T
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az amerikai szövetségi kormány vezető beosztású tisztviselői egyre többször hagyják figyelmen kívül főnökük, az elnök döntéseit, amikor nyilvánvaló, hogy Donald Trump ostobaságokkal áll elő. A világ legbefolyásosabb választott tisztségének birtokosa sokszor csak magának beszél.
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/semmibe_veszik_trumpot_sajat_emberei.644890.html
Nem alkotmányos válság van hanem pont arról van szó, hogy működik az alkotmány. Nem sérülnek a 250 éve lefektetett alkotmányos elvek, hanem éppen működik az a fékek és ellensúlyok rendszere amit abban lefektettek. Pontosan erre épült az amerikai alkotmány, ők találták fel azt, hogy az elnök nem egy abszolút uralkodó hanem egy korlátozható vagy akár lemondatható hivatalnok.Az az igazság, hogy ez is, meg a kongresszusi történet is azt bizonyítja, hogy az USA komoly alkotmányos válságban van, talán a legkomolyabb jogi válságban történelme során. Azt lehet látni, hogy azok a kb 250 éve lefektetett alkotmányos alapelvek szenvednek nagyon komoly károkat amik eddig működtek. Nem mondom, hogy teljes részleteiben ismerem az amerikai történelmet, de az országgal kapcsolatos olvasmányaim során még nem találkoztam olyan helyzettel amikor a kongresszus ennyire megkötötte volna az elnök kezét, sem olyannal, hogy a szövetségi kormányzati szervek felülbírálják az elnöki döntéseket, függetlenül attól, hogy az elnök inkompetens vagy sem. Gyakorlatilag egy demokratikusan megválasztott közjogi méltóság jogköreit csorbítják azért, mert az nem szimpatikus nekik. Ezzel egyébként a saját politikai rendszerüket csúfolják meg, és egyben azt is megmutatja ez a helyzet, hogy nagy baj van odaát.
Amerikában nem olyan autoriter már-már totalitárius szerepe van az elnöknek mint Putyinnak Oroszországban. Biztos lesznek változások, de egyesek azt képzelik, hogy január 20.-án kifordul a sarkából Amerika és mindenben pont az ellenkezőjét fogja tenni mint eddig és ez az eltúlzott csodavárás szerintem nem fogja beváltani a reményeket.
Az elnök és az alelnök változik, de a szenátorok 98%-a ugyanaz lesz aki eddig volt, a képviselőknek is legalább 95%-a ugyanaz lesz, az összes fontosabb poszt, a házelnök, bizottsági elnökök, pártelnökök ugyanazok maradnak. Naiv elképzelés, hogy most jön egy új csapat ami pont az ellentéte lesz az előzőnek, vagy hogy ugyanazok az emberek átprogramozódnak január 20.-án és a szöges ellentétét képviselik majd annak amit eddig.
A külügyi bizottság, a belügyi bizottság és a hadügyi bizottság is ugyanaz marad és a teljes apparátus. Akik teljes irányváltást várnak azok szerintem csalódni fognak. Trump nem tehet meg bármit, a kongresszus nélkül nem sokat tehet, az pedig majdnem 100%-ban ugyanaz marad.
Várjunk még azért, mert eddig tartott a kampány és a kormányzás csak jövőre jön, lehet ti fogtok még retorikát váltani mert igen nagy reményeket tápláltok Trump iránt de nem biztos, hogy azt kapjátok tőle amit elképzeltetek
A fékek és ellensúlyok rendszerének köszönhető hogy nem váltják egymást a szabad országokban egyik évben Hitlerek, másik évben Sztálinok.Nem alkotmányos válság van hanem pont arról van szó, hogy működik az alkotmány. Nem sérülnek a 250 éve lefektetett alkotmányos elvek, hanem éppen működik az a fékek és ellensúlyok rendszere amit abban lefektettek. Pontosan erre épült az amerikai alkotmány, ők találták fel azt, hogy az elnök nem egy abszolút uralkodó hanem egy korlátozható vagy akár lemondatható hivatalnok.
Csak jelzem, hogy én ezt már Trump beiktatása előtt is pontosan leírtam, de persze le lettem hurrogva, hogy nem értem a helyzetet.
Azt is előre leírtam, hogy pont emiatt az alkotmányos berendezkedés miatt az USA irányvonala nem fog nagyban változni Trump személye miatt, persze akkor még ezt sem hitték el sokan.
Sőt még én lettem megvádolva azzal, hogy Trump megválasztása után retorikát váltottam, pedig én ugyanazt gondoltam róla előtte is, akkor is és azóta is. Pedig csak azt mondtam, hogy a demokratikus játékszabályok szerint el kell fogadni, hogy 4 évig ezzel a debillel kell együttműködni.
De azt is megjósoltam, hogy azok fognak majd retorikát váltani akik az eltúlzott reményeiket vetítették ki rá.
Szóval pont az történt amit előre megjósoltam és pont azért mert működik az amerikai alkotmány, abba pedig beletartozik az is, hogy egy gyermeki értelemmel megáldott elnök tollának kupakjára gyerekzárat tesznek.
Nem alkotmányos válság van hanem pont arról van szó, hogy működik az alkotmány. Nem sérülnek a 250 éve lefektetett alkotmányos elvek, hanem éppen működik az a fékek és ellensúlyok rendszere amit abban lefektettek. Pontosan erre épült az amerikai alkotmány, ők találták fel azt, hogy az elnök nem egy abszolút uralkodó hanem egy korlátozható vagy akár lemondatható hivatalnok.
Csak jelzem, hogy én ezt már Trump beiktatása előtt is pontosan leírtam, de persze le lettem hurrogva, hogy nem értem a helyzetet.
Azt is előre leírtam, hogy pont emiatt az alkotmányos berendezkedés miatt az USA irányvonala nem fog nagyban változni Trump személye miatt, persze akkor még ezt sem hitték el sokan.
Sőt még én lettem megvádolva azzal, hogy Trump megválasztása után retorikát váltottam, pedig én ugyanazt gondoltam róla előtte is, akkor is és azóta is. Pedig csak azt mondtam, hogy a demokratikus játékszabályok szerint el kell fogadni, hogy 4 évig ezzel a debillel kell együttműködni.
De azt is megjósoltam, hogy azok fognak majd retorikát váltani akik az eltúlzott reményeiket vetítették ki rá.
Szóval pont az történt amit előre megjósoltam és pont azért mert működik az amerikai alkotmány, abba pedig beletartozik az is, hogy egy gyermeki értelemmel megáldott elnök tollának kupakjára gyerekzárat tesznek.
A fenti valóra vált jóslatok után itt a következő: a legfelsőbb bíróság sem lát majd ebben semmi alkotmányellenestNem fogok erről vitázni veled, maradjunk annyiban, hogy majd a legfelsőbb bíróság eldönti ennek tényét.
Minden tiszteletem az NSA-nek, de ha belefolyik az USA belpolitikába, abból baja lehet.A fenti valóra vált jóslatok után itt a következő: a legfelsőbb bíróság sem lát majd ebben semmi alkotmányellenest
A KGB-nek lehet baja abból ha belefolyik az USA belpolitikába. És lett is.Minden tiszteletem az NSA-nek, de ha belefolyik az USA belpolitikába, abból baja lehet.
Nem tudtam hogy Porosenko KGB-s.A KGB-nek lehet baja abból ha belefolyik az USA belpolitikába. És lett is.