Igen, nem igazán értem én sem ezt a nagy Orosz ellenességet az USA részéről, azzal egyet értek Blogennel, hogy NEM Oroszország a fő probléma az USA számára valójában, hanem Kína. Az Oroszoknak sem szándékuk, sem képességük nincs arra hogy katonailag fenyegessék az USA-t. Megvédeni meg fogják tudni magukat az atomarzenál miatt legvégső esetben úgy, hogy ha kell magukkal rántják az USA-t a teljes pusztulásba, de nem tudnak tenni az amik ellen semmit érdemben. Őket ki nem fogják tudni túrni sehonnan, pláne nem úgy hogy közben az USA nem követ el folyamatosan ki nem kényszerített önhibákat sorozatban(ezt mondjuk úgy néz ki, a törököknél pont megcsinálták). Meggyőződésem az anti orosz propaganda ellenére, hogy nem is akarnak azok semmi támadó műveletet a nyugat ellen. Annyi a céljuk hogy hagyják őket élni, és lehetőleg az Orosz kisebbséget, illetve a nekik "közel külföldöt" a régi befolyási övezetet ne nagyon basztassa senki. DE többet nem akarnak, és nem is tudnának elérni.
Kína viszont más. Kína világgazdasági jelentősége a mindenféle mondvacsinált statisztikák ellenére a VALÓSÁGBAN már legalább olyan súlyú mint az USA-é. S az idő nekik dolgozik. Kína olyan "éhes", hogy nyomul minden fronton a HT-területén, amivel erőprojekciót érhet el. Ő terjeszkedni akar, terjeszkedik jelenidőben, és fog is!
Építi a szigeteit, nyomul Afrikában, létrehoz új katonai bázisokat, fossa ki a rombolókat.
Szerintem csak a hülye nem látja, hogy itt az igazi ellenlábasok Kína és az USA. Ezért nem tudom hova tenni ezt az egész anti Orosz propagandát az USA részéről, szerintem a rossz ellenfelet birizgálják, amivel csak veszíthetnek, de nyerni nem fognak vele semmit. Kína közben meg röhög a markába...