[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 085
113
na igy kell vedeni a szabadsagot (egyesek szerint)..

osszejott megint a banda, most egy szepsegszalont vedenek a bezarastol mert kinyitott a hatosagok utasitasa ellenere..

ha jonnek a hatosagok bezarni es rendet tenni akor rajuk lonek majd?

EW9VDvNWsAAHQmN

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ott a gépkarabélyokhoz katonai loszert árulnak a civileknek is, vagy elvileg csökkentett teljesítményut?

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
904
4 564
93
Egyes lovésnél is?
Laikusként kérdezem.
Egyes lövésnél is, persze. Elég szűk tűrése van a legtöbb öntöltő fegyvernek. Lehet hogy van kivétel, de én nem tudok róla. Forgópisztolyoknál, ismétlő fegyvereknél lehet csökkenteni az energiát, egészen addig hogy csak épp kinézzen a csőből a lövedék.
Pisztolyoknál ha gyenge a lőszer, akkor a rugó ellenében nemtudja hátratolni a szánt. Gépkarabélyoknál meg a zárszerkezetet nem tudja mozgatni. Ahol a lőporgázokat használják a félautomata, automata tüzeléshez, ott minden hol probléma ez.

Na, van egy kivétel: Ha jól tudom a forgócsöves gépágyúknak a csökötegét akksiról forgatják, tehát ott lehet elvben játszani a lövedék erejével. De lehet ott sem, ez csak most jutott eszembe,.

• Tetszik
Reactions: FilcTroll

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 085
113
Egyes lövésnél is, persze. Elég szűk tűrése van a legtöbb öntöltő fegyvernek. Lehet hogy van kivétel, de én nem tudok róla. Forgópisztolyoknál, ismétlő rendszerű fegyvereknél lehet csökkenteni az energiát, egészen addig hogy csak épp kinézzen a csőből a lövedék.

Akkor a civil tulajdonban lévo gépkarabélyok, azon kívul, hogy nem tudnak sorozatot loni, ugyanazt tudják mint a sereg én lévok.
Ezek vadbarmok, hogy ilyet megengednek.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 2361

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
904
4 564
93
Akkor a civil tulajdonban lévo gépkarabélyok, azon kívul, hogy nem tudnak sorozatot loni, ugyanazt tudják mint a sereg én lévok.

Csak jelzem, hogy sportcélra Magyaországon te is tudsz venni akármilyen félautomata gépkarabélyt vagy öntöltő puskát. A közelemben is vannak ilyen IPSC meg taktikai lövészklubbok, szlovák Vz58-ast régebben 70-90.000 Ft-ért lehetett behozni 4 db 30-as tárral, szuronnyal. Láttam már félautomata AMD-t, M16-ost, FN-FAL puskát is itthon. Meg jópár M16 klónt, azokat szemre nem tudom megkülönböztetni, aki megtudja az varázsló.

Pl. ahol kellett intézkedni más ügyben, azok is Ukrajnából vették legálisan a bontatlan fém lőszeres dobozokat az AK-hoz, valamelyik katona majd megmondja mennyi van azokban a 15-20kg-os pakkokban.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 356
11 297
113
100-150 millió halott? Miért nem rögtön 2 milliárd? Hasraütésszerűen én is tudok számokat mondani.

Csak az általánosan elfogadott 2-3%-os halálozási rátával számolva a Föld lakosságánál. Még csak nem is a járvány által durvábban érintett részek rátáival.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 085
113
Csak jelzem, hogy sportcélra Magyaországon te is tudsz venni akármilyen félautomata gépkarabélyt vagy öntöltő puskát. A közelemben is vannak ilyen IPSC meg taktikai lövészklubbok, szlovák Vz58-ast régebben 70-90.000 Ft-ért lehetett behozni 4 db 30-as tárral, szuronnyal. Láttam már félautomata AMD-t, M16-ost, FN-FAL puskát is itthon. Meg jópár M16 klónt, azokat szemre nem tudom megkülönböztetni, aki megtudja az varázsló.

Pl. ahol kellett intézkedni más ügyben, azok is Ukrajnából vették legálisan a bontatlan fém lőszeres dobozokat az AK-hoz, valamelyik katona majd megmondja mennyi van azokban a 15-20kg-os pakkokban.

Magánszemély tarthat otthon legálisan gépkarabélyok, Magyarországon?
Lovészklubok talán.
De ott, yenki földön befáradsz a hentes melletti fegyver boltba, azt veszel 1 ak47-est, vagy m16-ost,mint én má vettem sósperecet, asszem pár napot kell rá várni, amig be regisztrálják a nevedre, talán lonek is vele, hogy vissza tudjanak keresni ha a gyerek azzal játszana a suliban, és ennyi, azért ez nagyon gáz szerintem, meg az is, hogy ott, az utcán sétálhatsz vele, meg lehet nálad loszer is,talán a toltott tár nem lehet a fegyverben.
A maroklofegyverek viselése is ott minden eloképzés nélkül van, veszel 1 zsebágyút, kiteszed az oldaladra, és azzal mész fagyizni ha akarsz.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113

A lövedék anyaga viszont nem ugyanaz. A lövedék átütőképessége ezáltal nem olyan mint a katonai használat során. Pl.: Magyarországon sport célból akár SZVD-d is lehet, de csak meghatározott lövedék típussal. A töltény energiája azonos, mint a hadseregnél, de az eltérő lövedéktípus miatt nem rendelkezik akkora átütőképességgel.

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
904
4 564
93
Lovészklubok talán.
De ott, yenki földön befáradsz a hentes melletti fegyver boltba, azt veszel 1 ak47-est, vagy m16-ost,mint én má vettem sósperecet, asszem pár napot kell rá várni, amig be regisztrálják a nevedre, talán lonek is vele, hogy vissza tudjanak keresni ha a gyerek azzal játszana a suliban, és ennyi, azért ez nagyon gáz szerintem, meg az is, hogy ott, az utcán sétálhatsz vele, meg lehet nálad loszer is,talán a toltott tár nem lehet a fegyverben.
A maroklofegyverek viselése is ott minden eloképzés nélkül van, veszel 1 zsebágyút, kiteszed az oldaladra, és azzal mész fagyizni ha akarsz.

Magyarországon is tarthatod otthon. Meg kell felelni a követelmeényeknek. Le kell vizsgázni, tagja kell lenni egy klubnak, meg kell lenni a szükséges lövészetnek, meg kell lennie a tartási feltételeknek, aztán tarthatod otthon a félautomata AK-47-et 10 db tárral ,meg lőszerrel.
Nyilván büntetlen előélet kell, meg sok pénz mire eljutsz odáig, de sokan csak kényelemből tartják a fegyvert a klubjuk tárolóhelyén.

Bármelyik lövészklubnál le van irva, hogy mik a feltétlek és milyen anyagi vonzatai vannak.

Tessék, igy tarthatsz otthon M16-ost : http://www.fieldtarget.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=50&lang=hu

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 356
11 297
113
Lovészklubok talán.

Engedéllyel lehet tartani gépkarabélyt (apósomnak is van AK-47 itthon), de csak félautomatává alakítva és megfelelő körülmények között, amelyet a rendőrség is ellenőriz időről időre (elvileg).

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
Lovészklubok talán.

Itthon a szabályozás komoly előfeltételeket kíván, és komolyan veszik az ellenőrzést is, senki nem olyan bolond, hogy legális fegyverrel bűnt kövessen el, mert hamar elkapják, és többet nem látja a napot. Aki meg kicsit is megvadult elméjű, az nem jut el az engedély megszerzéséig. És kizárólag sport célra adnak, így viselése alapból felejtős, még a szállítás is macera, így sokan a lövészklubban tartják a sajátjukat inkább.

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 582
4 660
113
Ott a gépkarabélyokhoz katonai loszert árulnak a civileknek is, vagy elvileg csökkentett teljesítményut?

Előttem már írták, hogy tudsz ugyanolyat venni mint amit a seregek is használnak. Kalához gyakran Kelet Európából kiselejtezett készleteket árulnak a boltok. Simán tudsz venni egy láda román vagy jugó lőszert.
Ugyanakkor azért vannak bizonyos lőszerek amik nem elérhetőek a piacon. Ezek jellemzően a kimondottan lövedékálló mellények ellen kifejlesztett típusok. Tudsz venni FN 5.8-at, de nem viszi át a Level 3A mellényeket.
Vannak szövetségi szabályok, amik kötelezőek minden államra, pl: full auto ban.
Viszont az államoknak, sőt sok államban a megyének is van rendelkezési joga, de csak szigoríthatnak a szövetségi vagy az állami szinthez képest.
Vannak államok amik nagyon lazán állnak a fegyvertartáshoz, ilyen például Arizona.
Ugyanakkor van, ahol például tiltott a .50 BMG vagy a karabély, ilyen például Kalifornia, vagy van ahol a tárkapacitás nem haladhat meg egy bizonyos számot, például Kolorádó 15 lőszerrel.
Ugyanakkor települési szinten is lehet tiltott mondjuk a karabély pl: Chicagoban annak ellenére, hogy Illinois államban a karabély nem tiltott. Olyan is lehet, hogy a rejtett fegyverviselés engedélyezett a városban, de rejtett fegyverrel nem szállhatsz tömegközlekedési eszközre, nem léphetsz be egy iskolába vagy akár egy közparkba se.

Az egész egyébként egy átláthatatlan mocsár. Láttam olyan videót, ahol a fickó a hátán az AR-el mászkált. Megérkeztek a rendőrök, rögtön belekezdett a szokásos második kiegészítéses mondókába, meg flegmán válaszolgatva kamerázta a rendőröket. Azok elkérték a fegyverét, ellenőrizték, hogy nincs-e a csőre húzva. Kérdezték, hogy mivel jött, mutatja, hogy ott áll a kocsija a gyorsétterem parkolójában. Valamelyik rendőrnek ekkor leesett, hogy az is az étterem területe és ott nem viselhet nyíltan fegyvert, szóval ha visszamegy az autójához azonnal elviszik.

És akkor még a Gun show loopholenak nevezett dologról nem is beszéltünk. A szövetségi rendelet értelmében csak a regisztrált fegyverárusító üzleteknek kell a háttér vizsgálatot lefojtatni. Ha jól emlékszem vagy 30 államban semmilyen vizsgálatra nincs szükség amennyiben az eladó magánszemély.

T

Törölt tag

Guest

pontosan..csak egy kivetel van. a panceltoro lovedeket nem szabad hasznalni.

+ vehetsz egy snipert is es te vagy a legfaszabb gyerek az utcaban :D

https://www.gunbroker.com/Barrett-50/search?Keywords=Barrett 50

hulyeseg amit csinalnalnak... az mar nem onvedelem amikor van 15 puskad a szekrenyben.

onvedelemre eleg egy rendes pisztoly is.

A lövedék anyaga viszont nem ugyanaz. A lövedék átütőképessége ezáltal nem olyan mint a katonai használat során. Pl.: Magyarországon sport célból akár SZVD-d is lehet, de csak meghatározott lövedék típussal. A töltény energiája azonos, mint a hadseregnél, de az eltérő lövedéktípus miatt nem rendelkezik akkora átütőképességgel.

azt mond azoknak a gyerekek szuleinek akik meghaltak a sulis lovoldozesekben.
vagy azoknak akik meghaltak kulonbozo idotak miatt akik kimentek az utcara lovoldozni a nepre mert epp vmi felbaszta oket.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
vagy azoknak akik meghaltak kulonbozo idotak miatt akik kimentek az utcara lovoldozni a nepre mert epp vmi felbaszta oket.

Magyarországról beszéltem. Akkor miért kevered ide a külföldön, a világ másik felén történt lövöldözéseket? Ráadásul úgy beállítani egy tény leírását mintha vélemény lenne. Nem szép dolog.

T

Törölt tag

Guest
Magyarországról beszéltem. Akkor miért kevered ide a külföldön, a világ másik felén történt lövöldözéseket? Ráadásul úgy beállítani egy tény leírását mintha vélemény lenne. Nem szép dolog.

mert a tema USA es nem magyarorszag.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
pontosan..csak egy kivetel van. a panceltoro lovedeket nem szabad hasznalni.

+ vehetsz egy snipert is es te vagy a legfaszabb gyerek az utcaban :D

https://www.gunbroker.com/Barrett-50/search?Keywords=Barrett 50

hulyeseg amit csinalnalnak... az mar nem onvedelem amikor van 15 puskad a szekrenyben.

onvedelemre eleg egy rendes pisztoly is.

Az egy klasszik félreértésnek tűnik, hogy az amerikai fegyvertartásnak csak az ön- és birtokvédelem lenne az oka.

Az ő logikájuk az, hogy az állammal szemben is felvehessék a fegyveres harcot egy state capture vagy más elnyomó túlkapások esetén. Fékek és ellensúlyok, ugyebár.

Más kérdés, hogy mit érnének a lakossági milíciák az állam ellen, illetve hogy a state capture is sokak szerint megtörtént már. Ez a téma hányásig ki van elemezve, sztem nem sok újat lehet mondani róla.

Abban azért talán egyetérthetünk, hogy másképp beszél és cselekszik az a politikus, akinek a választói fel vannak fegyverezve -- ellene.