Az 50 különböző ország különböző törvényekkel. AOC hajól tudom, jewyorki.Mindenhol az USÁban
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az 50 különböző ország különböző törvényekkel. AOC hajól tudom, jewyorki.Mindenhol az USÁban
Itt nem hiszem, hogy lesznek automata kukák.Meg magyar...
Jew Yorkban.
Az 50 különböző ország különböző törvényekkel. AOC hajól tudom, jewyorki.
De ott képviselő.Puertoricói, vagyis "színes ember".
New YorkbanItt nem hiszem, hogy lesznek automata kukák.
Nagyon aranyos vagy ezzel a dszújorkozással.Az 50 különböző ország különböző törvényekkel. AOC hajól tudom, jewyorki.
Anarcho-capitalism - Wikipedia
Robert Nozick - Wikipedia
Nozick was born in Brooklyn to a family of Jewish descent. His mother was born Sophie Cohen, and his father was a Jew from a Russian shtetl who had been born with the name Cohen and who ran a small business
Murray Rothbard - Wikipedia
Rothbard's parents were David and Rae Rothbard, Jewish immigrants to the United States from Poland and Russia, respectively. David was a chemist
Noam Chomsky - Wikipedia
Born to Jewish immigrants in Philadelphia,
Roy Childs - Wikipedia
Childs was born in Buffalo, New York on January 4, 1949.
Ayn Rand - Wikipedia
Alice O'Connor (born Alisa Zinovyevna Rosenbaum
Ludwig von Mises - Wikipedia
Ludwig von Mises was born to Jewish parents in the city of Lemberg
Rose Wilder Lane - Wikipedia
Lane was the first child of Laura Ingalls Wilder and Almanzo Wilder and the only child of her parents to survive into adulthood.
David Graeber - Wikipedia
Graeber's parents, who were in their forties when Graeber was born, were self-taught working-class intellectuals in New York.[6] Graeber's mother, Ruth Rubinstein, had been a garment worker
Csak a szokásos.
"Haha, még a cionkommunista zsidók és bérenceik szerint is hülyeség, haha"Az "igazi" anarchisták és a marxisták szerint az ancap hülyeség, a felsoroltak közül is Chomsky-t, Graebert ilyen értelemben idézi a cikk, a többinek nem néztem utána (azaz Nozick, Rothbard, Mises, Rand tudom, hogy ancap-ok, vagy azzal rokon elveket hirdettek).
Az még a legkisebb gond lenne. Az állam korrupt és egyáltalán nem törekszik az erőforrások hatékony felhasználására.Amint az egyénnek dolga akad az állammal, azt tapasztalja, hogy minden elnehezült és iszonyatosan lassú.
Az állam feladatai közül (amelyekre olyan nagyon bólogattok) hány eredeztethető onnan, hogy az állam valamit mélységesen elbaszott?
De hát én is ezt írtam korábban... Az önkormányzatiság, a helyi kézben összpontosuló érdekérvényesítés a jó irány szerintem.Ahogy fentebb írtam, az egyének, illetve kisközösségek boldogulásának záloga az önkormányzatiság, az erős és hatékonyan öntevékeny lokális kis-, illetve középhatalom képében van.
Ez idehaza se lenne, lett volna másképp, csakhogy paradox módon a nemzeti gazdaságot, a hazai piacot bevédeni igyekvő 2010 utáni magyar állam az önkormányzati politika irányából is potenciális, invazív veszélyforrást látott, illetve lát.
Ennek oka nem az államiság, hanem a magyar gazdaság extrém kitettsége.De hát én is ezt írtam korábban... Az önkormányzatiság, a helyi kézben összpontosuló érdekérvényesítés a jó irány szerintem.
..Illetve annyit tennék még ehhez, hogy én nagyon szívesen adóznék a mostanihoz hasonló nagyságrendben, mondjuk egy olyan helyi önkormányzatnak, amelyik transzparens módon el is tud számolni a pénzemmel.
Ahelyett, hogy ez a pénz most az államkasszába folyik be, és nagyjából semmit nem lát belőle viszont sem a település, sem én.
Részemről ez így érthető gondolatmenet, köszönöm hogy leírtad.Ennek oka nem az államiság, hanem a magyar gazdaság extrém kitettsége.
Egyszerűen nincs honnan máshonnan pénzt beszedni a nagy pénz - nagy focihoz, amikor az ország a “merjünk kicsik lenni”, illetve a “mi, kis, közép-kelet-európai kisországok…” szervilizmusával beszorította saját magát a gyarmati státusz jelentette sarokba.
Van ebből kitörési lehetőség, csak fájdalmas, hosszadalmas és távolról sem elegáns.
Ki kell fizetni az államadósságot (ebbe döglött bele Ceaucescu is), le kell építeni a gyarmattartók potenciális hazai klientúráját jelentő belső ellenzéket (itt tör felszínre az a jó öreg politikai paranoia, ami egy idő után már kontraproduktív lehet), illetve, meg kell próbálni túlárazott tenderekkel lenyúlni és offshore számlákra letárolni a Nyugat pénzét.
Közép-Európa kis nemzetállamainak az EU keleti határán földrajzilag, társadalmilag, gazdaságilag, demográfiailag, történelmileg és politkailag egész egyszerűen más lehetősége nincs.
Egész egyszerűen Európa nyugati/északi és középső, illetve keleti fele között olyan hatalmas a potenciálkülönbség, hogy az EU-csatlakozás idején vágyott felzárkózás normális játékmenettel fizikai lehetetlenség.
Kezdjük ott, hogy a Nyugat történelmi távlatokban mérhető hegemón fejlettsége és potenciálja azon a gyarmattartói gyakorlaton alapszik, ami nem csak, hogy kompletten hiányzik az úgynevezett V4 régióból, de még ellenük is érvényben van!
Paradox módon, a V4 minél jobban teper, hogy utolérje a Nyugatot, annál jobban hajtja fel számára azt a profitot, mely révén a Nyugat meg tudja tartani a távolságát.
Mely távolság megléte révén tudja a V4-et lenttartani a dolgos alátendelti státuszában.
Ez a fajta hálátlan alárendeltségi viszony csak destruktív módon és csak a Nyugat egyoldalú bukásával hagyhat alább, tehát szigorúan csak akkor, ha a V4 egy ilyen perspektivikus kataklizma esetén valamilyen szinten el tud szigetelődni tőlük. Ideológiailag, gazdaságilag, politikailag, társadalmilag.
Valljuk be, erre nem sok az esély.
Honnan fogjuk tudni, hogy akik ezt teszik, egyébként nem maguknak tárolják le a pénzt?meg kell próbálni túlárazott tenderekkel lenyúlni és offshore számlákra letárolni a Nyugat pénzét.
Többségük fehér...Még egy csomó néger lessz munkanélküli.
Ha A két listát össze mergeljük, fasizmust kapunk.A nyugati cégek itthon az elmúlt 30 évben a következőket bizonyították be:
- Kizárólag a saját profitja érdekli
- a működtetői korruptak (igen, nyugati privát cégeknél is van!)
- az ÁSZF-ek olyanok, hogy abszolút kedvezőtlenek az ügyfeleknek
- sokszor monopóliumuk van vagy karteleznekl, nem tudsz mit csinálni, igénybe kell venned az előnytelen szolgáltatást
- ....ahol olyan szerződést írsz alá, hogy semmi esélyed jogorvoslatra
- olyan ügyvédeik és kapcsolataik vannak, hogy tárgyalás nélkül csak a végrehajtási papírt kapod meg
- ha beüt a krach semmilyen felelősség vállalásuk nincs, összeszedik a cuccukat és lelépnek. Sem a környezet, az ország a munkavállalók, semmi sem érdekli őket.