1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Jézus... mi van itt :D Az én apukámnak meg...... :D kb az a szint.
  Birodalmakról van szó emberek, totál természetes hogy hentelik az embereket nagyüzemileg, azért birodalmak. AZ a csúnya hogy sokan benyelik a propagandaszövegeket miközben minden csak körítés és a lényeg a hatalom, csak ennyi....
  Én szeretem az USA-t, nagyon sok jó dolog van ott amit ott tudsz megtapasztalni az ottani emberekkel, nem mind olyan mint a sztereotípiák, persze a szabadság ami olyan fontos nekik félre értelmezése és ezáltal a sok devianciát nem csak elfogadásra hanem átvételre erőltetik, ettől az ott lévők is szenvednek nem mindenki akarja ezt az irányt...
  Feltételezem az oroszok sem rosszabb emberek egy fokkal se, legfeljebb másabbak, kevesebbet ismerek hogy nyilatkozzak, azok jófejek ( meg jó csaj, hehe :) )
  A vezetőik meg inkább azt mondanám van aki érti a magyart van aki nem, például mint mikor Trump úgy íratott alá valamit a lengyel miniszterelnökkel vagy melyik volt az hogy széket se adtak neki, az meg porig alázva mosolyog, jóformán még a száját se törölve meg.... itt ez nem fog meggyőzni senkit, amiket meg hangoztatnak és akik által azok itt lassan szitokszavak, nem értik a magyart a nagy vízen túlról.
  Az oroszokat azért szeretik sokan mert képesek elhitetni hogy mi barátok meg egyenlő partnerek vagyunk, az elnökük is mindig jön, ezek a gesztusok fontosok a magyaroknak, nem számít hogy üveggyöngy e vagy sem de ők értik a magyart, engem amúgy nem győznek meg arról hogy őszintén partnerként kezelnek e, ha tehetnék szerintem ők is csak diktálnának.
   
  blitzkrieg, Sniper, HAndrás and 3 others like this.
 2. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Mostanában úgy tűnik elment tőle a kedvük... samu bácsi kiszorítja őket mindenhonnan, hogy csak ő hentelhessen...
   
  blitzkrieg likes this.
 3. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Én szintén szeretem az USA-t. Magát az országot. Szeretem 60-as 70-es évek amcsi verdáit, imádom a C-5 Galaxyt és a RAP zenét. De nem vagyok hajlandó beszopni az álságos és képmutató külpoltikájukat.
  Az angelsoul és a hozzá hasonló fórumozóktól, akik pusztán azért utálnak egy népet, mert az orosz, vagy akármi más, egyenesen kiráz a hideg, mert ostobák és nem képesek felfogni, hogy a Szovjetúniónak idestova 30 éve vége.
  Nekem és egy magyarnak se diktáljon se az USA és se Oroszország. Viszont tudtommal 1990-óta Oroszország egyetlen magyarországi nagykövete sem vett részt kormányellenes tüntetésen, egyetlen nagykövetük sem akarta megmondani, hogy ki a magyarok barátja és ki nem! Ezek alapján a két "Birodalom" közül az orosz jobban tiszteli Magyarország szuverenitását, mint az USA.
   
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  Tudom hogy nem komálod az arcom de én ezzel egyetértek!
   
  arcas and ghostface like this.
 5. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Nincs bajom az "arcoddal". Néha máshogy gondoljuk a dolgok fontosságát. Ennyi. ;)
   
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Én is szeretem Oroszországot és az oroszokat, de én sem vagyok hajlandó beszopni az álságos és képmutató külpolitikájukat. Az hogy az amerikai nagykövet ellenzéki tüntetésen vesz részt vagy hogy mond dolgokat az teljesen helyénvaló és elfogadható dolog, szabad országban élünk ezért megteheti. A korábbi szövetségesünk nagykövete nem tüntetésen vett részt hanem tankokkal hajtott a Parlament elé és nem csak megmondta, hogy kik a barátaink és kik az ellenségeink, de még aknazárat is húzott közénk.

  Ha azt nézzük, hogy a két birodalom közül melyik tisztelte jobban a szuverenitásunkat az egyértelműen a nyugati. Az hogy ma Moszkva is jobban tiszteli a szuverenitásunkat még jó, erre 29 ország közös ereje a garancia. Ha nem lenne ez a garancia azt sem garantálná semmi, hogy nem járunk úgy mint a többi NATO-ból kimaradt kelet-európai ország akiknek sorra megsértették a szuverenitását.
   
 7. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Nézd már meg a kettő közül ki az aki nem néz sem istent sem embert, és csakis saját üzleti érdekei miatt országokat dönt romba.... demokrácia export címén milliok szenvednek, mert az ő kicsinyes érdekeik úgy diktálják. Megvan kiről beszélek??? Szoval ki tiszteli a szuverén államokat jobban??? Hagyjuk már ezt az állságos baromságot
   
  blitzkrieg, Sniper, KoviUbi and 4 others like this.
 8. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  1990 óta. Amire te hivatkozol az egy másik politikai berendezkedés volt, sőt talán másik világrend is. Az pedig hogy az amcsi nagykövet ellenzéki tüntetéseken vesz részt és hogy ott mond dolgokat nem helyénvaló. Azzal, hogy részt vesz egy ellenzéki tüntetésen kifejezi pártállását is és ez már más ország belpolitikájába való beavatkozás, amihez nincs joga. És ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy szabad országban élünk, inkább ahhoz, hogy nem tiszteli az országunkat.
   
  blitzkrieg, Sniper, borisz and 8 others like this.
 9. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Ja és korábbi, majdhogynem magyargyűlölő hozzászólásaidat olvasva annak, amikor azt írod, hogy barátaink, ellenségeink, korábbi szövetségesünk van egy kicsit érdekes éle. Neked a hazánk barátai nem barátaink, ellenségei sem ellenségeink és hazánk korábbi szövetségese nem szövetségesünk. Nem ide tartozol!
   
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Mi is kaptunk demokráciaexportot és köszönjük szépen, nem kívánjuk vissza a diktatúrát, nem olyan rossz ez a demokrácia, nem is túl jó, de nincs jobb.

  Nekünk az elnökünk fejezte ki pártállását még az amerikai elnökválasztás eredménye előtt. Még ez is belefér szabad szövetségesek között.

  Ezt nem te döntöd el.
   
 11. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Nem màr uli!
  Tényleg ennyire futja, hogy tükörfordítàsban leírod, amit én? Elég karcsú teljesítmény....o_O

  Az előző hozzászólásomban leírtam vilàgosan, hogy mennyire szànalmas, ha valaki 2019-ben a Szovjetúnióval jön.
  Erre mit csinàlsz? Elkezdesz szovjetezni.
  Gratula. Nem csalódtunk benned.
   
  blitzkrieg, Sniper, KoviUbi and 3 others like this.
 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Csak etetitek a trollt,csesszétek meg....:(
  A semmivel van félig a biztpol részleg,amit generál,komolyan nem tudjátok a levegőt annak nézni,ami?
   
  FilcTroll, superjet100 and gergo55 like this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mint 99 - ben a szerbek szuverenitasat. ;) Felhoztad a Szu-t peldanak, 56_ban. Szerinted ha mi most azt mondjuk hogy kilepunk a Natobol, akkor megusszuk Nato bombazas, szankciok, vagy puccs nelkul? Az ukranokat siman megpuccsolta a nyugat mikor nem nekik megfelelot leptek. Pedig meg csak Nato tagok se voltak. Na es ugye nemagonoszzoroszokaszubol puncsoltak meg.
   
  blitzkrieg, Sniper, borisz and 7 others like this.
 15. mentuhotep

  mentuhotep Active Member

  az egyetlen masszívan mellébeszélő trollt nem bírják kipicsázni végleg, röhej..
   
 16. plushun

  plushun Well-Known Member

  Brazíliának csak számít valamit? Mégsem egy Magyarország súlyú ország, nekik azért nagyobb a mozgásterük. Nem hinném, hogy feltételek nélkül lépnének be.
   
 17. arcas

  arcas Well-Known Member

  Minden leirt fenti szavadat a magamévá tudom tenni. Respect
   
  borisz and ghostface like this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

 19. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Na Ghosty, látom mentél egy nagy mosakodást...
  Azért ehhez már jó nagy egó meg pofa kell... de mielőtt téged is tiltalak, még egy gyorsat válaszolok.
  - olvasni nem tudsz, az fix - sokszor írtam, emberekkel nincs bajom, csak kormányokkal és politikákkal - ha ezt nem tudod értelmezni, annyit jelent okkal vagy ott, ahol. Levegőben ilyen korlátoltakkal hála istennek nem találkozom :D Tudod, a médiában is az szerepel, hogy Washington, Moszkva, Peking, stb. - álláspontja. Vagy angolok, franciák - mikor politikáról beszélünk, nem emberekről. Szóval azért leírom, hogy te is felfogd - orosz állampolgárokkal a világon semmi gondom, jó arcok, a választott képviselőik politikáját meg rühellem. Ez van.
  - A személyeskedés a te szintedről lényegtelen.
  - Yup, orosz nagykövet nem vett részt kormány ellenes tüntetésen, ilyen komoly csapást az országra nem mértek - csak bejöttek gyilkolni 56-ban újra, és maradtak majd négy évtizedet. Én veszítettem rokont a rendszernek köszönhetően (BTW nekem senki ne jöjjön "szovjet nem orosz" dumával... mi volt az USSR központja? Moszkva. Mi volt a nyelv? Orosz...).
  Na pá, mivel tőled sem érdemi infót nem lehet szerezni, sem tanulni, zéró veszteség a hiányod.
  Back to NA topic.
   
 20. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Idézet a "Bűnlajstrom, büntetett tagok listája" topikból:

  2017. november 6.

  Tag: angelsoul
  Vétség: "gennyes oroszok" az Egyesült Államok topikban
  Büntetés: 2 HÓNAP KITILTÁS  Van még kérdés?
   
  tindalos, KoviUbi, szuvorov and 6 others like this.

Ezen oldal megosztása