Vajon milyen "magasan" vannak, akik a teljes képet is hajlandók látni? Mert a polelit egy része láthatóan ugyanúgy egy-egy buborékban él, mint a tömegek. Olyan észbontó hülyeségeket képesek "tényként" kijelenteni mindkét oldalon, ami láthatóan nem propaganda, inkább vakhit.
Ki tudja, csak az idő elmúltával állapíthatóak ezek a dolgok meg. Mindkét oldalnak megvannak a hasznos hülyéi, és megvannak azok akik mást mondanak mint amit tesznek, mind a kettőt a pénzügyi támogatóik teszik oda ahol vannak. Biztos tudod, de nagyon drága az amerikai piacon hirdetéseket venni, sok tényező befolyásolja az árat, de egy tömegkampányhoz városi ,/állami szinten is több millió dollárok kellenek. Ennél fogva új arcok csak akkor jelenhetnek meg ha van mögöttük elég pénz és elvégzik a rájuk bízott feladatot.
Szóval szerintem az amerikai politikus csak árucikk, nem ők csinálják a politikát hanem a pénz őket, és azt teszik amit a pénz elvár tőlük, önálló gondolatokat én nem várok tőlük. itt jön képbe az hogy akik képesek így irányítani egy rendszert, vagy legalábbis befolyásolni, azok ne látnák a társadalmi folyamokat? Reális ez? Vagy pedig látják, de céljuk van vele. Vagy ott hibázik a gondolat hogy egységesnek tekintem őket, miközben ők is megosztottak ?
Én nem hiszek a világszintű őszesküvés elméletekben, aki már irányított 60-70 embert az tudja hogy piszok nehéz dolog ennyi önálló akaratot összehangolni munkához, hát még egy olyan szerveződést ami ember százmilliók életét alakítja, úgy hogy valójában az egymással ellenérdekeltnek látszók is az ő kezükben vannak . Viszont a hosszú ideig fennmaradó logikátlanságban sem hiszek, ezért nem tudom eldönteni mi lehet a valódi út.
Avagy ez a nagy reset pl. pont arra lehet többek között jó, hogy találjanak "húst a húsdarálóba" (utalva az általad említett "háborút vizionálnak a dél kínai tengeren" dologra).
Gondoljunk bele - sokan emlegették itt is, hogy pl. ha valaki fázik akkor bármit megtenne azért, hogy ne fázzon. Továbbá milyen egyéb égető kérdések lehetnek nyugaton még? Lakhatás? Biztonság? Egyebek?
Mi lenne, ha lenne egy ilyen ajánlat: lesz jó ruhád meg lábbelid. Energiaellátással/fűtéssel nem lesz gondod soha - ha kell jól "befűtenek" neked. Lakhatásra nem lesz gondod. Csapathoz tartozás élménye - akár valamilyen szintű megbecsüléssel. Egzotikus távoli "izgalmas" helyekre juthatsz el. Kapsz fegyót a kezedbe. Előmeneteli lehetőségek. Természetesen anyagi illetve akár egyéb juttatásokkal és előnyökkel is.
Vegyük észre egy jól működő, prosperáló társadalomban nem feltétlenül működne ez az ajánlat mondjuk egy "háborút vizionálnak a dél kínai tengeren" projekttel kapcsolatosan ...
Nem tudom, nekem ez nem tűnik a legpraktikusabb útnak. Akiknek ekkora hatalmuk van azok könnyedén befolyásolhatnák a társadalmat a médián keresztül egy militáns, háborúpárti modell felé, és ez esetben is leszámolhatnának az elhajlókkal akik veszélyeztetik a teljes kontrolljukat a társadalom felett ,viszont cserébe nem lenne annyi járulékos veszteség, mint a jelenleg látott útvonallal.
Viszont amit mondasz az valóban működő és kipróbált módszer.
Amúgy hajlok afelé hogy lehet az a probléma hogy ott keresek logikát ahol nincs. Minden esetre úgy gondolom, bármilyen végkifejlete is lesz a mai nyugati őrületnek, az összeomlás után újbóli felemelkedés jöhet, hisz az emberek rendre vágynak és biztonságra, viszont itt már a hagyományos politizálás nem tud fordítani a folyamaton.