[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 135
87 325
113
Az Egyesült Államokban az amerikaiak harcolnak a tojásért.

Amerikában van a világ legdrágább tojása. Ennek oka az akut hiány.
Egyes üzletek értékesítési korlátozásokat vezetnek be. Ilyen körülmények között egyes államokban a 12 tojás ára már elérte a 10 dollárt

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 812
9 562
113
Tegnap a CPAC-en Musk is arról beszélt, hogy livestreamben kellene nézni, hogy megvan-e Fort Knoxban az arany.

Amit nem értek, hogy miért nem mennek oda és nézik meg?
Mi hiányzik ehhez?

Vagy adnak egy kis időt a DS-nek, hogy visszategyék?
Meg ha még a videón aranynak látszó dolog van, azt be is kéne vizsgálni.

Meg valszeg az se lenne jó nekik, ha kiderülne, hogy nincs ott, mert az meg pénzügyi stabilitást veszélyeztetné.

Kiváncsi vagyok mi fog ebből kisűlni és főleg, hogy mikor.
csak az sülhet ki hogy odamennek látványosan és természetesen meg van minden abszolút rendben
ha létezhetne olyan opció csak feltételesen is hogy bármi is nincs meg akkor szóba se hoznák a dolgot a téma is ki lenne tiltva a médiából csak csendben leltároznának ill. tömnék tele a rabszállítókat

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 827
23 005
113

Egyes üzletek értékesítési korlátozásokat vezetnek be. Ilyen körülmények között egyes államokban a 12 tojás ára már elérte a 10 dollárt

Az akut hiány oka meg a madárinfluenza. Sok milliós állományokat számoltak fel.
Tart mindez kb. 2-3 hónapig, ha közben nem üt be újra a ménkű.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 135
87 325
113
eJO4b4YC5yY.jpg

HATWyMPgJIk.jpg

• Tetszik
Reactions: Venom85

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 956
37 917
113
Nocsak, Hajó Ádámot is célba vették. Mondjuk Schumer, a másik gusztustalanság is célkeresztbe kerülhetne.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 167
100 190
113
Zelenszkij ignorr-on van

Trump a Fox News Radio-nak adott interjújában kifejtette, hogy Zelenszkij az elmúlt három évben nem tudott eredményeket elérni a tárgyalásokon, ezért nem lenne fontos a jövőbeli megbeszéléseken való részvétel írja a Bloomberg.

Őszintén szólva nem hiszem, hogy nagyon fontos lenne, hogy ott legyen a találkozókon
– mondta Trump. „Amikor Zelenszkij azt mondta, hogy nem hívták meg egy megbeszélésre, akkor ez nem volt prioritás, mert eddig nagyon rosszul tárgyalt.” Trump ezzel is jelezte, hogy továbbra is a közvetlen orosz-amerikai tárgyalások mellett áll, függetlenül attól, hogy Ukrajna részt vesz-e ezeken.

Trump a múlt héten telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és magas rangú amerikai tisztviselők is találkoztak orosz kollégáikkal Szaúd-Arábiában. Ezeken a találkozókon nem voltak jelen ukrán képviselők, ami tovább erősíti Trump álláspontját, miszerint Ukrajna részvétele nem feltétlenül szükséges a konfliktus megoldásához.

Az interjúban Donald Trump kritizálta Joe Biden ex-elnök és Zelenszkij korábbi stratégiáját is, mondván, hogy mindketten hozzájárultak a háború kirobbanásához.

Minden alkalommal, amikor azt mondom, hogy »nem Oroszország hibája«, mindig lejáratnak az álhírgyártók, de azt mondom, Biden és Zelenszkij rossz dolgokat mondtak, így megtámadta őket valaki, aki sokkal nagyobb és erősebb

– mondta Trump.

Trump továbbá kifejtette, hogy Oroszországot könnyen le lehetett volna beszélni a háborúról, ha Biden és Zelenszkij jobban tárgyaltak volna. Ezzel Trump továbbra is hangsúlyozza, hogy a közvetlen tárgyalások Oroszországgal a legjobb megoldás az ukrán konfliktus lezárására, és hogy Ukrajna részvétele nem feltétlenül szükséges

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 580
5 963
113
Itt a tegnapi CPAC Musk interjú tartalma:
0:25 A surprise from President Milei
2:12 “I am become meme.”
3:36 Culture shift since the election
4:30 How Elon got involved in politics
5:55 Restore Freedom and Opportunity
7:52 Importance of DOGE
9:20 Freedom is priceless
11:13 DOGE dividend check
12:39 It'd be easy to spend less
13:41 Assassination attempts & security
15:51 Fort Knox gold reserve
17:26 Waste is everywhere
18:18 Social Security & entitlements
20:16 Fraud during Covid
20:55 Illegal immigration under Biden
25:11 Returning the astronauts
27:34 DOGE will save Medicare, Social Security
28:56 Putin can't afford me
29:19 Ending the Ukraine war
32:20 My morality was formed by America

Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem inkább valami rocksztár benyomását kelti ezzel a viselkedésével. Értem én, hogy van mire büszke legyen, hisz tényleg olyat tett le az asztalra, amit még senki a Földön, de azért most, hogy politikus lett, kicsit visszább vehetne az hatalmas egojából.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 211
3 445
113

Azért én decemberben New Yorkban nem sok áruhiányt láttam. Inkább egy kurva gazdag nagyon szervezett országot

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 267
10 465
113
Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem inkább valami rocksztár benyomását kelti ezzel a viselkedésével. Értem én, hogy van mire büszke legyen, hisz tényleg olyat tett le az asztalra, amit még senki a Földön, de azért most, hogy politikus lett, kicsit visszább vehetne az hatalmas egojából.
Igen, olyan, mint egy nagy gyerek. De ezért hatékony is, mert hiába mondják neki, hogy nem lehet megcsinálni, ő csakazért is megcsinálja.
Plusz vegyük figyelembe, hogy ez Amerika, ott ez kell.
De nekem is hiányoznak már a konkrétumok.
Mondjuk még csak tegnap vették át az FBI-t.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg and fip7

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 167
100 190
113
Azt hiszem nem bírja a nyomást Zelenszkij, vmi eltört

Marco Rubio:
JD Vance és én leültünk Zelenskyvel, aki otthagyta a találkozót, és hazudni kezdett a történtekről.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 267
10 465
113

Marco Rubio:
JD Vance és én leültünk Zelenskyvel, aki otthagyta a találkozót, és hazudni kezdett a történtekről.
Remélem kitálal mielőtt túlszívja magát vagy hátba lövi magát 2x.
Hiszen neki nem ezt ígérték.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 325
30 277
113
Remélem kitálal mielőtt túlszívja magát vagy hátba lövi magát 2x.
Hiszen neki nem ezt ígérték.
Amúgy mit ígérnek egy quislingnek? Miért csinálják, mit gondolnak? Azt értem mit gondol egy Magyar Péter, ő nárcisztikus pszichopata, tényleg nincs komolyabb terve, mint valahogy megúszni az aktuális szrságát, aki ebben segíti azt le... De Zelenszkij például nem egy pszicho szerencsétlen, nem is volt az. Hogy lett belőle ez? Az első pillanattól nem hihette, hogy ennek jó vége lehet, van annyi esze!

Szóval ez hogy? Technikailag egy senki volt, nem hiszem, hogy valamivel belezsarolták volna. Az elején kialakult súlyos drogfüggősége egyértelműen mutatta, hogy hatalmas rá ez a kabát, de akkor miért nem távozott? Hogy zajlott le vajon a folyamat, amely során az amerikai ügynökségek a XX. század legnagyobb hazaárulóját faragták egy tévés humoristából, aki a végsőkig kitartott ebben a szerepében és alapvetően jól játszotta?

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 405
14 472
113

Ugy tunik elzarjak a penzcsapot.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: BJani and fip7

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 110
34 017
113

Marco Rubio:
Valahol érthető, eddig ő volt a szupersztár, a kedvenc. Másrészt meg tényleg nem tűnt fel neki, h az amcsik eddig minden szövetségesüket hátba szúrták?

• Tetszik
Reactions: fip7