[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 026
48 958
113
A mai napig azt látom, hogy a Lengyelek az Oroszokat basztatják, diplomáciában, ahol érik, ott marják őket. Az ukránokkal volt egy kis ultra pofozkodás, de ennyi. Persze sok minden változhat, de jelenleg, a regnáló DUDA kormány, az az USA kutyája.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Ja, meg az is igen nagy különbség, hogy itt nem lesz 6 év a kisded egymás melletti titkos alkukra, lepaktálásokra, árulásokra, Molotov - Ribentropp alkuk megszegésére, Hess-t átküldeni tárgyalni, Jaltára, etc. Ha beindul egy ilyen buli, ott nehéz lesz menet közben váltogatni a "haverokat, szövetségeseket", mert nem évekig beállt-beásott frontok lesznek, hanem rakéta csapások, oda vissza. Azt hogy képzelték el uraim, hogy <b>az USA hogy adja elő majd otthon, hogy bekúrják őket az Oroszok a Baltikumban?</b> Szu-27, Mig-31 vs F-22? Mert ott én bizony minimum atomtüzérséget, meg egyéb finom harcászati tölteteket látok.
...

Nagyon egyszerűen: úgy, hogy a Baltikum nem ér meg egy olyan nukleáris háborút, amelyet felvázoltál.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 238
83 367
113
<b>A migrációs válság eltereli a figyelmet a háborús készülődésről.
</b>
"Miközben a sajtó figyelmét sikeresen eltereli a migrációs válság, a NATO tovább folytatja a háborús készülődést Oroszország ellen, és több, Kelet-Európában épített parancsnoki központ is megkezdi működését.
Oroszország állandó NATO-nagykövete, Alexander Grusko pénteken kijelentette; a lehető legrosszabb forgatókönyv valósul meg Kelet-Európában, és <b>a NATO terjeszkedése miatt a nyugati tömb és Oroszország közti fegyveres összeütközés egyre valószínűbbé válik.</b> Grusko szerint a hidegháborús készültség fokát meghaladó válság van kialakulóban, mert a NATO arra törekszik, hogy bekebelezze Oroszországot, és kisajátítsa természeti erőforrásait.
A NATO kelet-európai parancsnoki központjai újabb hibrid háborúk előkészületét jelentik, Grusko szerint ez azonban alapjaiban ellentétes nem csak az orosz, de a valódi európai érdekekkel is. <b>Az Európai Unió jelenleg nem Európa valódi érdekeit képviseli</b>, és miközben a sajtó szó szerint elárasztja az embereket a migrációs válsággal kapcsolatos hírekkel, az európai országok Washington irányítása alatt háborús készülődést folytatnak Oroszország ellen.
Grusko szerint a térségben újabb háborús gócpontok alakulhatnak ki, ha a jelenlegi tendencia nem változik. <b>A helyzet azonban stabilizálható lenne, ha az Európai Unió nem hagyná, hogy az Atlanti-óceánon túlról irányítsák</b>. A térségi biztonságpolitika a térség országainak hatókörébe kell tartozzon – <b>Oroszország és Európa közös erővel és független cselekvőként kell megoldja a térségi válsághelyzeteket, nem egy óceánon túli nagyhatalom eszközeként, alárendelt félként működve.</b>"
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 026
48 958
113
Az lehet hogy nem érne meg, csak az a nem kis létszámú US sereg, az F-22-kkel egyebekkel, azt nehéz lesz elmondani otthon, hogy most már az Oroszok igazából a barátaink. Meg beáldozni a nagy pálfordulásban egy 80000+ amerikait, akik a németeknél vannak, technikástul. Nem hiszek a konteókban. Rosszat látok én is, sajnos már a közeljövőben is, de ennyire nem dupla-tripla csavarosat. Egy jó kövér USA vezette Japánnal betámogatott+NATO vs Orosz-Kínai, tipikus nyersanyag-üzleti-hatalmi játszma lesz ez, s ahogy mindíg, most is érdekek mentén fog ez kirobbanni, semmi titkos illuminátus, meg háttérhatalmat nem látok én itt. Kell a másik nyersanyagja, piaca, területe. Meg sokan is vagyunk. Mindenki 1. akar lenni a globál megmondóemberek versenyében. Ez van. Nem tanulunk a saját hibáinkból, sajnos.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Csak abban az esetben lesz háború, ha európában a "szír orvosokat" sorozzák be. Mert hogy fehér ember itt el nem megy ezekért a szarháziakért harcolni az biztos.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Az lehet hogy nem érne meg, csak az a nem kis létszámú US sereg, az F-22-kkel egyebekkel, azt nehéz lesz elmondani otthon, hogy <b>most már az Oroszok igazából a barátaink</b>. Meg <b>beáldozni</b> a nagy pálfordulásban egy 80000+ amerikait, <b>akik a németeknél vannak, technikástul</b>.

Zsolti, figyelj.

1. Nem kell az USA-nak olyat mondania otthon, hogy az oroszok a barátaik, mivel ez nem igaz. Az USA és Oroszo. minden, csak nem barát, és nem is lesz az. Azt viszont elmondhatják otthon, hogy a Baltikumért nem érte meg atomháborúzni.

2. Németeknél nem lesz választási lehetősége az USA-nak, hogy beáldozza-e vagy sem a Németo.-ban tartózkodó 80000+ amerikait, technikástul, mivel Németo. az USA ellen fog fordulni.

Lengyelo.-ban pedig (az eddigi infók alapján) a következőt tudom elképzelni:

1. Lengyelo. mint hadszíntér a Baltikum orosz megszerzése után fog aktivizálódni.

2. Lengyelo.-ban is hibrid háborúként fog elkezdődeni, destabilizációval.

A faktorok:

a) USA kezd megharagudni Lengyelo.-ra, mert Lengyelo. kezd külpolitikát váltani. Különböző t.cselekmények történnek. Erre utalt a hídfő.

b) Az orosz hadsereg felsorakozik Lengyelo. ellen, és elkezd nyomást gyakorolni Nyugat irányába, miközben a hibrid háború nagyobbik részét nem oroszok, hanem orosz-párti lengyelek végzik. Közben kormányváltás történik Lengyelo.-ban.

c) A Lengyelo.-ban állomásozó amerikaiakra, németekre nyomást gyakorol a) és b), egyszerre kell harcolniuk: 1. az oroszok 2. az orosz-párti lengyelek és 3. az orosz-párti új lengyel kormány ellen.

d) Németo. nyíltan USA-ellenessé válik, a Lengyelo.-ban tartózkodó amerikai hadsereg "háta mögött" elkezdenek amerikai ellenes jelszavakat skandálni, akciózni stb.
Ez feldühíti az USA-t, hogy "én itt töröm magam miattatok az oroszok ellen, ti meg itt hátbatámadtok" -> ez bizonyos fokon oda vezet, hogy az USA felkerekedik, hátat fordít az oroszoknak, és Németo. felé veszi az irányt, hogy "rendet" tegyen.
Motiváció: ha már Lengyelo.-ot nem tudom megtartani, akkor legalább Németo.-ot ne veszítsem el.

e) Az amerikai hadsereg Nyugatnak (Németo.-nak) fordulása után, az USA Lengyelo.-ban amerikai partizán csapatokat hagy hátra utóvédharcnak. Ez fontos Oroszo.-nak is, mert így az USA-nak nem érdeke Lengyelo. "leatomozása", hiszen azzal a Lengyelo.-ban maradt maradék lengyel támogatóit is elveszítené.

3. Tehát a hatalom fokozatosan kerül át egyik kézből a másikba, miközben nagyon fontos, hogy a reményt egyik oldal se veszítse el hirtelen (!) a terület megszerzésére/megtartására, mert akkor pánik esetén sor kerülhet atomfegyver alkalmazására. (Ha azonban a reményt egészen a vereségig sikerül fenntartani, akkor az atomfegyver alkalmazása már értelmetlenné válik - racionális ellenfelet feltételezve, persze.)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Nem tudom hogy ki vette már észre. de egyre többen támogatják a Magyar irányvonalat.
Ez az egész migrációs dolog idén kezdödött és egyböl az EU-nak egy remek megoldása is rá a Kvóta rendszer.Ha ez elfogadásra került volna akkor akadály nélkül osztogattak volna mennekülteket , amivel az adott országott meggyengitik.
Ezt Magyarország furta pár szövetségest keresve.
Gondolták fent, nem akarja Orbán a kvotát, akkor kapunk 10x annyit...
Telt mult az idő mostanáig, és több cikkben is olvastam hogy pl német külügyminiszter mondta vagyis célozgatot Orbának hogy lehet jobb lenne a Kvótarendszer, aztán Juncker is lenyilatkozta hogy Magyarország a kvóta rendszerrel 54.000 menekültől szabadulhatna.
Egy szóval megprobálnak becsicskitani, hogy megváltoztassuk a véleményünket és ezzel zöld utat kapjon egész europa legyengitése. Orbán is küldött egy üzenetett a rendkivüli V4 kormányfői találkoyoról: NEM.
Támogatók ? Van aki nyiltan van a sunyiba.
PL az osztrákok lezárva tarthatták volna a határokat ezzel feszültséget gerjesztve az itt ragadt migrásokba, de Ausztria is tudja ha mi elveszünk akkor a következő állomás Ő lesz.
Példának okáért a 71 áldozattal járó csempész kamion, szerintem titkosszolgálati akció volt , ennek az aprópó ürügyén egy rakás intézkedést bevezethettek.
Kamionos esett gyanús részletei:
1 . Az autopálya leálló sávjában hagyták a teherautot ( ennél feltünöbb és gyorsabban megtalálható hely , nincs sokkal több a földön )
2. Kb délután találták meg a teherautot és már este 7 re ki volt deritva ki honnan , merre meddig.
3. Pont akkor történik az esett ,mikor Angela Bécsben van.
4. Erre hivatokzva szorosabbra füzte a kapcsolatok az Ausztria és Magyarország.

Tegnapi nap történései: 1000 migráns el kezd gyalogolni Bécs felé Rendőri biztositással ( Rendőri biztositásból gondolom nem adhoc jellegü indulás volt )
Magyar-Román mecs miatt Budapest teli van Ultrásokkal, tehát várható atrocitás vagy a meccs előtt vagy meccs után.

Ezért helyesen a kormány lépett egy zseniális sakk lépést , ha robbanó anyag két összetevő áll, vond ki az egyiket.
Inditott 2 vonatot "Németországba" ami csak Bicskéig ment , de elvonta.
Meg elvitt 1000 migránst buszokkal végül.

Ez azért is kellett, mert Tegnap, merő véletlenségből meghalt egy migráns, ami akkár szikraként is müködhetet volna, ahogy mindenki jól ismeri az Arabtavasz receptjét.
Persze itt még nincs vége, mivel egyre több szövetségest szerzünk vagy igy vagy úgy, ezzel vezetve "ellenállást" , ezzel az Eu val és müködésével egyet nem értőknek példaképet és vezetést mutatunk.
Ezért vett Be Amerika mindent szinte a kormány eltávoltására ( gazdasági háb, lázadás szitás , belső ellenzék támogatása, korrupcióba keverés . most migránsok )
Ez volt eddig a békés eszközök, most jön majd bent lévő migránsok agresziro birása.
Jelentős szerep hárul a történelem írásba Magyarországra megint, de hát nem egy Szlovákok vagyunk , akiknek a történelmét átküldöm bárkinek szivesen egy SMS-be :D :D de hát ettől különleges a Magyar: <b>nincs lehetetlen, csak tehetlen. </b>
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kurz: "Valamit nagyon elszúrtunk a menekültkérdés kezelésében"
https://www.youtube.com/watch?v=_41gF-xHxIM
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Franciaország nem zárja ki, hogy légi csapásokat hajt végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen Szíriában is, nem csak Irakban - írta szombat délután megjelent számában a Le Monde.
http://mno.hu/kulfold/franciaorszag-legi-csapasokat-fontolgat-sziriaban-1303149

Európa szíve felé közeledve egyre könnyebb dolguk van az embercsempészeknek, és a dublini egyezmény miatti joghézag is őket gazdagítja – mondta el Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő az MNO-nak. A brit Mirror közben arról közölt cikket: az Iszlám Állam az embercsempészek bevételéből is jócskán részesül, így áttételesen pont az előle menekülő emberek pénzéből fegyverzi fel harcosait.
http://mno.hu/belfold/igy-fegyverkezik-az-iszlam-allam-a-migransokbol-1303151
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Vlagyimir Putyin: A hibás amerikai külpolitika felelős az újkori népvándorlásért
„Vakon követte Európa az Egyesült Államok eltaktikázott lépéseit, a közel-keleti beavatkozásból fakadó terhet azonban egyedül kell cipelnie” – vélekedett az orosz elnök.
Az európai menekültválság „teljesen előrelátható” volt Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint, hiszen nyilvánvaló volt, hogy lesz következménye az amerikaiak azon „téves külpolitikájának”, amelyet a muzulmán világban, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában alkalmaztak az elmúlt években.
http://magyarhirlap.hu/cikk/34582/Vlagyimir_Putyin_A_hibas_amerikai_kulpolitika_felelos_az_ujkori_nepvandorlasert
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<blockquote rel="zsolti">Az lehet hogy nem érne meg, csak az a nem kis létszámú US sereg, az F-22-kkel egyebekkel, azt nehéz lesz elmondani otthon, hogy <b>most már az Oroszok igazából a barátaink</b>. Meg <b>beáldozni</b> a nagy pálfordulásban egy 80000+ amerikait, <b>akik a németeknél vannak, technikástul</b>.

Zsolti, figyelj.

1. Nem kell az USA-nak olyat mondania otthon, hogy az oroszok a barátaik, mivel ez nem igaz. Az USA és Oroszo. minden, csak nem barát, és nem is lesz az. Azt viszont elmondhatják otthon, hogy a Baltikumért nem érte meg atomháborúzni.

2. Németeknél nem lesz választási lehetősége az USA-nak, hogy beáldozza-e vagy sem a Németo.-ban tartózkodó 80000+ amerikait, technikástul, mivel Németo. az USA ellen fog fordulni.

Lengyelo.-ban pedig (az eddigi infók alapján) a következőt tudom elképzelni:

1. Lengyelo. mint hadszíntér a Baltikum orosz megszerzése után fog aktivizálódni.

2. Lengyelo.-ban is hibrid háborúként fog elkezdődeni, destabilizációval.

A faktorok:

a) USA kezd megharagudni Lengyelo.-ra, mert Lengyelo. kezd külpolitikát váltani. Különböző t.cselekmények történnek. Erre utalt a hídfő.

b) Az orosz hadsereg felsorakozik Lengyelo. ellen, és elkezd nyomást gyakorolni Nyugat irányába, miközben a hibrid háború nagyobbik részét nem oroszok, hanem orosz-párti lengyelek végzik. Közben kormányváltás történik Lengyelo.-ban.

c) A Lengyelo.-ban állomásozó amerikaiakra, németekre nyomást gyakorol a) és b), egyszerre kell harcolniuk: 1. az oroszok 2. az orosz-párti lengyelek és 3. az orosz-párti új lengyel kormány ellen.

d) Németo. nyíltan USA-ellenessé válik, a Lengyelo.-ban tartózkodó amerikai hadsereg "háta mögött" elkezdenek amerikai ellenes jelszavakat skandálni, akciózni stb.
Ez feldühíti az USA-t, hogy "én itt töröm magam miattatok az oroszok ellen, ti meg itt hátbatámadtok" -> ez bizonyos fokon oda vezet, hogy az USA felkerekedik, hátat fordít az oroszoknak, és Németo. felé veszi az irányt, hogy "rendet" tegyen.
Motiváció: ha már Lengyelo.-ot nem tudom megtartani, akkor legalább Németo.-ot ne veszítsem el.

e) Az amerikai hadsereg Nyugatnak (Németo.-nak) fordulása után, az USA Lengyelo.-ban amerikai partizán csapatokat hagy hátra utóvédharcnak. Ez fontos Oroszo.-nak is, mert így az USA-nak nem érdeke Lengyelo. "leatomozása", hiszen azzal a Lengyelo.-ban maradt maradék lengyel támogatóit is elveszítené.

3. Tehát a hatalom fokozatosan kerül át egyik kézből a másikba, miközben nagyon fontos, hogy a reményt egyik oldal se veszítse el hirtelen (!) a terület megszerzésére/megtartására, mert akkor pánik esetén sor kerülhet atomfegyver alkalmazására. (Ha azonban a reményt egészen a vereségig sikerül fenntartani, akkor az atomfegyver alkalmazása már értelmetlenné válik - racionális ellenfelet feltételezve, persze.)</blockquote>

Egy nagy tévedés van írásodban, az hogy azt gondolod , hogy elakarják kerülni az Atombomba bevetését, jó pár oldalal ezelőtt azt hiszem Monte másolt be egy cikket, hogy csökkentik az atombombák erejét 9 mt, mivel fölött feleslegess ledobni, mert a kivánt célt pont ez az erő is eléri , tehát azt finomhangoljak , mekkora atomokkal dobálozanak, amivel csak az ellenséget teszik harcképtelené és front vonalon ütött rés mellett elmehetnek a csapatok. ledobhatnának egy 50mt is ,de akkor ott Ők se lavirozhatnak.
Még1 jel, ugye AEGIS rakéta védelmi rendszert az Iráni atom program miatt telepitették Europába.
Minden Happy, Irán ellenörzik, vége is van az embargonak, akkor haza lehet cuccolni.


Tehát attól ne félj , hogy nem fognak atomot dobni, a minimum az hogy vesztes fél ledobja a vége előtt hogy ÁLLJ.
Legjobb az egészbe ? ? ?
Az hogy főhadszintér itt lesz Europában.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
jók ezek a monty python típusú szcenáriók!
német napenergia, tesla autók, fúzió. ha a következő tíz évben a szénhidrogének szerepe kissé nagyon megrogyna, kik maradnának állva? a kínaiak igen. az oroszok nem. a közel-kelet visszatérne ahová tartozik: afrikába
az a rohadt kapzsi tudomány...
 
A

altx

Guest
Legjobb az egészbe ? ? ?
Az hogy főhadszintér itt lesz Europában.

ott van a beringi tenger meg a kozos usa ruszki hatar.

ha mar basztatni akarjak egymast, kerem, mivel ott kozel vannak egymashoz, csinaljak ott.

faj a f@szom mostmar rajuk, kie a hosszabb...rendezek mashol a dolgiakat, europat meg hagyak nyugton.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
@altx egy Ország elfoglaláshoz szárazföldi hadmüvelet kell, mivel Oroszország lakoságának 90% a nyugati régióban él, ezért elég nagy butaság lenne keletröl indulni. Europa ugy is csak nyüg amerikának sok erősebb és Öntudatos nemzet, technikailag is vetélytárs, illetve az europai embert tanult , ezért nehezebb irányitani, mint mondjuk egy Afrikai embert aki az se tudja mi az HARP, azt hiszi természet szeszéje miatt van annyi vihar... Gondolj bele a mai technikával , egy buta emberiséget Istenként uralhatsz.
Kb ez megy Afrikába van hadseregül, de fél évszaddal régebbi csak hogy egymást tudják irtani , ha nagyok úgy kavarják a szart.
Na már most Afrika volt a teszt, most Mi jövünk....
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
jók ezek a monty python típusú szcenáriók!
német napenergia, tesla autók, fúzió. ha a következő tíz évben a szénhidrogének szerepe kissé nagyon megrogyna, kik maradnának állva? a kínaiak igen. az oroszok nem. a közel-kelet visszatérne ahová tartozik: afrikába
az a rohadt kapzsi tudomány...


Fúzió? A Lockheedből kinézem, hogy <b>talán</b> képesek rá. Minden más esetben túl késő szerintem... A többi meg... Nyersanyagokra szükség lesz, oroszoktól afrikaiaktól, tökmindegy, lényeg, hogy ahol gazdaságosan lehet kitermelni, onnan. Mert profitorientált az egész rendszer. Nem pedig humánorientált... (Ami nem is csoda 7 milliárd ember esetén) Szóval, kvázi, kerül, amibe kerül. Egyszerűen túl sokan vagyunk, ezért az egyén értéke, ha nincs közvetlen haszna a "nagyok" számára, akkor a 0-hoz közelít.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Desertfox:</b>
<i>"Egy nagy tévedés van írásodban, az hogy azt gondolod , hogy elakarják kerülni az Atombomba bevetését, jó pár oldalal ezelőtt azt hiszem Monte másolt be egy cikket, hogy csökkentik az atombombák erejét 9 mt, mivel fölött feleslegess ledobni, mert a kivánt célt pont ez az erő is eléri , tehát azt finomhangoljak..." </i>

Hogy pontosítsam a dolgot, 800 kT (0,8 MT) a felső határ, amely 1,5 km magasan robbanva nem okoz globális fallout-ot, azaz a radioaktív por nem kerül a sztratoszférába és nem járja körbe a bolygót - legalábbis a legújabb kori kutatások szerint. Erről egyébként Antalffy T. oldalán Jövőnk írt elég sokat, nagyon képben van a témában.
Ami igazán érdekes az az, hogy az USA és az oroszok után Kína is elkezdte a stratégiai atomfegyverek esetében a robbanófejek cseréjét a több MT-ás töltetekről 0,8 MT-s töltetekre.
Konklúzió: egy nukleáris háború megvívásával a nagyhatalmak konkrétan számolnak, nem csak elméletben!

Egyre több helyről hallani, hogy mini atomtöltetek sorát vetették már be a helyi konfliktusokban a világ orra előtt, de a kötelező dogmák miatt ennek elemzésétől mindenki mereven elzárkózik!

Nem tudom igaz-e vagy sem (2015-ben egyébként miért is ne lehetne az?), de nézzétek meg a saját szemetekkel:
Jemen:
https://www.youtube.com/watch?v=3Bi3py0Y_vg
https://www.youtube.com/watch?v=n7po5kqmMcQ
Kína:
https://www.youtube.com/watch?v=4Ps17ohzNco&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=AAbOup10hMQ
Ukrajna:
https://www.youtube.com/watch?v=chD7uFjsfH0

A szovjeteknek már a 80-as években volt miniatürizált nukleáris bombájuk (bőröndbombák), mostanra még tovább tudták a tölteteket kicsinyíteni, mini neutron töltet esetén pedig a háttérsugárzás secperc alatt elillan.

Vitaindító!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 084
59 225
113
Montezuma

Úgy emlékszem, hogy volt itt már vita az új generációs atombombák vs. nagy erejű hagyományos robbanások témakörében és akkor elég alaposan utána jártunk a dolgoknak.
A helyzet az, hogy valószínűbb a nagy erejű hagyományos robbanás, mint az atom.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Eldugni atomrobbantást nem igen lehet, mivel a gamma sugárzást az űrből érzékelné egy másik ország.
 
Status
Not open for further replies.