Két dolog.
1, Azért jó Blogen fórumtársunk sorait olvasni, vele vitázni mert abból kiderül, hogy van ilyen prekoncepció, értékrend és szándék (perpillanat és jelen esetben az oroszokkal kapcsolatban.), s ezzel reálisan számolnunk kell!
Ugyanis ilyen gondolatokat nemcsak tőle olvashattunk. (Hogy is volt pontosan az az idézet, amit valamelyik jenki véleményhangoztató nyilvánított ki? Valami ilyesmi volt, hogy: Túl sok nyersanyagkincse van az oroszoknak, hogy egyedül rendelkezzenek felette - vagy valami ilyesmi)
Márpedig ez azt jelenti, jelentheti, hogy mások is gondolkozhatnak így. Ami egy dolog.
Az már egy másik dolog, hogy ha ilyen gondolatokkal bíró emberek hatalom közelében vannak, mi több, az a kezükbe kerül...
2, Vita Blogennel:
Sztori a közelmúltból: Kedves - lassan nyugdíjba menő ügyvéd - ismerősömmel borozgattunk. Meglepő módon sokáig gyümölcsöző volt az éjszakába nyúló eszmecsere, pedig (jaj) belpol. volt a téma, s khm. nem vagyunk egy platformon...
Aztán átterelődött a téma Komarov kozmonauta halálára (Cifu, te átkozott!
), s megemlítettem, hogy Komarovot üvegkoporsóban temették el, illetve, hogy a TASZSZ is beszámolt róla. Na itt oldott le a a biztosíték, mert az nem lehetett; a Szovjetunióban semmilyen katasztrófát nem ismertek be, kizárt, hogy üvegkoporsó, kizárt, hogy ő volt benne, kizárt, hogy kizárt. A bor hatott; én sem hagytam magam! (Cifu, te átkozott!
), egész szürreálisba csapott ismerősöm érvelése, makacssága és megszállottá váló konoksága (írtam már, hogy ügyvéd?
), hiába mutattam mobilneten kínlódva (nem tudtam cirill betűkkel keresni) a különböző cikkeket, képeket, hivatkozásokat (Cifu, te átkozott!
) - s a környezetünkben levő hölgyek sem tudták lecsillapítani a kedélyeket - , hisz minden, amit mutatok a netről, az az utóbbi években készült, ő pedig már élt akkor és Ő (Ő, Ő, Ő), nem emlékszik Komarov halálára, főleg nem arra, hogy üvegkoporsó, meg hogy erről a szovjetek beszámoltak.
Az t e l j e s k é p t e l e n s é g !
Aztán másnap reggel mindketten úgy tettünk, mintha semmi sem történt volna...
Ki emlékszik még a véget érni nem akaró, parttalan vitára Blogen fórumtársunkkal az APC-k magyarországi rendszeresítésének értelmetlenségéről?
Csak mondom.