[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 712
31 902
113
Halkan megjegyzem, ha Trump megis veszitene, akkor jo sansszal a jovo heti itteni (NYC) itelethirdetesen siman egyenesen Rikers Islandra kuldenek (a GA ugy szerintem mar doglott, jogilag-proceduralisan.)
A keleti parti szavazatok azért megdobták 205-re a Kamalát. De szavazatszámban így is 4 milliós különbség van.

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
448
2 919
93
Azt nem értem -akkor, hogy ha a kettő egy, akkor miért van Philadelphia country, meg Montgomery country? Te meg egyenlőségjelet húztál a kettő közé. De ha megnézed Chesterben és Delawerben is (És Mongomeryben és Philiben is) alacsonyabb a számlálási arány pl.: Chesterben pl nincs 50%, Montgomeryben 60% mint az állami átlag ami 76,4%. De ugyan ez igaz a szintén democrata többséget mutató Deuphin countryra is, ahol szintén 60% alatti a számlálás.

Átnézegetve nekem is úgy tűnik, hogy a városok jelentősen csökkenteni fogják a különbséget. A vidék majdnem mindenhol 99%, a városok pedig 70%-on vannak.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 331
12 876
113
Átnézegetve nekem is úgy tűnik, hogy a városok jelentősen csökkenteni fogják a különbséget. A vidék majdnem mindenhol 99%, a városok pedig 70%-on vannak.
DE BENNE VANNA A VAROSOK IS MAR, baszki, mit nem ertetek ezen?? :mad::mad:
Ezek nem nagyvarosok. Philly a legnagyobb es az is csak vmi masfel millios, Budapest fele lehet. Pittsburgh a kovetkezo, 300k.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 712
31 902
113
Hol van benne ami még meg sincs számolva?

(Oké, tudom, hogy az USA-ban ez így is lehetséges, az álmok országa, meg még vissza is integet és nemet sem mond; meg nagyon demokrata, főleg ha a demokraták nyernek, hisz a nevükben is benne van, hogy csak ők lehetnek demokraták)

• Vicces
Reactions: Nemerson

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 331
12 876
113
Hol van benne ami még meg sincs számolva?
Mi nincs megszamolva??? 78 SZAZALEKOS a feldolgozottsag Phil. Countyban. ERTED, varosokban IS.
Akkor mi az, amin nincs megszamolva szerinted...?

(Oké, tudom, hogy az USA-ban ez így is lehetséges, az álmok országa, meg még vissza is integet és nemet sem mond; meg nagyon demokrata, főleg ha a demokraták nyernek, hisz a nevükben is benne van, hogy csak ők lehetnek demokraták)
Ebbol egy szot nem ertek...

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
448
2 919
93
Ezek nem nagyvarosok. Philly a legnagyobb es az is csak vmi masfel millios, Budapest fele lehet. Pittsburgh a kovetkezo, 300k.

Azt, hogy pontosan mit jelent a BENNE VANNAK.

Mert ha csak szavazatszámot nézünk, akkor butaságot beszélsz (viccen kívül, levezetem matekkal, ha szeretnéd).

Ha nem csak szavazatszámot nézünk, hanem van valami plusz elosztási szabály, akkor lehet, hogy igazad van, de nem feltétlenül.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 705
12 418
113
Mi nincs megszamolva??? 78 SZAZALEKOS a feldolgozottsag Phil. Countyban. ERTED, varosokban IS.
Akkor mi az, amin nincs megszamolva szerinted...?

Mert ha csak szavazatszámot nézünk, akkor butaságot beszélsz (viccen kívül, levezetem matekkal, ha szeretnéd).

Ha nem csak szavazatszámot nézünk, hanem van valami plusz elosztási szabály, akkor lehet, hogy igazad van, de nem feltétlenül.
Uraim min megy a vita hatha en is be tudok szallni a vernyomas nivelesbe igy a reggeli kavemmal :)

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 712
31 902
113
Uraim min megy a vita hatha en is be tudok szallni a vernyomas nivelesbe igy a reggeli kavemmal :)
Az, hogy nekem van igazam, vagy nekem van igazam. De ha nem akkor én már előre betáraztam hisztériás mémekkel, hogy elüssem az élét, hogy perszefonénak, akarom mondani receptornak... na perceptronnak van igaza. :oops: :D

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 712
31 902
113
Csaxólok...fennt voltak egész éjjel, tehát ma nem dolgoznak....nem kellene ennek utána nézni hogy miből élnek??? :D
images

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
448
2 919
93

Konkrétan, Philadephia:

Trump: 119051 szavazat - 21.7%
Kamala: 424069 szavazat - 77.2%
Feldolgozottság: 70.5

Teljes szavazószám: 770384
Még nem összeszámolt szavazatok: 227264

Ha a jelenlegi arány marad, akkor a még össze nem számolt szavatokból:

Kamala: 175447
Trump: 49316

Mondjuk az összes republikánus county együtt legyen 5.000.000 szavazat

Ha ezek feldolgozottsága 98%, és Trump 100% szavazatot vissz, akkor az 100.000 szavazatot tud még szerezni.

Ami KEVESEBB, mint a 70% feldolgozottságú Philadelphia-ból származó cca. 120.000-es hátránya.

Erre mondtam, hogy ha sima számlálás, akkor igenis számít. Ha vannak elosztási szabályok, akkor nem feltétlenül.

Javítás: lemaradt egy nulla a teljes szavazószából Phil-ben.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 712
31 902
113
Pensylvánia választási adatairól, hogy ha bejönnek a városok teljes szavazatai, akkor beérheti e Trampot az a görcs, vagy sem.

Amit nem is értek, mert egy olyan szép nevű állam, aminek a nevében benne van, hogy pálinkafa (szilva) hogy nem teljesen rep szavazó?

Láttunk már karón szavazó halottat.
És a többi:

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 331
12 876
113
Hogy FEL VANNAK DOLGOZVA. Mi az, ami ezen nem egyertelmu? :)

Ohh, az biztosan szorakoztato lenne, meg igy ejfel utan is (ti. egy eve mar kizarolag discrete math temakkal foglalkozom AI designhoz: gradients, backpropagations, probability distribution etc.) Hajra! :D

Megsugom, en mar fejben kiporgettem, hogy 70% feletti (!) Hamala atlag kellene a maradek OSSZES PA szavazatbol ahhoz, hogy a 3% difit behozza. Ami meg kizart. :cool:

Urak... sirba tesztek ezzel az ertetlenkedessel, komolyan. :D

• Tetszik
Reactions: kiskrumpli