[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 331
12 870
113
Oh, akkor kérlek vezesd le pontosabban, mint én tettem. A kiindulási adatok ott vannak. :p

Segitsek? :p

Rendben, ma legyen gyereknap.
85% szazaleknal 51-48 volt Trumpnak. Vegyuk egymillionak az osszes szavazatot az egyszeruseg kedveert (mindegy, mert aranyokkal dolgozunk), azaz 150 ezer szavazat maradt hatra. A 850 ezer szavazatnak az 51% az valami 43x ezer, a 48% meg 40x ezer korul van, tehat a difi 30-35 ezer szavazat lehet max.

Ennek alapjan:
V (szukseges szavazatok) = 35 ezer + 150,000/2 = 110 ezer vagy tobb (lefele kerekitettem korabban) -> 150 ezerbol 110 ezer, az maris 72-73% plusz ugye az extra, hogy felulkerekedjen, ne csak beerje.

Latod, nem bonyolult ez. :p

• Tetszik
Reactions: sixtus

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
448
2 918
93

85% szazaleknal 51-48 volt Trumpnak. Vegyuk egymillionak az osszes szavazatot az egyszeruseg kedveert (mindegy, mert aranyokkal dolgozunk), azaz 150 ezer szavazat maradt hatra. A 850 ezer szavazatnak az 51% az valami 43x ezer, a 48% meg 40x ezer korul van, tehat a difi 30-35 ezer szavazat lehet max.

Ennek alapjan:
V (szukseges szavazatok) = 35 ezer + 150,000/2 = 110 ezer vagy tobb (lefele kerekitettem korabban) -> 150 ezerbol 110 ezer, az maris 72-73% plusz ugye az extra, hogy felulkerekedjen, ne csak beerje.

De, bonyolult, mert nem érted. :p

Ha nem jön vidékről több szavazat, akkor a városokban megvan a 70+ százalék. Ami azt jelenti, hogy rezeg a léc.

Nem számolhatsz az 51-48-cal.... mert olyan arány már nem lesz a még meg nem számolt szavazatoknál.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 331
12 870
113
PA: 89% es 51-48 Trumpnak.
WI: 83% es 51-47 Trumpnak.
MI: 60% es 52-46 Trumpnak.
MN mar biztosan Hamala.
GA beakadt, de az mar tutira megvan.

EEEEEES....

Hamalaek bejelentettek, hogy nem fog ma este nyilatkozni. :D

Trump meg az ellenkezojet, hogy beszelni fog meg ma este! :cool:

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
448
2 918
93

Ennek alapjan:

Philadephia 78% Kamala... csak szólok.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 331
12 870
113
De, bonyolult, mert nem érted. :p

Ha nem jön vidékről több szavazat, akkor a városokban megvan a 70+ százalék. Ami azt jelenti, hogy rezeg a léc.
He'? :D Ki mondja, hogy nem jon videkrol tobb szavazat? Max aki nem erti, mirol beszel. :D
Nem számolhatsz az 51-48-cal.... mert olyan arány már nem lesz a még meg nem számolt szavazatoknál.
Huu, baszki, es meg te akartal itt matekozni... :D :D :D

Philadephia 78% Kamala... csak szólok.

Edesjositenem... tenyleg nem erted ezt a viszonylag egyszeru logikat? :)

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 331
12 870
113
Vállalom, hogy nem értem a te "egyszerű logikádat". Ugyanis hibás.

Ha nem jön vidékről több szavazat, akkor hogy fogod elérni azt az 51-48-at?

Sehogy. Csak ragaszkodsz egy számhoz, ami neked tetszik. :D
Anyamnesirass...

DE MIABUDOSQRVAELETERT NE JONNE VIDEKROL TOBB SZAVAZAT, ARULD MAR EL??

13 MILLIOS ALLAM!

PHILLY+PITTSBURGH+ALLENTOWN= KB 2 MILLIO, TELJES METRO MAX 5-6 MILLIO.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 712
31 900
113
Anyamnesirass...

DE MIABUDOSQRVAELETERT NE JONNE VIDEKROL TOBB SZAVAZAT, ARULD MAR EL??
Mert vidéken 98%-on van a megszámolt szavazatok aránya? És ahol meg nem, ott nincs akkora Trump fölény. Tehát ha egyszer már megszámolták, akkor már az benne van, hozzá tenni már szerintem nem tud. Nemde?

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
448
2 918
93
én is a te logikáddal gondolkodok, de akkor azt mond meg, mi az oka annak h az irodák 12-szeres pénzt ad Kalányos Maris győzelmére, míg Trumpra 1.03?

Nana, ne keverjük össze a dolgokat.

Én csak annyit mondtam, hogy Kamm butaságot beszél.

Az, hogy Trump nyer-e, ettől teljesen független. :)

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 712
31 900
113
Azt hiszem, lassan Philadelphia elesik és annak lesz igaza, akinek nem lehet, de csapataink még harcban állnak. :) Én nagyon bízom a demokrata leleményességben és még a végén0,1%-al megfordítják.
51,2% Trump.

• Vicces
Reactions: hete