1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Nem tudok új topikot nyitni, nem is baj. :D

  Pedig ezek ott lövöldöznek, tuti, hogy a

  kiképzett söpredékkel nem tudnak otthonukban mit kezdeni.

  Ez olyan, mint a szíriai mészárszék, ott nagyon költsékhatékonyan más országok terhére, benyomták a debileket, így otthon a rendőri erőkre kevesebb pénzt kell betenni és emelett tudják csesztettni más országokat.! Hogy a ...

  Japán_ és más

   
 2. Python

  Python Well-Known Member

  Donald Trump elnök heves támadásokat indított az őt kritizáló vezető republikánus politikusok ellen. Viszont a konzervatív oldalon belülről is egyre többen ítélik el az ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetését, valamint azt, hogy Kínát is bevonná demokrata ellenfele elleni harcba.
  Trump átlépte a határt, már a republikánusokat is fellázította
   
  fishbed likes this.
 3. altx

  altx Well-Known Member

  hahahaha..ez bekattant tottal...nonstop a kinaiakat kopkodi most meg gyertek segitsetek rajtam ....gyozni akarok a valasztasokon :D
   
 4. Python

  Python Well-Known Member

  Miután egy whistleblower - vagyis hivatalos bejelentő - információi minden korábbinál durvább jogi csatateret nyitottak a Fehér Ház és a demokraták vezette képviselőház között, mára kiderült, hogy az amerikai titkosszolgálatok újabb tagja nyúlt ehhez az eszközhöz - ami egyébként innentől kezdve kiemelt védelmet biztosít neki.
  Tegnap a New York Times írt róla, hogy egy másik ember - ugyancsak hírszerzési körökből - szintén fontolgatja a bejelentést, és neki közvetlenebb információi vannak Donald Trump Ukrajnával kapcsolatos dolgairól. A lap szerint a bejelentőt meghallgatta a hírszerző szervek főellenőre, hogy összevesse információit az első szivárogtató állításaival.
  Vasárnap az első whistleblower ügyvédje megerősítette, hogy van egy második.
  Mark Zaid azt nyilatkozta az ABC-nek, hogy ez a személy is a titkosszolgálatok tagja. Hogy mi áll a bejelentésében, azt egyelőre nem tudjuk, de annyit az ügyvéd is megerősített, hogy első kézből származó információi vannak a botrány középpontjában álló telefonbeszélgetésről Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Trump között. Az amerikai elnök ügyvédje, az ügyben amolyan intézőként közreműködő Rudy Guiliani azt mondta, nem lepte meg a második „titkos forrás” jelentkezése, és politikailag motivált támadásról kezdett beszélni.
  Egy második amerikai titkosszolga is bejelentést tett Trump ellen az ukrán hívás miatt


  Elég nagy a verseny, de az ukrán ügy most már biztosan Donald Trump amerikai elnök eddigi legnagyobb botránya lett, amibe akár bele is bukhat. Ennek szinte csak az az oka, hogy Trump és emberei nem csak a nyílt színen gyakoroltak nyomást az ukrán elnökre, hogy segítsék meg Trump újraválasztási kampányát, hanem a háttérben, titokban is dolgoztak, odafigyelve a nyomok eltüntetésére, tudatában annak, hogy amit tesznek, az nem jó, legalábbis nagyon kínos lenne, ha nyilvánosságra kerülne.
  És persze az is fontos, hogy botrány nagyon egyszerű legyen: az elnök egy könnyen megfogható, leirattal dokumentált telefonbeszélgetésben a saját személyes (politikai) céljainak rendelte alá az amerikai államapparátust és nemzetbiztonsági politikát. Ezt ráadásul azóta többször el is ismerte az elnök, akinek láthatóan gondjai vannak azzal, hogy észlelje, mikortól nem jogkövető a saját magatartása.
  Bármennyire is egyszerű az ügy, egyszerre több típusú korrupciónak is mélyére láthatunk – az viszont közös ezekben, hogy mindegyik azt mutatja, hogy valamelyik intézmény nem működik jól, valamilyen szereplők manipulálják és saját érdekeinek megfelelően hajlítják őket. A történetben szerepet játszó korrupt szándékok néha elég szövevényes hátterűek, és néha egymással ellentétesek, ezért érdemes megpróbálni röviden rendszerezni őket.
  Trump legújabb botránya a korrupció valóságos kaleidoszkópja
   
  fishbed likes this.
 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  borisz likes this.
 6. megazez

  megazez Well-Known Member

  Cirkusz és kenyér.... Kínával szerintem mindig egyeztet milyen vámokat vezessenek be egymás ellen.
   
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Sztem a kereskedelmi háború vérre megy. Azert szankciózza Kína Trump egyik törzsbázisát a vidéki gazdákat. Pont a billegő államok érintettek.

  Biden ügyben sem teljesen hülye. Ha kilövi a potenciális Demokrata esélyesek közül, akkor jó eséllyel egy szélsőbalos idióta lesz az ellenfele (főleg, hogy Sanders szíve bekrepált), akit meg simán legyőzhet, ha a gazdaság továbbra is dübörög.
   
  fip7 likes this.
 8. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  borisz, fip7, KoviUbi and 4 others like this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  borisz likes this.
 10. altx

  altx Well-Known Member

 11. plushun

  plushun Well-Known Member

  Mondjuk költhetnének ebből a rakás pénzből a fúziós erőmű fejlesztésére is. Kb megoldódna az elektromos áram problémája és még csak nem is környezet szennyező.
   
  Fennek likes this.
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Mégis kinek lenne érdeke a korlátlan tiszta energia? Ne legyél már gyerek. (az emberek, az állatok és a föld nem számít)
   
  gergo55, fip7 and FilcTroll like this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

  A New York Times (NYT) szerint megalapozatlan az amerikai kormány azon feltevése, hogy a CIA vagy az FBI egy olaszországi embert használt föl Donald Trump elnök lejáratására a 2016-os választás előtt.
  Ezt azzal kapcsolatban állította a lap vasárnap, hogy nemrég William Barr igazságügyi miniszter, majd a minap Mike Pompeo külügyminiszter Olaszországban tárgyalt. Barr arra keresett választ Rómában, hogy ki ez a Joseph Mifsud nevű feltételezett olaszországi ember, és hol tartózkodik.
  Mifsud, a római Link Campus kis magánegyetem óraadó tanára volt az, aki 2016 tavaszán Rómában tájékoztatta Trump választási kampányának egyik munkatársát, George Papadopoulost arról, hogy az oroszok „ezernyi” e-mailt loptak el a Demokrata Párt és a párt akkori elnökjelöltje, Hillary Clinton szervereiről, és ezek nyilvánosságra hozatalával komoly károkat okozhatnak Clintonnak. Mifsud felajánlotta Papadopoulosnak a kompromittáló adatokat.
  Ez az információ is szerepet játszott a Trump kampánycsapatának munkatársai elleni vizsgálatban, amelynek azt kellett feltárnia, hogy volt-e összejátszás közöttük és oroszok között Trump választási győzelme érdekében.
  NYT: A Fehér Ház bedőlt egy összeesküvés-elméletnek
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. plushun

  plushun Well-Known Member

  Én kérek elnézést :D
   
 16. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Már 10 éve épül Dél-Franciaországban az ITER nevű fúziós erőmű. Még vagy 10 év mire működni fog. Csak ez után fog kiderülni, hogy ez az út járható-e.
   
 17. plushun

  plushun Well-Known Member

  Tudom, pont az Éghajlatváltozás topikba raktam be róla egy magyar videót pár hete:)
   
 18. altx

  altx Well-Known Member

  mondjuk annak akinek eloszor sikerul?
  Iszonyatu penzt keresne a technologian...
   
 19. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Mivel kifejleszteni iszonyat pénz, és a világ minden tájáról jöttek a mérnökök, tudósok, munkások, és ígyis 20 év kifejleszteni, ezért inkább örüljünk, hogy egyáltalán van ilyen project. Aztán a tudósok majd a terveket elviszik más országokba, és az igazán nagy hatalmak majd utána megcsinálják a saját verziójukat. Lesz EU, USA, Orosz, meg Kínai típus, a többi országnak meg ezek közül valamelyik építi majd meg jó pénzért, úgy, mint manapság az atomerőműveknél szokás.
   
 20. Python

  Python Well-Known Member

  Donald Trump 24 órán belül teljesen ellentétes dolgokat üzent Törökországnak. Vasárnap este Recep Tayyip Erdogannal, Törökország elnökével beszélt telefonon. A téma a gazdasági és védelmi együttműködés volt, de Erdogan a beszélgetés végén elkalandozva közbevetette, hogy most már tényleg csapatokat küldene Szíria északi határvidékére, a kurdok ellenőrizte terület megtisztítására az általa terroristaként kezelt kurdoktól - akik Szíriában az Egyesült Államok legmegbízhatóbb szövetségeseiként gyakorlatilag az amerikaiak szárazföldi haderejeként szolgáltak az ISIS elleni háborúban.

  Trump a New York Timesnak névtelenül nyilatkozó hivatalsegédei szerint erre közölte, hogy nem támogatja a török inváziót, de végül Erdogan visszautasítása helyett késő éjszaka kiadott egy közleményt, hogy kivonja a szír-török határ térségéből az amerikai különleges erők 50 katonáját.

  Ötven katona kivonása nem tűnhet nagy dolognak, de az amerikaiak puszta jelenléte is komoly garancia volt egy török támadás ellen - a bevonuló török hadsereg ugyanis akaratlanul is összecsapásba keveredhetett volna az amerikaiakkal.

  Lett is nagy felfordulás, hétfő reggel nemcsak demokrata, hanem republikánus törvényhozók sora jelezte elégedetlenségét. "Ez nagy győzelem Iránnak és Aszadnak, nagy győzelem az ISIS-nek" - jelentette ki a Fox News műsorában Lindsey Graham, pedig a dél-karolinai republikánus szenátor az elmúlt években Trump egyik leghűségesebb szövetségese lett. "Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy szankciókkal büntessük Törökországot, ha csak egy lábát is beteszi Szíria északkeleti részére. Ez meg fogja szakítani kapcsolatomat Törökországgal. Szerintem a törvényhozás java hasonlóan érez, mint én" - mondta.

  Trump ekkor még úgy tűnt, kitart döntése mellett. Hétfő reggel hosszú tweetsorozatban emlékeztetett mindenkit, hogy ő 2016-ban az amerikai csapatok hazahozatalával kampányolt. Üzeneteiben európai szövetségeseit vádolta, mint írta, azok nem akarják visszafogadni a kurdok őrizetében levő ISIS-harcosokat, így a fogva tartásuk költségeit az USA-nak kell állnia. Valójában a kurdok fogságában levő nagyjából tízezer ISIS-es közül kétezren külföldiek, vagyis nyolcezer fogoly őrzését akkor is meg kéne oldani, ha minden ország - vagyis nem csupán az európaiak - visszafogadná a Szíriában harcoló állampolgárait.

  Végül estére mégis meggondolta magát, vagy legalábbis korábbi hivatalos közleményével szöges ellentétben már nem bátorította, hanem fenyegette Törökországot. "Mint azt már korábban is erőteljesen jeleztem, most ismételten megteszem, hogy ha Törökország bármi olyat tesz, amit én nagy és páratlan bölcsességemben egy határ megszegéseként értékelek, teljesen elpusztítóm és megsemmisítem Törökország gazdaságát (Már csináltam ilyet!)" - közölte.

  Donald Trump nagy és páratlan bölcsességében még legelkötelezettebb republikánus híveit is magára haragította
   

Ezen oldal megosztása