Geopolitikailag én Texasnál és Kaliforniánál érdekesebbnek gondolom a nyugalomra áhítozó új-angliai angolszász tagállamocskákat, amelyek etnikailag egységesebbek, kicsik, és földrajzilag közel vannak Kanadához (esetleg a túlsó parton Washington és Oregon)!
..
Minden azon múlik, hogy elcsitulnak-e a mostani zavargások, vagy évekig tartó felfordulás és recesszió következik-e. Az utóbbi esetben könnyen meglehet az, hogy szükség lehet egy
"Új Angolszász Birodalom" létrehívására, s ebbe ildomos lesz "kimenekíteni" a kimenekíthetőt, megóvandó minél nagyobb tortaszeletet a "délafrikaizálódástól"!
..
Tartsuk észben, hogy egy ilyen
"Új Angolszász Birodalomhoz" az alapfeltételek megvannak, hiszen az Egyesült Királyság
2020. január 31-én elhagyta az EU-t, s ezzel egyszersmind a Londoni City is közelebb került Észak-Amerikához, illetve közös az uralkodó is, hiszen Kanada jelenleg is a 'Brit Korona' alá tartozik, s a Nemzetközösségi Királyságnak jelenleg is 16 tagállama van, cirka ~150 milliós lakossággal!
https://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_realm
..
S nem csak Brexit volt idén januárban, hanem Megxit is, miután Harry sussexi herceg és felesége Rachel Meghan Markle,
aki amerikai!, 2020. január 8-án látványosan (vagy látszólag?) szakítva a királyi házzal,
Kanada földjére távozott, s ott várja mi lesz II. Erzsébet után!
https://en.wikipedia.org/wiki/Megxit
..
Az gondolom közismert, hogy a mindenkori brit uralkodó egyúttal számos szabadkőműves frakció feje is, így a háttérhatalmi bekötöttség adott!
..
Szóval összegezve a dolgokat, - mivel a háttérhatalmi elit már láthatóan így is törésen ment keresztül - szerintem az "angolszász maffia" nem fogja kihagyni a történelmi ziccert, hogy revansot vegyen 1776. július 4-én, és az utána következő amerikai függetlenségi háborúban való alulmaradáson. Ennek persze akkor van realitása, ha az Egyesült Államok képtelen lesz felülkerekedni a zavargásokon, munkanélküliségen, adósságon.
(Mellesleg lehet olyan barbatrükk, hogy ha jogilag, formálisan megszűnne, és másként, más összetételben újjáalakulna, akkor az adósságot sem kellene visszafizetni.)