[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 353
24 967
113
Amúgy ez az "adom az örültet" létező tárgyalási technika: Nixon is játszotta ez Észak-Vietnámmal. Rendszeresen kiszivárogtatta, hogy ő bizony akár atomot is dob Vietnámra ha nem haladnak jól a béketárgyalások vagy a nem teszik ezt meg azt.
Trump is ezt tolja csak jobban felpörgetve.
Pontosan fején találtad -végre- a szöget! Jól megtervezett elefántkodás a porcelánboltban, amivel elérik, hogy még a “barátok” is féljenek tőle.
Nagyon vártam h valaki már felismerje itt ezt, mert tőlem elfogultság okán jött volna ez le.
Elérik ezzel, hogy az új elnök úgymond kiszámíthatatlan legyen és egyenlőre úgy fest működik is.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 051
73 217
113
Pontosan fején találtad -végre- a szöget! Jól megtervezett elefántkodás a porcelánboltban, amivel elérik, hogy még a “barátok” is féljenek tőle.
Nagyon vártam h valaki már felismerje itt ezt, mert tőlem elfogultság okán jött volna ez le.
Elérik ezzel, hogy az új elnök úgymond kiszámíthatatlan legyen és egyenlőre úgy fest működik is.
Úgy megnéznék egy USA vs NATO háborút, orosz és kínai támogatással. :D

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 080
29 736
113
Amúgy ez az "adom az örültet" létező tárgyalási technika:
Miért lenne technika? És miért lenne őrült?
Nixon is játszotta ez Észak-Vietnámmal.
Az egy szabályokra épülő világban volt. Ezt a világot az USA -tényleg őrült módon- elpusztította Jugoszláviában, Afganisztánban, Irakban, Szíriában és Ukrajnában meg Izrael népirtásának támogatásával.

Trump csak felismeri, hogy a saját érdekszférájában bármit megtehet. Az olyanok mint X. Frigyes, Macron vagy Orbán csak alázatos szolgái akik vagy térden állva mondanak hálát, hogy engedelmeskedhetnek vagy leveszi országukat a térképről. Véget értek a demokrata idők, amikor gyűlölték az ellenvéleményt, de max puccsot szerveztek ellene. Most egyszerűen elveszik az országodat.

A NATO nem több, mint egy engedelmes katonai alakulat, hamarosan szervezetileg is az amerikai hadsereg egy alakulata. Én úgy gondolom, hogy hamarosan megszűnnek a nemzeti hadseregek, amerikai egyenruhát kapnak, amerikai vagy amerikai tulajdonba konfiskált európai hadiüzemekben gyártott egységes felszerelést, amerikai parancsnokokat és mindezt Amerika számára az egykori európai országokban kötelezően beszedett öt százalékos hadiadóból.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 080
29 736
113
Mert a diplomáciàban általában adnak a látszatra és ez a fajta nyílt és agresszív kommunikáció általában ritka.
A diplomácia megszűnt. A valamirevaló hatalmak követelnek, szankcióznak és háborúznak, míg a többiek engedelmeskednek és háborúznak. Halló, 2025-öt írunk, már nincsenek olyan őskori dolgok mint diplomácia, mert a szofisztikált nemzetközi viszonyrendszereket felszámolta a Nyugat a nemzetközi intézmények és -jog gátlástalan kisajátításával! Ami maradt belőle az a kicsik részéről irdatlan összegekbe kerülő nemzetközi korrupció a parancs-engedelmesség államok közti viszonyrendszer olajozására a nagyok irányába és látványos megaláztatásának enyhítésére a kicsik részéről.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 328
14 686
113
Mert a diplomáciàban általában adnak a látszatra és ez a fajta nyílt és agresszív kommunikáció általában ritka.
Regen a kiralyok csinaltak ezt, fel vonultattak a seregeket a kivant var kozeleben jelezve keszek a teljes koru hadviselesre ha nem teszed azt amit akarok.
Na ezt latni most trump papatol csak meg szavak szintjen

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 798
98 502
113
A diplomácia megszűnt. A valamirevaló hatalmak követelnek, szankcióznak és háborúznak, míg a többiek engedelmeskednek és háborúznak. Halló, 2025-öt írunk, már nincsenek olyan őskori dolgok mint diplomácia, mert a szofisztikált nemzetközi viszonyrendszereket felszámolta a Nyugat a nemzetközi intézmények és -jog gátlástalan kisajátításával! Ami maradt belőle az a kicsik részéről irdatlan összegekbe kerülő nemzetközi korrupció a parancs-engedelmesség államok közti viszonyrendszer olajozására a nagyok irányába és látványos megaláztatásának enyhítésére a kicsik részéről.
Off

Én ma hallgattam az ultrahangon a moszkvatér főszerkesztőjét. Azt találta mondani, hogy az USA megsérti a nemzetközi jogot, ha Grönlandot annektálja. Egy pro orosz oldaltól nemzetközi jogról hallgatni, a Krím meg 22 után. Annyira röhögtem, majdnem leestem a létráról.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 328
14 686
113
Off

Én ma hallgattam az ultrahangon a moszkvatér főszerkesztőjét. Azt találta mondani, hogy az USA megsérti a nemzetközi jogot, ha Grönlandot annektálja. Egy pro orosz oldaltól nemzetközi jogról hallgatni, a Krím meg 22 után. Annyira röhögtem, majdnem leestem a létráról.
A nemzetközi jog arra való, hogy meg sértsük.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 762
12 481
113
Tényleg nem százas a csávó, de sajnos k. nagy hatalma/befolyása van.
Néró is őrült volt, de mégis csak ő volt a császár - lett is baj belőle.

Amúgy ez az "adom az örültet" létező tárgyalási technika: Nixon is játszotta ez Észak-Vietnámmal. Rendszeresen kiszivárogtatta, hogy ő bizony akár atomot is dob Vietnámra ha nem haladnak jól a béketárgyalások vagy a nem teszik ezt meg azt.
Trump is ezt tolja csak jobban felpörgetve.
Nem fogja megszállni Grönlandot max kialkuszik néhány bázist meg bányászati, kereskedelmi jogokat. Ez olcsóbb is lenne meg balhéval sem járna mint a sziget megvétele, megszállása.
Már Musk is teljes mellszélességgel kiáll mellette ,ő még sokkal sokkal több mint egy erős szövetséges. A világ leggazdagabb embere, meg nem értett zseni kibaszott nagy hatalommal. Ketten együtt elég veszélyesek lehetnek szerintem

• Tetszik
Reactions: fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 094
85 935
113
Off

Gondolom eszébe sem jutott, hogy akkor az oroszok is megsértették a nemzetközi jogot 14-ben.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 798
98 502
113
Legalább annyi köze van Grönlandnak az USA-hoz mint Dániának. Semmi. 60.000-es élhetetlen terület, sok lehetőséggel, hála a felmelegedésnek. , Asvanykincsek, hajózási lehetőségek és főleg a tengeri határok megnövekedése,

Majd nepszavazáson döntenek Amerika mellett. Mi demokratikus, ha ez nem. Megtolják őket propival, pénzzel, még vesznek egy helyi mondmeget. Már a mostani grönlandi miniszterelnök is meglátta élete nagy lehetőségét. Egy független igazgatású Grönland (az USA tagállamoknak nagyon széles jogaik vannak) amerikai pénzzel, katonai háttérrel. Ennél jobb ajánlatot nem kap,

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 662
44 382
113
Legalább annyi köze van Grönlandnak az USA-hoz mint Dániának. Semmi.
Csak épp nemzetközileg elismert része Grönland Dániának.

Ha elkezdünk bele szarni a nemzetközi határok sérthetetlenségébe, akkor a hozzánk hasonló kis országok fogják a legjobban megszívni. Nem kéne ennyire tapsikolni ennek...

Majd nepszavazáson döntenek Amerika mellett.
Ez meg miből gondolod, hogy az USA-hoz akarnak tartozni?
A jelenlegi Grönlandi elnök erősen függetlenség páti, csak hát jól jön az évi 2 mrd EUR amit Dánia odapakol nekik...

Mi demokratikus, ha ez nem. Megtolják őket propival, pénzzel, még vesznek egy helyi mondmeget. Már a mostani grönlandi miniszterelnök is meglátta élete nagy lehetőségét. Egy független igazgatású Grönland (az USA tagállamoknak nagyon széles jogaik vannak) amerikai pénzzel, katonai háttérrel. Ennél jobb ajánlatot nem kap,
Azért várd ki mi az ajánlat...

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg