[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Hát nekem az jutott eszembe, ha egyszer az elmúlt 500 évben valaki kiképzett, modern eszközökkel felszerelt és ellátott volna egy 300k-s magyar hadsereget, akkor habsburgtól, törökön át a kisantantig mindenkit fxra húztak volna a fiaink. És még csak teljes légi fölény se kellett volna.
Ebben biztos vagyok, de abban is, hogy az összes jóakarónk minden eszközzel megpróbálta volna megakadályozni , hogy ezt a segítséget mi megkapjuk..

W

Wilson

Guest
Mar megint dol a hulyeseg... :D

Vilagosan elmondta ma Biden is es a State Dept es a DoDs szovivok is, hogy ok szabjak meg, meddig maradnak, ezt megmondtak a taliboknak is, akik tudomasul vettek es azt is, hogy szarra lovi oket az az 5000-6000 katona, akit most odadobnak a repterre, ha akarcssak ralonek a civilekre, neadjisten a katonakra.

Mar nyiltan 50-100 ezer kozotti afgan attelepiteserol beszelnek azaz ha valamit megjegyez mindenki, hogy az amerikaiak tenyleg nem hagyjak hatra azokat, akik segitenek - csak nem gepekre kell kapaszkodni, hanem leulni es megvarni, mig leszall a gep, amivel elmesz.
Azért azt szerintem érdemes megjegyezni, hogy én úgy látom, hogy vasárnap még nem akartak 100 000 afgánt magukkal vinni az USA-ba, csak miután kitört a káosz a repülőtéren és az egész világot bejárták azok a felvételek,ahogy afgán emberek potyognak az amerikai C-17-ről, mentve a menthetőt odavezényeltek pár ezer amerikai katonát, hogy megpróbálják minél inkább "döntetlenre" kihozni a helyzetet.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 881
32 314
113
megmondta, hogy a mi feladatunk nem demokraciaepites mas orszagokban, nem terjesztenunk kell a demokraciat, hanem a sajat erdekeinket kepviselni,
Most ezért nem kell isteníteni a vén hülyét. Eddíg sem csináltak mást, szartak ők a demokráciára, mindíg csak az érdekeiket nézték. A demokrácia csak a marketing szöveg volt, amivel el lehet adni a sok hülyének, hogy amit csinálnak az jó. Ha bármikor érdekelte volna őket a demokrácia és az emberi jogok, akkor pofánverték volna már rég a szaúdiakat meg Izraelt is, ahelyett meg a legnagyobb spanok.
Mondtam, hogy jól összerakják neki a marketing szöveget s mindenki hibás lesz csak ők nem, sőt, ha még kicsit dolgoznak rajta, akkor győzelemnek fogják beállítani.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 364
34 135
113
Én arra gondoltam,hogy amíg a tálibok nem bizonyítják az ellenkezőjét,addig én teljesen jogosnak tartom azt,hogy sok afgán nem bízik a tálibok ígéretében és inkább a menekülést választják...
Addig is jöttek afgánok Európába, amikor nem a tálibok voltak hatalmon. Akkor meg a demokratikus, USA-báb kormány elől menekültek? Valószínűleg a menekülők nagy része inkább gazdasági okokból menekül, meg a csillogó "nyugatért" -már ha van egyáltalán érv.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 034
99 518
113
Hát ez a kettős mérce a javából!!!!!!
INDEX írása:
"Korábban lövések dördültek, az amerikaiak nyugtatólag a levegőbe lőttek, a Reutersnek legalábbis egy tisztségviselő azt mondta, evakuálást biztosító amerikai katonák a káoszt csillapítani fordították az ég felé fegyverüket, amikor az afgánok katonai repülőgépeikre akartak felszállni."

.
Nyugtató lövést, eddig csak a NatGeon láttam, attól is bealudt az oroszlán. Hiába a libsi propagandamédia kifogyhatatlan a hülyeségből...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 034
99 518
113
Tálib légi mozgékonyságú egység egy zsákmányolt helikopteren
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Vagyis úgy tűnik
a.) tényleg maradt néhány pilóta
vagy
b.) a táliboknak mindig is voltak pilótàik (ez nem túlvalószínű)
Szóval jelenleg úgy tűnik 20 év megszállás utan lesz egy potensebb tálib haderő, mind technikában, mind kiképzésben mint 2000-ben. Most itt mind1, hogy vki pénzért vagy vallási fanatikból küldi a rakétát. Igazán totálisan el lett baszva ez a kivonulás.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 034
99 518
113
Egy újabb remekmű Macron gyermekeitől. Mindig azt hittem az MSZP maradéka az igazán kretén, de ezek a fiatalok mindenben elsők akarnak lenni. A külpol. szakértőjük után, a min.elnök jelölt a belpolitikai következményeket elemzi. Persze később finomított, hisz a lájkok helyett gyűltek a röhögős fejek a facen. Márpedig ott lájkban mérik a politikai véleményt.

feketegyor.jpg

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 034
99 518
113
Hogy csináljunk totál hülyét magunkból CNN módra?!
Amikor a ballibsi értelmiség az iszlám radikálisoknak udvarol, sokadik fejezet...amikor a valóság felülírja a propagandát.

A tudósításban a tálib harcosok szemmel láthatóan élvezik a kamera jelenlétét, ám aztán félresöprik a riporternőt, és közlik, hogy „halál Amerikára”. A CNN tudósítója ennek ellenére kifejezetten barátságosnak tartja őket.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Most ezért nem kell isteníteni a vén hülyét. Eddíg sem csináltak mást, szartak ők a demokráciára, mindíg csak az érdekeiket nézték. A demokrácia csak a marketing szöveg volt, amivel el lehet adni a sok hülyének, hogy amit csinálnak az jó. Ha bármikor érdekelte volna őket a demokrácia és az emberi jogok, akkor pofánverték volna már rég a szaúdiakat meg Izraelt is, ahelyett meg a legnagyobb spanok.
Mondtam, hogy jól összerakják neki a marketing szöveget s mindenki hibás lesz csak ők nem, sőt, ha még kicsit dolgoznak rajta, akkor győzelemnek fogják beállítani.
Kb. két napja más írja a beszédeit. A néger csajt (Harris embere) leváltották. Egy 50es fehér férfi (ex-9/11-es önkéntes katona, szolgált Irakban) írja jelenleg a beszédeit. Gondoltam, csak szólok.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Egy újabb remekmű Macron gyermekeitől. Mindig azt hittem az MSZP maradéka az igazán kretén, de ezek a fiatalok mindenben elsők akarnak lenni. A külpol. szakértőjük után, a min.elnök jelölt a belpolitikai következményeket elemzi. Persze később finomított, hisz a lájkok helyett gyűltek a röhögős fejek a facen. Márpedig ott lájkban mérik a politikai véleményt.

feketegyor.jpg
Annyira béna ...

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Hogy csináljunk totál hülyét magunkból CNN módra?!
Amikor a ballibsi értelmiség az iszlám radikálisoknak udvarol, sokadik fejezet...amikor a valóság felülírja a propagandát.

A tudósításban a tálib harcosok szemmel láthatóan élvezik a kamera jelenlétét, ám aztán félresöprik a riporternőt, és közlik, hogy „halál Amerikára”. A CNN tudósítója ennek ellenére kifejezetten barátságosnak tartja őket.
A CNN egy idióta. Tegnap ismét megnéztem a The Outpostot. Remekül visszaadja, hogy miért nem sikerült ez az egész Afganisztán az amerikaiaknak. Már 2007ben leléceltek az afgán szövetségesek, vagy elbújtak a WCben míg hullott a fehér feka srácok tömkelege holmi baromságért. Érdemes megnézni! (HBO GO)

• Tetszik
Reactions: aquarell
W

Wilson

Guest
Addig is jöttek afgánok Európába, amikor nem a tálibok voltak hatalmon. Akkor meg a demokratikus, USA-báb kormány elől menekültek? Valószínűleg a menekülők nagy része inkább gazdasági okokból menekül, meg a csillogó "nyugatért" -már ha van egyáltalán érv.
Biztos van ilyen is közöttük ahogy olyan is aki a saját illetve a családja életét féltve menekül..

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 560
14 361
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Éjszakai történések