold/20150817-washington-figyelmeztette-pekinget-a-titkosugynokei-miatt
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Khamenei: Hiába a megállapodás, nem lesz amerikai befolyás Iránban
Mint ahogyan azt tudni lehetett, a megállapodás miatt Washington és Teherán nem fog egymás karjaiba sietni. Khamenei ajatollah hétfőn kijelentette, hogy Irán nem fogja hagyni az Egyesült Államoknak, hogy kiterjessze befolyását az országra.
http://kitekinto.hu/iszlam/2015/08/17/khamenei_hiaba_a_megallapodas_nem_lesz_amerikai_befolyas_iranban/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az amerikai kisemberek szemében a washingtoni politikai osztály megbukott és sürgősen el kell tűnnie a színpadról. Figyelmeztető jelzés, hogy mind Trump, mind Sanders elutasítja azon liberális szabadkereskedelmi- és befektetési-egyezményeket, amelyek eredményeképpen összeomlott számos hagyományos iparág az USÁ-ban és munkahelyek milliói áramoltak ki Mexikóba, Kínába és Ázsia nagy részébe. A washingtoni politikai kaszt elleni általános elégedetlenség egyik kiemelt célpontja a Kongresszus, amelynek támogatottsága jelenleg a népesség körében 15 százalékon áll.
http://privatbankar.hu/makro/leleplezett-hazugsagok-kiabrandult-valasztok-kuszobon-a-politikai-foldrenges-284662
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 869
113
"Az amerikai kisemberek szemében a washingtoni politikai osztály megbukott és sürgősen el kell tűnnie a színpadról."

Voltak már a 70 évek hippik és a fekete párcduc mozgalom amire akkoriban ráfogták hogy a szovjetek pénzelik őket stb.

Akkor háború ellenes mozgalmak voltak és vannak még belőlük de mit érdekli ez a pentagont .
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Az amerikai kisemberek szemében a washingtoni politikai osztály megbukott és sürgősen el kell tűnnie a színpadról. Figyelmeztető jelzés, hogy mind Trump, mind Sanders elutasítja azon liberális szabadkereskedelmi- és befektetési-egyezményeket, amelyek eredményeképpen összeomlott számos hagyományos iparág az USÁ-ban és munkahelyek milliói áramoltak ki Mexikóba, Kínába és Ázsia nagy részébe. A washingtoni politikai kaszt elleni általános elégedetlenség egyik kiemelt célpontja a Kongresszus, amelynek támogatottsága jelenleg a népesség körében 15 százalékon áll.
http://privatbankar.hu/makro/leleplezett-hazugsagok-kiabrandult-valasztok-kuszobon-a-politikai-foldrenges-284662

Egyszerű a megoldás: az amerikai oligarhák/lobbik számára nem marad más, mint elintézni, hogy ne legyen elnökválasztás az USA-ban.
Hadiállapot, polgárháború, rendkívüli állapot, mindegy, valami, amire hivatkozva be lehet betonozni a jelenlegi hatalom birtokosainak a pozícióját.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Washington figyelmeztette Pekinget a titkosügynökei miatt
Az amerikai kormány figyelmeztette Kínát: ne küldjön több hírszerző ügynököt az Egyesült Államokba azzal a feladattal, hogy ott élő kínaiakat vegyenek rá a hazatérésre - írta hétfői számában névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselőkre hivatkozva a The New York Times.
http://www.atv.hu/kulfold/20150817-washington-figyelmeztette-pekinget-a-titkosugynokei-miatt

Erre mar en is gondoltam, hogy Kinanak egyre tobb penze van, miert nem koltik el arra, hogy visszacsabitsak a rengeteg kinai tudost az USA-bol? Adjanak nekik 2x nagyobb fizetest, rogton hazajonnenek.
Mindig csodalkozva olvasom a tudomanyos hireket, hogy miket fedeztek fel a Harvardon, stb. Hat 90%-ban kinai vagy indiai a tudos, szinte sosem feher amerikai.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Görgök most kapnak szerintem idegbajt. Idegen forgalmukat ez is rendesen vissza veti majd.
http://www.echotv.hu/video/106976/Megszalltak_Athent

Eskuszom sikhulye politikusai vannak az egesz Eu-nak. A gorogoknek van tengerpartjuk, fel kell rakni a sok bevandorlot egy hajora es visszavinni Libiaba. Egy hajo uzemeltetese nem kerul olyan sokba. Ha visszajonnek, ujbol atvinni oket. Ugyis a menekultek penze vagy laba fogy el hamarabb. Ez ellen nem lehet kifogasa az Unionak, nem jogserto, hisz nem zartak be oket vagy bantak veluk embertelenul. Libiaban demokracia van par evvel ezelott meg europai turistakkal volt tele az orszag, nyaralhatnak ott a bevandorlok is, az utat ingyen biztositjak nekik.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 479
113
Itt most nem tudósokról van szó, hanem körözött személyekről. Ezek letgtöbbje korrupt hivatalnok vol, aki miután jól megszedte magát lelépett a pénzzel, ezen kívül meg ott vannak a politikai okok miatt üldözöttek.
A tudósok más tészte, azok van, hogy a jobb üzleti lehetőségek miatt mennek haza.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
<blockquote rel="Python">Az amerikai kisemberek szemében a washingtoni politikai osztály megbukott és sürgősen el kell tűnnie a színpadról. Figyelmeztető jelzés, hogy mind Trump, mind Sanders elutasítja azon liberális szabadkereskedelmi- és befektetési-egyezményeket, amelyek eredményeképpen összeomlott számos hagyományos iparág az USÁ-ban és munkahelyek milliói áramoltak ki Mexikóba, Kínába és Ázsia nagy részébe. A washingtoni politikai kaszt elleni általános elégedetlenség egyik kiemelt célpontja a Kongresszus, amelynek támogatottsága jelenleg a népesség körében 15 százalékon áll.
http://privatbankar.hu/makro/leleplezett-hazugsagok-kiabrandult-valasztok-kuszobon-a-politikai-foldrenges-284662

Egyszerű a megoldás: az amerikai oligarhák/lobbik számára nem marad más, mint elintézni, hogy ne legyen elnökválasztás az USA-ban.
Hadiállapot, polgárháború, rendkívüli állapot, mindegy, valami, amire hivatkozva be lehet betonozni a jelenlegi hatalom birtokosainak a pozícióját.</blockquote>

Miert az elnokvalasztas szamit valamit? Az USA tortenelme folyaman a republikanusokon es a demokratakon kivul mikor nyert mas part vagy esetleg fuggetlen elnok? Ha jol emlekszem az 1830-as evekben. De nem csak elnokokrol beszelek, utana lehet nezni, hogy ezen a ket parton kivul van-e barhol a politikai vezetesben (kongresszus, szenatus, stb) mas partbol vezeto. Nezegettem regebben es nagyon-nagyon elvetve lehet talalni egy-ket feher hollot. De olyan 0,1%-t sem hiszem, hogy elerik.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Itt most nem tudósokról van szó, hanem körözött személyekről. Ezek letgtöbbje korrupt hivatalnok vol, aki miután jól megszedte magát lelépett a pénzzel, ezen kívül meg ott vannak a politikai okok miatt üldözöttek.
A tudósok más tészte, azok van, hogy a jobb üzleti lehetőségek miatt mennek haza.

Igen, miutan vegigolvastam a cikket, aztan mar rajottem. :)
De ettol fuggetlenul eszembe jutott, hogy a tudosokat igazan hazacsabithatnak.
Akkor a cikkhez is szoljak mar hozza. Ha az amerikaiak azt mondjak, hogy ezek mind politikai uldozottek, akkor Snowden is politikai uldozott, hisz o csak kiteregette az amerikaiak szennyeset a vilag szamara.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 479
113
28:40 percnél bemutatnak egy gyógyszerészt aki hazaköltözött. Szerintem nincs egyedül
https://youtu.be/Mtf2H4YrYVw?list=PLcvv03ugfC_FOR1c_jCcM5cAAhhu57P0M
 
Status
Not open for further replies.