Nagyon lassú ez, de nem is ez a lényeg, hanem hogy mikor rogynak meg az ukik végleg, mert akkor viszont lemegy majd a roló gyorsan!Közben az oroszok mennek előre, nap mint nap, 5-10-15-... km2-t.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyon lassú ez, de nem is ez a lényeg, hanem hogy mikor rogynak meg az ukik végleg, mert akkor viszont lemegy majd a roló gyorsan!Közben az oroszok mennek előre, nap mint nap, 5-10-15-... km2-t.
Oroszországnak nem hiányzik a G7.Még akkor kijelentették, mikor Obama kizárta őket hogy nem térnek vissza a szervezetbe. Fölösleges.
Peszkov szerint Oo a G20 munkájában érdekelt, miután a G7 elvesztette a világgazdaságban betöltött vezető szerepétРФ интереснее работать в G20, поскольку G7 утратила экономическое лидерство, заявил Песков в ответ на вопрос ТАСС, комментируя заявление Трампа про возвращение Москвы в группу.
Amúgy miután a Bloomberg szerint az állítólagos orosz tárgyalódelegáció egyik résztvevője az Nariskin, aki folyamatosan Ukrajna felosztását/felbomlását vízionálja, én nem lennék biztos, hogy nem lesznek további területi követelések.Odessa, Harkov, Dnyepropetrovszk, Nyikolajev, Krivoj Rog marad ukrán kézen sajnos. Ezek mind oroszok által lakott orosz területek(megyék).
Ezért szoktam mondani, hogyha összerogyás lesz, akkor bizony I. vh szerinti szájízű befejezés lesz nagy utólagos területi változásokkalNagyon lassú ez, de nem is ez a lényeg, hanem hogy mikor rogynak meg az ukik végleg, mert akkor viszont lemegy majd a roló gyorsan!
Sztem meg a Demokrata sajtó igyekszik torzitani a nyilatkozatokat és folytatni a háborús propagandátÉn inkább azt az NBC által is megírt helyzetet látom, hogy jelenleg is különböző érdekcsoportok harca folyik a háttérben a domináns pozícióért.
Már ha lesz ilyen.Nagyon lassú ez, de nem is ez a lényeg, hanem hogy mikor rogynak meg az ukik végleg, mert akkor viszont lemegy majd a roló gyorsan!
Igen, ezt Putyin is többször mondta az évek során.Ezért írtam, hogy fölösleges.Peszkov szerint Oo a G20 munkájában érdekelt, miután a G7 elvesztette a világgazdaságban betöltött vezető szerepét
A másik tárgyaló, aki még ismert az Jurij Usakov Putyin külügyi tanácsadója. Mindketten, tehát Nariskin(SVR igazgatója) és Usakov is együtt dolgozott Putyinnal a KGB-ban. Az elnök tárgyalócsapatához csatlakozik Kirill Dmitriev orosz pénzügyi szakértő és befektető is, aki az Egyesült Államokban tanult. Dmitriev nagy valószínűséggel informális csatornákon keresztül fog kapcsolatot teremteni az Egyesült Államokkal. Én kizártnak tartom, hogy követeljenek más területeket is, ahol nincsenek harcok. A 4 megyéből 3-at még nem ellenőriznek teljesen. Herszonból,20%, Zaporozsieből 30%, Donyeckből 40% hiányzik még. Tehát logikus és észszerü ezt a 4-et megtartani.Amúgy miután a Bloomberg szerint az állítólagos orosz tárgyalódelegáció egyik résztvevője az Nariskin, aki folyamatosan Ukrajna felosztását/felbomlását vízionálja, én nem lennék biztos, hogy nem lesznek további területi követelések.
Csak az a kérdés, az ukránok miért adnának fel általuk megtartott területeket??Igen, ezt Putyin is többször mondta az évek során.Ezért írtam, hogy fölösleges.
A másik tárgyaló, aki még ismert az Jurij Usakov Putyin külügyi tanácsadója. Mindketten, tehát Nariskin(SVR igazgatója) és Usakov is együtt dolgozott Putyinnal a KGB-ban. Az elnök tárgyalócsapatához csatlakozik Kirill Dmitriev orosz pénzügyi szakértő és befektető is, aki az Egyesült Államokban tanult. Dmitriev nagy valószínűséggel informális csatornákon keresztül fog kapcsolatot teremteni az Egyesült Államokkal. Én kizártnak tartom, hogy követeljenek más területeket is, ahol nincsenek harcok. A 4 megyéből 3-at még nem ellenőriznek teljesen. Herszonból,20%, Zaporozsieből 30%, Donyeckből 40% hiányzik még. Tehát logikus és észszerü ezt a 4-et megtartani.
Ha behúznák Zaporozsiét teljesen, akkor kiérnek a Dnyeperig, a folyó lenne a határ. Ha még 2022-ben felkészülten és átgondolt tervekkel ,legalább 300 000-es gruppirovkával mentek volna délről Zaporozsiének, majd Dnyepropetrovszknak akkor ma már a Dnyepernél lettek volna így itt is a folyó lett volna a határ és Donyeck délnyugati határai biztosítva lennének.
Ha Trump tényleg elzárja a pénzcsapokat, zele nem fogja tudni az államigazgatást, nyugdijakat, stb. finanszirozni. Vagy azért ment neki az oligarcháknak, hogy beszálljanak a finanszirozásba?Nagyon lassú ez, de nem is ez a lényeg, hanem hogy mikor rogynak meg az ukik végleg, mert akkor viszont lemegy majd a roló gyorsan!
Attól félek én is, hogy rákényszerítik az oroszokat az aktuálisan ellenőrzött területek akceptálására mint határok.Ez pedig újabb háborúhoz fog vezetni. Ukránok nem fognak belenyugodni ílletve bátorítani fogják őket a háború megindítására a jövőben.Csak az a kérdés, az ukránok miért adnának fel általuk megtartott területeket??
Főleg annak tükrében, hogy Kurszkban orosz területeket is ellenőriznek??
Azt én is úgy gondolom, mind Putyinnak, mind Trumpnak egyszerű lenne ez a 4 megye átpasszolása plusz Krím. De ehhez ezt az oroszoknak kellene a fegyverszünetig elfoglalni, De itt több nagyváros is útban van, ami nagyon elhúzódó harc lenne.
A megoldás, hogy Trump nagyon durván megzsarolta Zelenszkijt, mind katonailag, mind pénzügyileg. De nem tudom lenne-e olyan ukrán politikus, aki ezt lenyeli.
Cserében az oroszok ígérhetnek Kína és Irán kapcsán távolságtartást.
De ez hatalmas fordulat lenne minden szempontból.
Viszont nem tartom kizártnak, hogy Trumpnak ilyen céljai vannak Ukrajnával.
De mit nyerne ezzel Trump?? Hogy a kampanyígérete ideiglenesen teljesül.Attól félek én is, hogy rákényszerítik az oroszokat az aktuálisan ellenőrzött területek akceptálására mint határok.Ez pedig újabb háborúhoz fog vezetni. Ukránok nem fognak belenyugodni ílletve bátorítani fogják őket a háború megindítására a jövőben.
Fegyverszüneti vêgső ajánlat. De ennyi.Sztem ez a fegyverszünet fogja igazán megmutatni, mekkora az amerikai politikai fordulat.
Igen, bár szerintem inkább az a kérdés hogy mikor, szóval bár nyilván nem látom a jövőt, szerintem lesz, egyre rosszabb bőrben vannak az ukik.Már ha lesz ilyen.
HA lesz összerogyás...Peszkov szerint Oo a G20 munkájában érdekelt, miután a G7 elvesztette a világgazdaságban betöltött vezető szerepét
Amúgy miután a Bloomberg szerint az állítólagos orosz tárgyalódelegáció egyik résztvevője az Nariskin, aki folyamatosan Ukrajna felosztását/felbomlását vízionálja, én nem lennék biztos, hogy nem lesznek további területi követelések.
Főleg, hogy a frontmenti területeket biztosítani kell valahogy pufferral, mind a régi, mind az új határok mentén
Ezért szoktam mondani, hogyha összerogyás lesz, akkor bizony I. vh szerinti szájízű befejezés lesz nagy utólagos területi változásokkal
Annyira bíróm a WSJ, NBC-t meg az összes többi amcsi fakenews médiát. Mond egy féligazsagot, aminek van alapja (mondjuk Trump lenyúlná az ukrán nyersanyagkészleteket, vinnék amcsi cégek a kitermelést) és mellé hazudnak egy nagyot az amcsi csapatok Ukrajnába küldéséről.A Trump-kormány tett egy ajánlatot Ukrajnának: ha az USA megkapja Ukrajna ritkaföldfém-készletének a felét, akkor hajlandóak katonákat küldeni az ország biztonságának garanciája érdekében – írja az NBC News. Ez nem azt jelenti, hogy az Egyesült Államok is beszáll a háborúba, ugyanis az alku egyik fontos eleme az is, hogy ehhez Ukrajnának meg kell egyeznie Oroszországgal.
Két, az ügyre rálátó tisztviselő szerint Trump így ingyen megkapná a technológiai eszközök gyártásában elengedhetetlen nyersanyagokat, Ukrajnának pedig nem kéne fizetnie az orosz invázió kezdete óta az Egyesült Államoktól kapott több milliárd dollárnyi fegyverért és támogatásért.
![]()
Az USA a háború után katonákat küldene Ukrajnába, ha megkapná az ország ritkaföldfém-készletének felét
Zelenszkij még mérlegeli az ajánlatot, de azt mondta, hogy amerikai segítség nélkül nem túl jók az esélyeik.telex.hu
Az elmúlt egy hétben mondtak ezek miniszterek, hivatalnokok mindenfélét!Annyira bíróm a WSJ, NBC-t meg az összes többi amcsi fakenews médiát. Mond egy féligazsagot, aminek van alapja (mondjuk Trump lenyúlná az ukrán nyersanyagkészleteket, vinnék amcsi cégek a kitermelést) és mellé hazudnak egy nagyot az amcsi csapatok Ukrajnába küldéséről.
Konkrétan az alelnök az X oldalán elmondja nem küldenek katonákat, ez az oroszok és az ukránok háborúja, de a Demokrata médiát ez nem zavarja....
Vance az X-en pont az általad idézett WSJ-re reagált, hogy nem ezt mondta, nem akarnak katonákat küldeni szinkronban a védelmi miniszterrel és Trumppal.Az elmúlt egy hétben mondtak ezek miniszterek, hivatalnokok mindenfélét!
Pár napja még Vance mondta hogy akár küldhetnek is
Vance said the option of sending U.S. troops to Ukraine if Moscow failed to negotiate in good faith remained “on the table,” striking a far tougher tone than did Defense Secretary Pete Hegseth, who on Wednesday suggested the U.S. wouldn’t commit forces.
https://www.wsj.com/world/europe/vance-wields-threat-of-sanctions-military-action-to-push-putin-into-ukraine-deal-da9c18ac?mod=WSJ_Euronews
Fura hogy mindent elhiszel amit ezek kitwittelnek - össze-vissza beszélés, ködösítés van egyelőre.
Szóval várd ki a végét - bármi lehet.
Fura, hogy te mindent elhiszel amit a wsj hoz le.Fura hogy mindent elhiszel amit ezek kitwittelnek
igazából senkinek nem érdemes előre elhinni semmit: majd elválik mi lesz valójában!Fura, hogy te mindent elhiszel amit a wsj hoz le.
Nem inkább összevissza irnak mindent a médiák, hogy nyomják a saját narrativájukat?Az elmúlt egy hétben mondtak ezek miniszterek, hivatalnokok mindenfélét!
Pár napja még Vance mondta hogy akár küldhetnek is
Vance said the option of sending U.S. troops to Ukraine if Moscow failed to negotiate in good faith remained “on the table,” striking a far tougher tone than did Defense Secretary Pete Hegseth, who on Wednesday suggested the U.S. wouldn’t commit forces.
https://www.wsj.com/world/europe/vance-wields-threat-of-sanctions-military-action-to-push-putin-into-ukraine-deal-da9c18ac?mod=WSJ_Euronews
Fura hogy mindent elhiszel amit ezek kitwittelnek - össze-vissza beszélés, ködösítés van egyelőre.
Szóval várd ki a végét - bármi lehet.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..