Bevezető: Anno pár embert figyelmeztettem, hogy bekapcsolom az online alkoholtesztert /amire lett is innen - onnan ijedelem

/
No ezt csak azért írom le, mert a napok óta tartó gyomorrontásom ellen - legyengült, eléhezett szervezettel - egy órája két pohár 50 fokos jóféle házi pálinkát vetettem be.
Tudjátok; ez olyan, mint a taktikai nuki...
Szóval következő mondanivalómat ennek fényében - vegyétek komolyan
Elolvasva az elmúlt három nap termését - amit intelligens, általam
nagyon tisztelt fórumozók követtek el, a következő meggondolatlan gondolat jutott eszembe:
Érveket, számokat hoztatok fel. Említettétek katonai tanulmányaitokat, ismereteiteket a térségről.
Úgy tűnik, elég tájékozottak lettünk.
Ha ennyire lehet tudni, következtetni, hogy mik az erőviszonyok, akkor miért törnek ki háborúk, miért megy a kardcsörtetés? Hiszen előre lemodellezhető a várható eredmény.
Vagy nem.
Több okból. Ebből csak kettőt említek:
- Kevés a fegyver, annak minősége, minőségi fölénye, ha a katonai - de sok, talán többségében politikai - vezetés az ellenfélnél kevésbé fifikásabb.
Erre mindannyiunk tud ezer példát.
- Kedves kolléganőm szófordulatát idézve: "Elhitte magának", hogy ő a nyerő.
A jelen vitában felhozott felek kardcsörtetését olvasva is ezt látom.
Ui: Szerintem az intelligensebb hadaokzók (Ez a fránya pia diszgráfiássá tesz/ már rájöttek, hogy bizonyos konfliktusokban nem érdemes belemenni fegyveres konfliktusba: A gazdasági, demográfiai, társadalmi folyamatok puskalövés nélkül is kialakítanak egy vágyott status quo-t.