Gyerekek, itt nem is a szintek leszakadása a kérdés!
Előző oldalon tettem be képet arról, hogy néz ki egy ilyen épület belső szerkezete!
Az, hogy a szintek leszakadnak a súlyuktól OK, <b>de mi a fenétől szakad össze önmagába a tömör belső mag</b>?
Az, hogy omlik össze?
Az a szürke rész az épület közepén, hogy dől össze szerintetek?
![]()
Fip7: egy ilyen gép 200-300 tonna szokott lenni és a becsapódás pillanatában több száz km/h-val repült. Egy ekkora tömegű gép ilyen sebesség mellett egy 2 méter vastag vasbeton falat simán átüt. Gondolj csak pl. a madárral ütköző vadászgépekre. Milyen kis tömegű és milyen törékeny a madár és mégis hogy meg tud sérülni egy repülőgép miatta. Vagy ha már haditechnikai oldalon vagyunk. Ott vannak a bunkerromboló rakéták. Azoknak elhanyagolható a súlyuk egy Boeinghez képest, mégis hogy átvisznek több méter vasbetont. Ok, azok erősebb ötvözetekből készülnek, viszont nem 300 tonnásak.Találtam végre egy jó képet.
Ezen látszanak azok a függőleges acél szuperoszlopok amikhez a szintek voltak rögzítve. (narancssárga színnel)
Ezek az oszlopok vannak betéve kb. 2 méter vastag betonba!
Szóval ezért nem lehetséges az laiki amit írsz, mert nem a betonba vannak beöntve a kereszt irányú tartók, hanem ezekhez az acéloszlopokhoz vannak fölszegecselve.
A beton pedig ezeket a tartóoszlopokat merevítik, így meg nehezen tudom elképzelni a beton sérülését.
Ez pedig építés közben a WTC:
![]()
Jól látszik milyen vastag acél oszlopokból áll a belső mag, ezeket öntötték be kb. 2 méter vastag betonba!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..