K
kamm
Guest
Oh, f* that, soha nem ennek meg annyi pulykat!Hány kilós pulykát sütsz, inkább azt mondd meg!
Ez az amugy szamomra az egyik legerthetetlenebb makacs hagyomanya az amugy sem keves civilizalatlan szokassal biro amerikai konyhanak, a qrva pulykajuk. Mondjuk a manhattani melegkajas uzletekben ("bodega") meg az "antivilagban" ebedre vettem sokszor, mert azok remek juiceban usznak, de akkor is, sutogessen 4-5 orat egy griffmadar meretu dogot az, akinek hat anyja van.
Azert persze lesz pulyka: egy egesz (hatalmas) pulykamellet hosszaban (a csont menten) kettevagattam az olasz hentesemnel tegnap, most megy be a smokerbe, fustolom szerintem egy jo 3 orat. Utana felora-haromnegyed ora roasting a sutoben es kesz.
Az utobbi alatt csinalok melle krumplipuret bacondarabokkal, meg a smokerben felfogott zsirbol, sutoben lesult maradekbol meg egyeb adalekokbol stb csinalok gravyt (ontetet), es annyi.
(Mivel egy kukkot nem hallottam az ex felol, ahogy az elmult ket hetet kompletto a Covidra valo hivatkozassal, ugy a mai napot is szabotalja. Az ugyvedjenek kar is emailezni, a torpe feminaci 20+ eves valoperes ugyvedi multtal kifejezetten gyulol, miota amatorkent rendszeresen lealaztam a targyaloteremben, majd kiszoritottam az osszes ortodox mafiatarsat az eljarasbol es azota is folyamatosan provokalom es kigunyolom a benazasait a beadvanyaimban, beleugrasztom hulyesegekbe az uj biro elott, amivel beeg stb. Mindegy, holnaptol vannak a gyerekek, hibatlan lesz ez a roasted turkey holnap is.)
Én egy egyház által szervezetten vettem részt, amit a külföldieknek rendeztek. Volt bazi nagy pulyka, alkohol nem, mert ott 21 elvileg tilos stb.
Az en gyulekezetem (RC) is rendez ilyesmit, az is szokas, mert az is "csalad" a felfogasban. Oda altalaban azok mennek, akik egyedul vannak (idosek stb), meg ujonnan erkezettek plusz a nagyon vallasos reteg (akik nem csak vasarnap jarnak, mint mi.)