[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 109
40 360
113

Joshua N. Haldeman​

Ő volt Elon Musk nagypapája
A Technokrácia mozgalom egyik jelentős alakja
Egy 1938-as kiadványban a Technokrácia Inc. a fő szervezet javaslatának meghatározásakor a következő nyilatkozatot tette:
Ez egy kis idézet a szövegből:
"A Technate az egész amerikai kontinenst felöleli Panamától az Északi-sarkig, mivel a természeti erőforrások és a terület természetes határai független, önfenntartó földrajzi egységgé teszik. [43]"
"Az Elon": Hogyan találta fel egy náci rakétatudós a világ leggazdagabb emberét
"— Werner von Braun, a náci, aki feltalálta a V-2-t, más néven Bosszú rakétát, írt egy kemény sci-fi könyvet németül Marsprojekt at Ft. Bliss, TX címmel, és 1952-ben kiadta angolul és a következő években különböző formákban.
A könyvben, amely rendkívül technikai és részletes, a tudósok rakétákat építenek, hogy embereket küldjenek a Marsra. A vörös bolygóra érkezéskor egy földalatti társadalmat találnak (mert a felszín lakhatatlan), méhsejtes csövekkel az utazáshoz. A Marson nincsenek "nemzetállamok", mert a technológia elavulttá tette őket."
"A marsi kormány vezetőjét "Elonnak" hívják.
Errol Musk a V-2 rakéta feltalálója, Werner von Braun sci-fi könyvének egyik szereplőjéről nevezte el fiát."

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
153
549
93
A hatalom realitása szempontjából ez nem jelent minőségi változást.

Max a fóbiás vagy az ilyenre fogékony(érzékeny) egyének (vagy ilyen egyének közösségének) szívének kedves.

Trump ciklusban ledobott amerikai bomba humánusabban robban…? - sarkítva.
Önmagában nem nagyon számít valóban, de szerintem ez egy nagyobb folyamat része, ami már a kilencvenes évek óta történik. Lényegében miután összeomlott a Szovjetunió, az amerikaiak politikai nyertessége mellett ideológiai nyertesnek is gondolták magukat, győzött a liberalizmus, a szabad nyugati demokrácia és kapitalizmus a kommunizmus felett, ez az ideológiai felsőbbrendűség pedig dogmatikussá tette őket. Ez a dogmatikusság jelentkezett társadalmilag meg politikailag is. Nekem úgy tűnik, hogy kezdd alábhagyni ez a felsőbbrendűség és inkább pragmatikusság felé hajlanak megint, ami szerintem egészen lenyűgöző társadalmi és politikai rugalmasságról árulkodik Nekem ez a véleményem, de szerintem is egy kissé parasztvakítás ez.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 632
3 401
113
Önmagában nem nagyon számít valóban, de szerintem ez egy nagyobb folyamat része, ami már a kilencvenes évek óta történik. Lényegében miután összeomlott a Szovjetunió, az amerikaiak politikai nyertessége mellett ideológiai nyertesnek is gondolták magukat, győzött a liberalizmus, a szabad nyugati demokrácia és kapitalizmus a kommunizmus felett, ez az ideológiai felsőbbrendűség pedig dogmatikussá tette őket. Ez a dogmatikusság jelentkezett társadalmilag meg politikailag is. Nekem úgy tűnik, hogy kezdd alábhagyni ez a felsőbbrendűség és inkább pragmatikusság felé hajlanak megint, ami szerintem egészen lenyűgöző társadalmi és politikai rugalmasságról árulkodik Nekem ez a véleményem, de szerintem is egy kissé parasztvakítás ez.
Minden új amerikai kormányzat kreál/megfogalmaz nemzetbiztonsági irányelveket, számozva.
Ezek részben (vagy egészben), nyilvános dokumentumok, így szépen össze lehet őket hasonlítani hogyan változnak a hangsúlyok. Majd ha már produkáltak ilyet (korán van még), akkor kapunk valami kapaszkodót.
Bizpol felől nézve.
Külpol detto.

Ezek a társadalmi dogmák (pl.: woke vs. Alt-right) politikai kreatúrák.
Tökéletesen alkalmasak arra, h ne a fontos dolgokkal foglalkozzon a user.
De a választásokat se ez döntötte el.
Hosszú, nem akarok belemenni, s itt nem is kell, mert a közönség tájékozott.

• Tetszik
Reactions: Kockás ing

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 868
67 521
113
Érdekes ez a youtube algoritmus, ami csak úgy hirtelen feldobta ezt a négy évvel ezelőtt feltöltött videót, ami hogy-hogynem eddig nem volt elérhető:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Nber and svajcibeka

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 872
98 833
113
Érdekes ez a youtube algoritmus, ami csak úgy hirtelen feldobta ezt a négy évvel ezelőtt feltöltött videót, ami hogy-hogynem eddig nem volt elérhető:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Én nem tudom mi van, de Facebook, youtube rég elfeledett oldalakat dobál fel nekem is.

Azaz tudjuk mi van!

• Tetszik
Reactions: svajcibeka