Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ebben biztos vagyok, de abban is, hogy az összes jóakarónk minden eszközzel megpróbálta volna megakadályozni , hogy ezt a segítséget mi megkapjuk..Hát nekem az jutott eszembe, ha egyszer az elmúlt 500 évben valaki kiképzett, modern eszközökkel felszerelt és ellátott volna egy 300k-s magyar hadsereget, akkor habsburgtól, törökön át a kisantantig mindenkit fxra húztak volna a fiaink. És még csak teljes légi fölény se kellett volna.
Merkel Németországa... Már mondanom sem kell semmit.Igen de mai hír volt, hogy Merkel ma azt mondta,hogy bármilyen német mentőakciót csak akkor engedélyeznek ha az amerikai hadsereg biztosítja a kabuli repteret...
Hálistennek nemMagyar hadsereg végül kiment-e védeni a repteret, mint ahogy arról szó volt?
Azért azt szerintem érdemes megjegyezni, hogy én úgy látom, hogy vasárnap még nem akartak 100 000 afgánt magukkal vinni az USA-ba, csak miután kitört a káosz a repülőtéren és az egész világot bejárták azok a felvételek,ahogy afgán emberek potyognak az amerikai C-17-ről, mentve a menthetőt odavezényeltek pár ezer amerikai katonát, hogy megpróbálják minél inkább "döntetlenre" kihozni a helyzetet.Mar megint dol a hulyeseg...
Vilagosan elmondta ma Biden is es a State Dept es a DoDs szovivok is, hogy ok szabjak meg, meddig maradnak, ezt megmondtak a taliboknak is, akik tudomasul vettek es azt is, hogy szarra lovi oket az az 5000-6000 katona, akit most odadobnak a repterre, ha akarcssak ralonek a civilekre, neadjisten a katonakra.
Mar nyiltan 50-100 ezer kozotti afgan attelepiteserol beszelnek azaz ha valamit megjegyez mindenki, hogy az amerikaiak tenyleg nem hagyjak hatra azokat, akik segitenek - csak nem gepekre kell kapaszkodni, hanem leulni es megvarni, mig leszall a gep, amivel elmesz.
Most ezért nem kell isteníteni a vén hülyét. Eddíg sem csináltak mást, szartak ők a demokráciára, mindíg csak az érdekeiket nézték. A demokrácia csak a marketing szöveg volt, amivel el lehet adni a sok hülyének, hogy amit csinálnak az jó. Ha bármikor érdekelte volna őket a demokrácia és az emberi jogok, akkor pofánverték volna már rég a szaúdiakat meg Izraelt is, ahelyett meg a legnagyobb spanok.megmondta, hogy a mi feladatunk nem demokraciaepites mas orszagokban, nem terjesztenunk kell a demokraciat, hanem a sajat erdekeinket kepviselni,
Nah, tessék!!A tálibok új nyilatkozatai:
A nők szabadon hagyhatják el a házat kísérő nélkül, de a hidzsáb kötelező!
Addig is jöttek afgánok Európába, amikor nem a tálibok voltak hatalmon. Akkor meg a demokratikus, USA-báb kormány elől menekültek? Valószínűleg a menekülők nagy része inkább gazdasági okokból menekül, meg a csillogó "nyugatért" -már ha van egyáltalán érv.Én arra gondoltam,hogy amíg a tálibok nem bizonyítják az ellenkezőjét,addig én teljesen jogosnak tartom azt,hogy sok afgán nem bízik a tálibok ígéretében és inkább a menekülést választják...
Nyugtató lövést, eddig csak a NatGeon láttam, attól is bealudt az oroszlán. Hiába a libsi propagandamédia kifogyhatatlan a hülyeségből...Hát ez a kettős mérce a javából!!!!!!
INDEX írása:
"Korábban lövések dördültek, az amerikaiak nyugtatólag a levegőbe lőttek, a Reutersnek legalábbis egy tisztségviselő azt mondta, evakuálást biztosító amerikai katonák a káoszt csillapítani fordították az ég felé fegyverüket, amikor az afgánok katonai repülőgépeikre akartak felszállni."
.
Szóval jelenleg úgy tűnik 20 év megszállás utan lesz egy potensebb tálib haderő, mind technikában, mind kiképzésben mint 2000-ben. Most itt mind1, hogy vki pénzért vagy vallási fanatikból küldi a rakétát. Igazán totálisan el lett baszva ez a kivonulás.Tálib légi mozgékonyságú egység egy zsákmányolt helikopteren
Vagyis úgy tűnik
a.) tényleg maradt néhány pilóta
vagy
b.) a táliboknak mindig is voltak pilótàik (ez nem túlvalószínű)
Kb. két napja más írja a beszédeit. A néger csajt (Harris embere) leváltották. Egy 50es fehér férfi (ex-9/11-es önkéntes katona, szolgált Irakban) írja jelenleg a beszédeit. Gondoltam, csak szólok.Most ezért nem kell isteníteni a vén hülyét. Eddíg sem csináltak mást, szartak ők a demokráciára, mindíg csak az érdekeiket nézték. A demokrácia csak a marketing szöveg volt, amivel el lehet adni a sok hülyének, hogy amit csinálnak az jó. Ha bármikor érdekelte volna őket a demokrácia és az emberi jogok, akkor pofánverték volna már rég a szaúdiakat meg Izraelt is, ahelyett meg a legnagyobb spanok.
Mondtam, hogy jól összerakják neki a marketing szöveget s mindenki hibás lesz csak ők nem, sőt, ha még kicsit dolgoznak rajta, akkor győzelemnek fogják beállítani.
Annyira béna ...Egy újabb remekmű Macron gyermekeitől. Mindig azt hittem az MSZP maradéka az igazán kretén, de ezek a fiatalok mindenben elsők akarnak lenni. A külpol. szakértőjük után, a min.elnök jelölt a belpolitikai következményeket elemzi. Persze később finomított, hisz a lájkok helyett gyűltek a röhögős fejek a facen. Márpedig ott lájkban mérik a politikai véleményt.
Fekete-Győr András csendben átírta az Orbán Viktort gyalázó posztját | Mandiner
A Momentum elnöke bocsánatkérés helyett csendben átírta azt a posztját, melyben az Orbán-kormányt azzal vádolta, hogy örül a tálibok győzelmének Afganisztánban.mandiner.hu
A CNN egy idióta. Tegnap ismét megnéztem a The Outpostot. Remekül visszaadja, hogy miért nem sikerült ez az egész Afganisztán az amerikaiaknak. Már 2007ben leléceltek az afgán szövetségesek, vagy elbújtak a WCben míg hullott a fehér feka srácok tömkelege holmi baromságért. Érdemes megnézni! (HBO GO)Hogy csináljunk totál hülyét magunkból CNN módra?!
Amikor a ballibsi értelmiség az iszlám radikálisoknak udvarol, sokadik fejezet...amikor a valóság felülírja a propagandát.
Csadorba öltözött CNN-riporter tálibokkal a háta mögött: Azt kiabálják, hogy halál Amerikára, de barátságosnak tűnnek (videó) | Mandiner
A CNN kabuli tudósítójával a katonák egy ponton közölték, hogy álljon félre, mert nő.mandiner.hu
A tudósításban a tálib harcosok szemmel láthatóan élvezik a kamera jelenlétét, ám aztán félresöprik a riporternőt, és közlik, hogy „halál Amerikára”. A CNN tudósítója ennek ellenére kifejezetten barátságosnak tartja őket.
Biztos van ilyen is közöttük ahogy olyan is aki a saját illetve a családja életét féltve menekül..Addig is jöttek afgánok Európába, amikor nem a tálibok voltak hatalmon. Akkor meg a demokratikus, USA-báb kormány elől menekültek? Valószínűleg a menekülők nagy része inkább gazdasági okokból menekül, meg a csillogó "nyugatért" -már ha van egyáltalán érv.
A komcsik is bevették a nyilasokat, aztán ...Nah, tessék!!
Ezek is már csak árnyékuk önmaguknak. Van vmi új libsi vezetőjük? Kisérő nelkül?? Hidzsáb?? Burka már nem is kell???