Nem sántít az annyira szerintem, csak nem fejtettem ki, egyet értek veled, ezt azt hiszem ott már ki is fejtettük a helyén, de végül is ez is hasznossági kérdés, Alijevék eladják az orosz holmikat azeriként, tolják a pénzt az oroszoknak, és ezért van mozgásterük mert hasznosak akarnak lenni, és azok is, ezzel szemben az örmények jóval kevesebb mozgástérrel is nyitott szájjal bementek a faszerdőbe és most csodálkoznak. Mondok egy vadat, de kb nekik azon a szinten kéne lenni egy alternatív idősíkon hogy menni belgorodi régióba védeni az orosz területeket mint szövetséges az ellenséges betörésektől, nem mintha erre rászorulna Oroszország, csak ilyen viselkedés után nehéz lenne Oroszországban eladni azt hogy azeriekkel büntetik meg őket, mert nem lenne miért megbüntetni őket. Nekünk az a jó ha van mozgásterünk mert van több pólus, így nem kerülnénk ilyen helyzetbe, jelenleg a nyugati befolyás túl erős ezért tűnik fullasztónak a helyzetünk. De ez itt nagyon off, de nekem Magyarország a világ közepe, azért egyik másik ország mellet sem fogok kardoskodni. Tanulnunk kell és elemezni folyamatosan.
Minket ne vegyél 1 kalap alá Azerbaijannal,ha,és amennyiben eljönnek Csapig, illetve belépnénk az Orosz Föderációba,azzal együtt a BRICS-be,teljesen más pozícióban lennénk,mint Azerbajdzsán.
Mi sok fosszilis cuccot vennénk,atomerőművet vennénk,sok fegyvert, acélt,alut olvaszthatnának nekünk,stb.
Azerbajdzsán alig van rászorulva az Oroszokra, de mi igen, egy 9 milllás piacot nem hanyagolhatnak el ők sem,és nem is fognak, már ők is kapitalisták,még tanulják,de majd belejönnek.