[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>boki</b>
Mert lassan a retorikán kívül nem már marad más a kezükben, csak az ICBM-ek.

Néhány fősodratú, de minőségibb cikk geopol témában:
http://nol.hu/kulfold/strategiai-jelentes-1623983
http://oroszhirek.hu/2016/07/15/oroszorszag-mar-reg-felajanlotta-amit-az-usa-most-uj-tipusu-partnersegkent-talal/
http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/igy-szall-el-az-amerikai-allamadossag-70343.html
http://www.portfolio.hu/gazdasag/a_torokok_szerint_az_egyesult_allamok_all_a_puccs_hattereben.234910.html
http://nrgreport.com/cikk/2016/07/19/dontetlen-lett-a-nagy-olajar-haboru
http://privatbankar.hu/makro/oroszbarat-trump-kibontakozo-polgarhaboru-ossze-lehet-hozni-a-szethasadt-partot-295864

Gondolkodni még legális. Hajrá!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Csak szunnita hadsereg győzheti le a szunnita terrorszervezetet – véli Jürgen Todenhöfer, aki könyvet írt a kalifátusban tett tíz napos útjáról.
http://nol.hu/kulfold/lefejezest-is-felkinaltak-ilyen-volt-az-iszlam-allam-vendegenek-lenni-1624325
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Veér István</b>
A II. VH végére az egykori Nagy-Britannia a kispadra ült mint másodhegedűs.
A XXI. századra viszont más terveik vannak, London önálló nagyhatalmi szereplőként kíván visszatérni a színpadra, amihez az USA hegemóniájának látványos gyengülése (ezzel párhuzamban a felemelkedő régi/új nagyhatalmak erősödése) kiváló alkalom.

<b>boki</b>
A NATO-t ugyan az USA irányítja, de amíg GB és Fro. NATO tag, addig ez valamekkora féket/kontrollt is jelent az USA-nak. Ha Trump nyer (szerintem ő fog nyerni), az egy új fejezet lesz a NATO történetében is, nagy eséllyel erősödő amerikai izolacionizmusra lehet majd számítani. Az USA pénzügyi és belső társadalmi problémái miatt a jelenlegi túlterjeszkedett pozíció már nem tartható fent - a kérdés csak az, hogy békés avagy háborús visszavonulás lesz a vége.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
<b>boki</b>
A NATO-t ugyan az USA irányítja, de amíg GB és Fro. NATO tag, addig ez valamekkora féket/kontrollt is jelent az USA-nak. Ha Trump nyer (szerintem ő fog nyerni), az egy új fejezet lesz a NATO történetében is, nagy eséllyel erősödő amerikai izolacionizmusra lehet majd számítani. Az USA pénzügyi és belső társadalmi problémái miatt a jelenlegi túlterjeszkedett pozíció már nem tartható fent - a kérdés csak az, hogy békés avagy háborús visszavonulás lesz a vége.

A fék/kontroll gondolatoddal egyet értek viszont GBR helyett Fro mellett Németországot említem. A bukaresti Nato csúcson is Fro és No voltak akik ellenezték Grúzia Nato tagságát. Ezen országok vannak az Oo-al való párbeszéd mellett. GBR eros oroszellenes álláspontot képvisel(t).

Érdeks lesz, ha Trump nyer . Korábbi kijelentéseinek tukrében
http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/trump-nato-egy-mihaszna-szervezet/donald-trump-nato-egyesult-allamok-amerikai-politika-politika-kulfold
tegnap a Los Angeles Times lehozott egy cikket miszerint az amerikai hadsereg (torok mintára) megpuccsolhatja Trumpot , ha ostoba vagy hibás katonai dontést hoz.
Kérdés, hogy mi az a hibás vagy ostoba katonai dontés.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="beta"><blockquote rel="boki">Ez az idióta már bevetné a nukleáris fegyvert Oo ellen.
http://meteon.org/2016/07/19/az-uj-brit-miniszterelnok-habozas-nelkul-bevetne-a-nuklearis-fegyvereket-oroszorszag-ellen/

Ha már ilyen könnyen beveszed egy FSZB-s honlap hülyeségét, legalább ne fokozd! Itt az eredeti cikk:

http://delhir.info/kuelvilag/vilagunk/56240-nagy-britannia-theresa-may-gondolkodas-nelkuel-bevetne-nuklearis-fegyvert-is-

Szó sincs benne Oroszországról! Azzal meg ne jöjjön senki, hogy ki másra gondolhatott, mert egyrészt más is van a pakliban, másrészt a nukleáris fegyverereik létéről vitatkoztak. Ekkor került elő kissé demagóg módon az a kérdés, hogy egyáltalán bevetné-e? Ha akarják a nukleáris fegyvereket, akkor ilyenkor elég egyértelmű választ kell adni.</blockquote>

És ki ellen vetné be? Kit tart ellneségének?
A válasz Oroszország.</blockquote>

Bullshit!
Ne legyél már korlátolt Boki. Az évszázad stratégiai lehetősége van abban, hogy Anglia és Oroszország összefogjon (= Északi-sark felesbe), nem csoda, hogy minden erővel össze akarják veszíteni ezt a két országot!</blockquote>

Már ne haragudj, de abból amit írsz semmi nem lesz. Évszázadok óta ellenség/ellenséges politika volt Nagy Britannia/Anglia és az Orosz Birodalom/Szovjetúnió/Orosz Foderáció. Majd egyszer valamikor, ha Oroszországból is csatlós államot csinálnak Hodorkovszkij féle sopredékek. Míg Putyin vagy hasonló politikus van Oo élén és létezik a Nato kizárt, hogy szovetségesek legyenek.</blockquote>

Jól van, de akkor többet ne mond másoknak, pl. a magyaroknak, hogy ne a múltból induljanak ki Oroszországot illetően.

Én továbbra is fenntartom, hogy nagy lehetőség van Anglia és Oroszo. szövetségében. Ennek első eleme a Brexit volt. Csodával határos módon, de megtörtént. Erre most - ha Oroszo. a te gondolkodásodat követi - jól elb@sznátok.
</blockquote>

Melyik az a brit poltikus aki szovetséget akar kotni Oroszországgal? Hetente olvasom az angol/brit sajtó orosz ellens cikkeit, brit politikusok oroszellenes nyilatkozatait. Mi támasztja alá a te feltevésedet az orosz-brit stratégiai partnerségrol?
Még az oroszok készek az egyuttmukodésre, de a britek..... A gazda(usa) szétverne minden európai állam oroszországgal létrejovo stratégiai partnerséget.</blockquote>

Türelem.

1. lépés: Brexit. Ez 2-3 év. Az USA közben mindent megpróbál majd megtenni, hogy a "gazdit" visszagyömöszölje az EU-ba (addig se világhatalom Anglia). Szerencsére Németo. meg nyomja őket kifelé.

2. lépés: független Anglia szövetségi rendszert kezd építeni. Elsőként az északi országok jönnek szóba: Norvégia, Dánia (Grönland), Svédország, Izland, Írország. Ez további országokat szakít ki az EU-ból.

3. lépés: a Brit Nemzetközösség integrálása az északi szövetséghez. Ez legfőképpen Kanadát illeti.

Na legkésőbb ekkor, már ordító lesz az USA-Anglia ellentét.

Ha eddig Anglia és Oroszo. kibírja, hogy nem esnek egymásnak, akkor mindketten nyertek. A USA pedig veszít.
</blockquote>

Mennyi évben az a "turelem" ? :)
Maradjunk annyiban, hogy amíg Nagy Britannia NATO tag-koteles szótfogadni az usának. Ha megszunik a Nato akkor szerintem vissza lehet térni erre a témára.
Visszatérve a nukleáris elrettentésre, atomtoltetek bevetésére.
Egyértelmu, hogy a nukleáris elrettentés Oo ellen, Oo-nak szól.
Nem érdemes csurmi-csavarni, hogy nem.Ismét visszatérunk ahhoz, hogy GBR NATO tag-mint a folymatmodellezésben.
Vegyuk kizárásos alapon.
Atomfegyverrel rendelkezo országok/atomhatalmak:
Usa, Franciaország, GBR -mind NAto tagok-szovetségesek nem vetik be egymás ellen. Kína, Pakisztán, India. Kínával nagyon jó kereskedelmi kapcsolataokat ápol(lásd pl. kínai atomeromu építése ) Pakisztán, India volt brit gyarmatok és nem rendelkeznek olyan hatotávu rakétával ami képes elérni GBR-t
Nem hivatalosan Izrael és ÉK. Ezeket is kizárhatjuk.
Végul , de nem utolsó sorban Oroszország, amely a SZU utódállama és amely onálló játékos a nemzetkozi porondon-kiáll saját érdekei mellett, ami nem tetszik a Nato-nak ezért a Nato fenyegeti, csapatokat telepít a Balti-Államokba, Romániába, Lengyeleországba az orosz határ kozvetlen kozelébe. Oroszország elrettentésérol, megfékezésérol beszél a Nato.
Megint visszatértunk a Natohoz, melynek része GBR, így a nukleáris elrettentés Oroszország ellen irányul.
</blockquote>

1. A NATO meg fog szűnni, így Nagy-Britannia nem lesz NATO tag.

2. Kizárásos alapon: szerinted melyik az az ország, aki miatt Theresa May-nek kőkeményen ki kellett mondania, hogy YES!, igenis bevetnénk az atomot?

Válasz: az az ország, amelyik eddig nem hitte volna, hogy bevethetik ellene, DE EZ NEM OROSZORSZÁG.

Lefordítva: "Igen USA, lehet, hogy nem hiszed el, de te is kapol..."

Szóval szerintem TM ezen kijelentése az USA-nak szólt, mivel az USA most ki akarja csinálni Nagy-Britanniát/Londont a Brexit miatt.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
@boki: a nukleáris elrettentés a nem nukleáris hatalmak és országok ellen irányul. ;) A nukleárisak a MAD-del sakkban tartják egymást, de a nem nukleárisakat még jobban sakkban tartják az egyirányú garantált megsemmisítéssel.

<b>Ha borul valami a NATO-ban, akkor a németek ellen nagyon jól jöhet az az elrettentő erő. </b>Ha nem borul, úgy is jó lehet például Szaud, vagy más távolkeleti országok ellen egy kis gunboat diplomacy-ra.

"Ha borul valami a NATO-ban, akkor a németek ellen nagyon jól jöhet az az elrettentő erő."

Igen, például. Mivel az USA mellett a másik ország, amely ki akarja csinálni Nagy-Britanniát a Brexit miatt, az Németország.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>boki</b>
Az eddig <i>"kőbe vésett örök egység és szövetség"</i> sosemvolt mese. Változnak a viszonyok minden szinten és minden téren, az eddigi "<i>örök barátságok</i>" sorban fognak véget érni és "<i>új örök barátságok</i>" kezdődnek majd. A történelem így működik.

http://444.hu/2016/07/21/trump-amerikaja-nem-feltetlenul-mentene-meg-a-szovetsegeseit-az-oroszoktol
<i>"Arra a kérdésre, hogy amennyiben Oroszország egy NATO-szövetségest - a konkrét kérdésben egy balti országot - fenyegetne, az Egyesült Államok szerződéses kötelességének megfelelően közbeavatkozna-e, Trump azt felelte, hogy
csak akkor, ha az adott ország teljesítette az Egyesült Államokkal szembeni kötelességeit."</i> Magyarul: nem.

http://oroszhirek.hu/2016/07/21/oroszorszag-orakkal-a-puccskiserlet-elott-figyelmeztette-erdogant/

<i>"Ma már egyre több elemzés lát napvilágot arról, hogy a világ legnagyobb offshore központjává maga az Egyesült Államok vált." </i>
http://magyarhirlap.hu/cikk/61323/Narkodollar

A gyarmatosítás a harcmezőkön kezdődik, de a fejekben és a lelkekben ér véget. A birodalmak felbomlása viszont a fejekben és a lelkekben kezdődik és a harcmezőkön ér véget.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<b>Veér István</b>
A II. VH végére az egykori Nagy-Britannia a kispadra ült mint másodhegedűs.
A XXI. századra viszont más terveik vannak, London önálló nagyhatalmi szereplőként kíván visszatérni a színpadra, amihez az USA hegemóniájának látványos gyengülése (ezzel párhuzamban a felemelkedő régi/új nagyhatalmak erősödése) kiváló alkalom.
...

+1
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>haubagoi</b>
"Válasz: az az ország, amelyik eddig nem hitte volna, hogy bevethetik ellene, DE EZ NEM OROSZORSZÁG."
Tökéletes válasz. 5*
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="Montezuma">

<b>boki</b>
A NATO-t ugyan az USA irányítja, de amíg GB és Fro. NATO tag, addig ez valamekkora féket/kontrollt is jelent az USA-nak. Ha Trump nyer (szerintem ő fog nyerni), az egy új fejezet lesz a NATO történetében is, nagy eséllyel erősödő amerikai izolacionizmusra lehet majd számítani. Az USA pénzügyi és belső társadalmi problémái miatt a jelenlegi túlterjeszkedett pozíció már nem tartható fent - a kérdés csak az, hogy békés avagy háborús visszavonulás lesz a vége.

A fék/kontroll gondolatoddal egyet értek viszont GBR helyett Fro mellett Németországot említem. A bukaresti Nato csúcson is Fro és No voltak akik ellenezték Grúzia Nato tagságát. Ezen országok vannak az Oo-al való párbeszéd mellett. GBR eros oroszellenes álláspontot képvisel(t).
...
</blockquote>

Szerintem Oroszországnak be kellene fejeznie a Németországnak való udvarlást. Putyinnak ez valami mániája, hogy a II.vh után/ellenére nagy német-orosz "összeborulást" érjen el, de vegyétek már észre, hogy Németország/Merkel erre nem vevő.

Németország miközben lehet, hogy blokkolja a NATO bővítést, de könyékig belemegy Ukrajnába és Törökországot is Oroszo. ellen forgatja. Szépen építgeti a maga kis Közép-Kelet-Európai birodalmát az USA farvizén, miközben - Szijjártóhoz hasonlóan - Kínát favorizálja Oroszo. helyett.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
es kozben veluk utik nyelbe elsokent a ttip-t. de az euhadsereg miatt meg azt gondolom h europa elobb lep ki a natobol mint a britek
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
<blockquote rel="boki"><blockquote rel="Montezuma">

<b>boki</b>
A NATO-t ugyan az USA irányítja, de amíg GB és Fro. NATO tag, addig ez valamekkora féket/kontrollt is jelent az USA-nak. Ha Trump nyer (szerintem ő fog nyerni), az egy új fejezet lesz a NATO történetében is, nagy eséllyel erősödő amerikai izolacionizmusra lehet majd számítani. Az USA pénzügyi és belső társadalmi problémái miatt a jelenlegi túlterjeszkedett pozíció már nem tartható fent - a kérdés csak az, hogy békés avagy háborús visszavonulás lesz a vége.

A fék/kontroll gondolatoddal egyet értek viszont GBR helyett Fro mellett Németországot említem. A bukaresti Nato csúcson is Fro és No voltak akik ellenezték Grúzia Nato tagságát. Ezen országok vannak az Oo-al való párbeszéd mellett. GBR eros oroszellenes álláspontot képvisel(t).
...
</blockquote>

Szerintem Oroszországnak be kellene fejeznie a Németországnak való udvarlást. Putyinnak ez valami mániája, hogy a II.vh után/ellenére nagy német-orosz "összeborulást" érjen el, de vegyétek már észre, hogy Németország/Merkel erre nem vevő.

Németország miközben lehet, hogy blokkolja a NATO bővítést, de könyékig belemegy Ukrajnába és Törökországot is Oroszo. ellen forgatja. Szépen építgeti a maga kis Közép-Kelet-Európai birodalmát az USA farvizén, miközben - Szijjártóhoz hasonlóan - Kínát favorizálja Oroszo. helyett.
</blockquote>

Putyin bízik benne, hogy rendezodhet a viszony Merkel után. Ahhoz egy "Schroder 2" féle politikus kellene.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Szerintem Május Terézia Argentínának intézte a fenyegetést. Alig van ott angol haderő és ha most szállnák meg nem tudna erőt kivetíteni úgy mint 82-ben.
Nincsenek Vulcan bombázók, nincsenek rephordozók, nincs nagy hadsereg.
Van 24 oda telepített Typhoon, aminek elég kérdéses a bevethetősége és a csapásmérő képessége valamint talán 1400 katona.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Nézve az elmúlt napok történéseit, megint a egy forradalmi hullámot akartak végigverni, ezúttal az orosz határvidéken (Töröko.-Örményo.-Kazahsztán), de ezúttal besült a dolog, mind a 3 totális bukás, egyedül az Örményt lehet talán félsikernek nevezni.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Szerintem Május Terézia Argentínának intézte a fenyegetést. Alig van ott angol haderő és ha most szállnák meg nem tudna erőt kivetíteni úgy mint 82-ben.
Nincsenek Vulcan bombázók, nincsenek rephordozók, nincs nagy hadsereg.
Van 24 oda telepített Typhoon, aminek elég kérdéses a bevethetősége és a csapásmérő képessége valamint talán 1400 katona.
Argentína esetében viszont a pénz és a realitás is hiányzik, mert az USA most is Angliát támogatná.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
<blockquote rel="Fennek">Szerintem Május Terézia Argentínának intézte a fenyegetést. Alig van ott angol haderő és ha most szállnák meg nem tudna erőt kivetíteni úgy mint 82-ben.
Nincsenek Vulcan bombázók, nincsenek rephordozók, nincs nagy hadsereg.
Van 24 oda telepített Typhoon, aminek elég kérdéses a bevethetősége és a csapásmérő képessége valamint talán 1400 katona.
Argentína esetében viszont a pénz és a realitás is hiányzik, mert az USA most is Angliát támogatná.
</blockquote>

Argentínába visszatért a nyugatbarát kormány, ez a vezető 100% hogy nem kockáztatna feleslegesen emberéleteket.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Nézve az elmúlt napok történéseit, megint a egy forradalmi hullámot akartak végigverni, ezúttal az orosz határvidéken (Töröko.-Örményo.-Kazahsztán), de ezúttal besült a dolog, mind a 3 totális bukás, egyedül az Örményt lehet talán félsikernek nevezni.

Ha úgy van ahogy gondolod, akkor az USA nagy sakkjátékos. Ha ezzel a tüntetéssel elindul valami, és övék lesz Örményország, akkor övék az egész kaukázusi térség felett az irányítás.

Ha Örményországban az orosz támaszpont elesik, ez felsorrósíthatja az indulatokat Oszétiában, majd jöhet Csecsenföld. Csecsenföld után meg jöhet Moszkva. Putyin egészségileg nem húzza már sokig, nem fogja ezt bírni.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
<blockquote rel="formosa"><blockquote rel="Fennek">Szerintem Május Terézia Argentínának intézte a fenyegetést. Alig van ott angol haderő és ha most szállnák meg nem tudna erőt kivetíteni úgy mint 82-ben.
Nincsenek Vulcan bombázók, nincsenek rephordozók, nincs nagy hadsereg.
Van 24 oda telepített Typhoon, aminek elég kérdéses a bevethetősége és a csapásmérő képessége valamint talán 1400 katona.
Argentína esetében viszont a pénz és a realitás is hiányzik, mert az USA most is Angliát támogatná.
</blockquote>

Argentínába visszatért a nyugatbarát kormány, ez a vezető 100% hogy nem kockáztatna feleslegesen emberéleteket.</blockquote>

Szóval ha pl. Kína barát kormány lenne akkor csónakokon, lándzsákkal megrohamozták volna a szigeteket?
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
<blockquote rel="panoz"><blockquote rel="formosa"><blockquote rel="Fennek">Szerintem Május Terézia Argentínának intézte a fenyegetést. Alig van ott angol haderő és ha most szállnák meg nem tudna erőt kivetíteni úgy mint 82-ben.
Nincsenek Vulcan bombázók, nincsenek rephordozók, nincs nagy hadsereg.
Van 24 oda telepített Typhoon, aminek elég kérdéses a bevethetősége és a csapásmérő képessége valamint talán 1400 katona.
Argentína esetében viszont a pénz és a realitás is hiányzik, mert az USA most is Angliát támogatná.
</blockquote>

Argentínába visszatért a nyugatbarát kormány, ez a vezető 100% hogy nem kockáztatna feleslegesen emberéleteket.</blockquote>

Szóval ha pl. Kína barát kormány lenne akkor csónakokon, lándzsákkal megrohamozták volna a szigeteket?</blockquote>

Az emberi természetet isteni törvények alapján a 7 főbűn küldi a pokolra.
A kapzsiság irigységet szül ez pedig haragot. Egy nacionalista antiglobalista kormány elkövette, és elkövetné újra ezeket a bűnöket. Ez a nacionalizmus eredője a kapzsiság és az irigység.
 
Status
Not open for further replies.