[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 213
55 165
113
Izé, feldobták a cuccot, és most az arcukba pottyan.
Állítólag pár ország fontolgatja, hogy nem vesz tovább usa adósságot, ha csak úgy befagyaszthatják.
Oroszország anyácskában megy le a benzin ára, máshol meg fel. ....
Ugye, hogy vó't dobálni a kakeszt, a gravitáció nagyon makacs dolog tud lenni....


Az elemzo arca mindent elmond.

 

inf3rno

Active Member
2022. március 4.
43
130
33
Izé, feldobták a cuccot, és most az arcukba pottyan.
Állítólag pár ország fontolgatja, hogy nem vesz tovább usa adósságot, ha csak úgy befagyaszthatják.
Oroszország anyácskában megy le a benzin ára, máshol meg fel. ....
Ugye, hogy vó't dobálni a kakeszt, a gravitáció nagyon makacs dolog tud lenni....


Az elemzo arca mindent elmond.

Gondolom aki olajat ad el, vagy olajfinomítója van, az most jól jár a magas árakkal. USA, Arab országok...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 387
67 528
113
Gondolom aki olajat ad el, vagy olajfinomítója van, az most jól jár a magas árakkal. USA, Arab országok...
Az amerikai vállalatok jelenleg nem tudják növelni az olajtermelést, annak ellenére, hogy az olajárak 2008 óta a legmagasabb szintre emelkedtek - mondta Vicki Hollub, az Occidental Petroleum Corp. amerikai olajtársaság vezérigazgatója.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/240866/
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113

US won’t track citizens who travel to Ukraine to fight​

March 12, 2022
| RT

The State Department has discouraged Americans from traveling to Ukraine, but said it won’t stop them

Washington has no plans to keep track of US citizens who volunteer to fight for Ukraine amid the ongoing Russian attack, the State Department said, warning, however, that such trips can result in “capture or death.”
“When Americans travel abroad they are not required to register with the Department of State in any way, so these are not metrics we would track,” State Department spokesperson Ned Price told reporters on Friday, when asked how many Americans have traveled to Ukraine amid Kiev’s recruitment campaign for a “foreign legion.”
Price noted that the US government still urges Americans to avoid going to Ukraine, but suggested no action would be taken against those who opt to do so.
The spokesman went on to say that travel to Ukraine poses “risks to personal safety,” and that US citizens “should be aware that Russia has stated that it intends to treat foreign fighters in Ukraine as ‘mercenaries’ rather than as lawful combatants or prisoners of war.”
Washington, nevertheless, expects Moscow to “respect all of its obligations and law of war,” Price noted, warning of “potential attempts at criminal prosecution” and a “heightened risk for mistreatment” for the American “volunteers.”

Read more
FILE PHOTO: Army recruits go through basic training in Winchester, England © Getty Images
British army fears soldiers have gone AWOL in Ukraine
The comments follow reports that around 100 Americans had been screened to join Kiev’s forces as they fight Russian troops after Ukraine explicitly called on foreign volunteers to join the conflict. Citizens from a number of other countries have also lined up to do the same. Ukrainian President Volodymyr Zelensky claimed that some 16,000 foreign fighters were expected to arrive in Ukraine last week.
Moscow attacked its neighbor in late February, following a seven-year standoff over Ukraine’s failure to implement the terms of the Minsk agreements, and Russia’s eventual recognition of the Donbass republics in Donetsk and Lugansk. The German- and French-brokered protocols had been designed to regularize the status of those regions within the Ukrainian state.
Russia has now demanded that Ukraine officially declare itself a neutral country that will never join the US-led NATO military bloc. Kiev insists the Russian offensive was completely unprovoked and has denied claims it was planning to retake the two republics by force.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 134
2 479
113
Órán nem taníthatnak se buzi se heteró szexről. A törvény inkább arról szól hogy mindenféle jelentési kötelezettsége van az iskolának a gyerek mentális és egészségügyi bajairól.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 110
28 692
113
  • Tetszik
Reactions: aquarell

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 801
25 401
113
"Az ottawai rendőrség őrizetbe vette a kamionos tüntetés két főszervezőjét, miközben a Covid-szabályok elleni tiltakozásokat igyekeznek felszámolni. Tamara Lichet és Chris Barbert csütörtökön vették őrizetbe, és várhatóan mindkettejük ellen büntetőeljárás indul. Lich a kanadai sajtónak azt nyilatkozta, beletörődött abba, hogy börtönbe kerül, és hozzátette, hogy a bankszámláját befagyasztották."

Kemények ám ezek a kanadai kopók... :confused: :mad:
(Tamara Lich letartóztatása)
Tamara Lich óvadékkal szabadult.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 387
67 528
113
Ja hogy te vagy az, a logikai bakugrások csimborasszója.
:D Micsoda logikai bakugrás történelmi folyamatokban mérni, hogy jutott ide a világ. Sokkal logikusabb ami megjelenik benned és még sokakban. :D

A rohadt nácik kollektív bűnösként kezeltek népeket, de ti már antifasiszták vagytok, úgyhogy rohadt összes orosz, dögöljenek meg mind.

Megpuccsoljuk és tömegbe lövünk ukrajnában, hogy végre legyen má' ott ilyen jó kis demokrácia. Ez nekik csupa jót tett.

Hágát szankciózzuk, mert amerikai és izraeli háborús bűnöket akar vizsgálni, rohattszemét hágai törvényszék, de légyszi a rohatt gonoszputyint izé, el kéne ítélni, mert háborús bűnös már.

Rohatt iráni gonosztengelye Szulejmánit diplomáciai úton szétrakétázzuk, ez nem gyilkosság, csak szétrakétáztuk, éljen a demokrácia és a nemzetközi jogok, hiszen ti hisztek bennük.

Barátságosan megveregetjük a Jemenben hadüzenet nélkül beavatkozó lefejezős szaudi barátaink vállát újságíró darabolás után mert az olyan demokratikus.

Felrúgjuk a minden megfigyelő által igazoltan betartott iráni nukiegyezményt, majd vicsorgunk, mert az irániak ezután hazug gecinek tartanak pedig ez csak demokrácia.

Odaajándékozzuk a megszállt Golánt Izraelnek, mert ez csökkenti ám a feszültséget, olyan demokratikus.

Hadüzenet nélkül rámegyünk a szír olajmezők megvédésére a legitim kormány ellen és bombázzuk a hadseregét.

Szemét Asszad végignézte Líbia felforgatását, mocskos előítéletes náci, mert nem hagyta, hogy Szíriában is az legyen, hogy merészelt reagálni.

Egy a Kubától erővel elvett területen koncentrációs táborba zárjuk a vélt és valós ellenfeleinket minden létező nemzeti és nemzetközi jogot sértve. Demokrácia, jeeee.

Szemét Husszein bevetett fegyvereket amiket amerikától és a frankoktól vásárolt, akkor nem volt vele akkora baj, de aztán később másfél millió civil halott árán sikerült demokráciát vinni oda.

Megrohanjuk Afganisztánt 20 évnyi káoszt teremtve a terror elleni háború keretében ami kétes és borzalmas terrorakció után lett elindítva. Megtervezve meg jóval korábban, 12 állam bedöntését előrevetítve. Mert az demokratikus.

Lehetne folytatni, de az ilyen kretének mint te is hirtelen mindenütt szivárványunikornist láttok, ahol ez a globális sorozatgyilkos embereket öl, aztán nekiláttok a parancsára, mert ez a nyugat, gyűlölni. Mert az olyan antifasiszta és demokratikus. És az, hogy akit gyűlöltök az gonosz, az azzal van alátámasztva, hogy gyűlölitek. Kibaszott kretének. :D

Tudom, Putyin demens és ukrángyerekvért akar szürcsölni, mert az rendbeteszi.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
:D Micsoda logikai bakugrás történelmi folyamatokban mérni, hogy jutott ide a világ. Sokkal logikusabb ami megjelenik benned és még sokakban. :D

A rohadt nácik kollektív bűnösként kezeltek népeket, de ti már antifasiszták vagytok, úgyhogy rohadt összes orosz, dögöljenek meg mind.

Megpuccsoljuk és tömegbe lövünk ukrajnában, hogy végre legyen má' ott ilyen jó kis demokrácia. Ez nekik csupa jót tett.

Hágát szankciózzuk, mert amerikai és izraeli háborús bűnöket akar vizsgálni, rohattszemét hágai törvényszék, de légyszi a rohatt gonoszputyint izé, el kéne ítélni, mert háborús bűnös már.

Rohatt iráni gonosztengelye Szulejmánit diplomáciai úton szétrakétázzuk, ez nem gyilkosság, csak szétrakétáztuk, éljen a demokrácia és a nemzetközi jogok, hiszen ti hisztek bennük.

Barátságosan megveregetjük a Jemenben hadüzenet nélkül beavatkozó lefejezős szaudi barátaink vállát újságíró darabolás után mert az olyan demokratikus.

Felrúgjuk a minden megfigyelő által igazoltan betartott iráni nukiegyezményt, majd vicsorgunk, mert az irániak ezután hazug gecinek tartanak pedig ez csak demokrácia.

Odaajándékozzuk a megszállt Golánt Izraelnek, mert ez csökkenti ám a feszültséget, olyan demokratikus.

Hadüzenet nélkül rámegyünk a szír olajmezők megvédésére a legitim kormány ellen és bombázzuk a hadseregét.

Szemét Asszad végignézte Líbia felforgatását, mocskos előítéletes náci, mert nem hagyta, hogy Szíriában is az legyen, hogy merészelt reagálni.

Egy a Kubától erővel elvett területen koncentrációs táborba zárjuk a vélt és valós ellenfeleinket minden létező nemzeti és nemzetközi jogot sértve. Demokrácia, jeeee.

Szemét Husszein bevetett fegyvereket amiket amerikától és a frankoktól vásárolt, akkor nem volt vele akkora baj, de aztán később másfél millió civil halott árán sikerült demokráciát vinni oda.

Megrohanjuk Afganisztánt 20 évnyi káoszt teremtve a terror elleni háború keretében ami kétes és borzalmas terrorakció után lett elindítva. Megtervezve meg jóval korábban, 12 állam bedöntését előrevetítve. Mert az demokratikus.

Lehetne folytatni, de az ilyen kretének mint te is hirtelen mindenütt szivárványunikornist láttok, ahol ez a globális sorozatgyilkos embereket öl, aztán nekiláttok a parancsára, mert ez a nyugat, gyűlölni. Mert az olyan antifasiszta és demokratikus. És az, hogy akit gyűlöltök az gonosz, az azzal van alátámasztva, hogy gyűlölitek. Kibaszott kretének. :D

Tudom, Putyin demens és ukrángyerekvért akar szürcsölni, mert az rendbeteszi.
Tényleg te vagy az. Beszélsz itt össze vissza, nyilván már nem is emlékszel hogy miről van szó. Segítek, olvass vissza.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 387
67 528
113
Tényleg te vagy az. Beszélsz itt össze vissza, nyilván már nem is emlékszel hogy miről van szó. Segítek, olvass vissza.
Csak arról van szó, hogy úgy teszel te és még sokan, mintha előzmények nélkül jött volna el az ami ma folyik. Én nem vagyok nagy oroszfan, nem szeretném őket sem ide, meg a már a lábát bedugott amcsikat sem. Saját birodalmiságot szeretnék, nem utánfutó szinten gondolkodni, amiben te meg az elvtársaid kimerültök. A realitások figyelembevételével. Neked nincs önkritikád és nincs a jelen szövetségi rendszer felé sem kiritikád, amiben élsz. Az nem magyar dolog, hanem az usa a meghatározója, aki miatt az van ma, ami van. Csak egyszerűen (@molnibalage után szabadon, bocs, hogy a jogvédett szavadat használom) ostoba vagy. Egy kretén.