[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 845
113
Musk továbbra is látszólag összekap a háttérhatalommal, várom már mikor fogják hivatalosan is oroszkémnek nyilvánítani.

shsnzpsfkrga1.png



BTW emlékszik meg valaki arra a Nina Jankowicz nevű hátborzongató picsára?


 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 680
34 585
113

Sokkot kapott Amerika: Biden felesége megcsókolta Kamala Harris férjét (Videó)​

Mik mehetnek ott abba a nemfekete kulipintyóba?!
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113

Sokkot kapott Amerika: Biden felesége megcsókolta Kamala Harris férjét (Videó)​

Mik mehetnek ott abba a nemfekete kulipintyóba?!
A durva ebben nem ez, hanem az, hogy már a látszatra sem adnak. Az elnök egy szenilis vén hülye, a felesége meg félredug, de sem az amerikai politikusokat, sem az átlagpolgárt nem érdekli, mintha ez teljesen természetes volna.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 680
34 585
113
A durva ebben nem ez, hanem az, hogy már a látszatra sem adnak. Az elnök egy szenilis vén hülye, a felesége meg félredug, de sem az amerikai politikusokat, sem az átlagpolgárt nem érdekli, mintha ez teljesen természetes volna.
Szerintem a hugyos józsi bácsiék mán csoportosan közös ülnek, megdugta az az alelnökét jópárszor, viagrával még üzemel a szerszáma.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 362
113
Egy nagyváros áramellátására alkalmas mobil erőművet küld az Egyesült Államok Ukrajnába
Forrás: https://kuruc.info/r/4/254959/

Mint minden óvodás bölcsődés és második csecsemőkorát érő idős én is úgy gondolom, hogy csakis kórházak és idősotthonok áramellátását fogja fedezni, egy darab tank-/BTR-/PzH-2000-javításnem fog történni, csakis tolókocsik és beteghordó-ágyakat fognak javítani!

...azért remélem, hogy az oroszok megszerzik ezt, mielőtt ez a kuki-zongorista-gyökér elkezd piszkos-bombát faragni!

+ : remélem ez nem vmi "atomos" erőmű, mert akkor közel a Vég! :mad:

Mi-is-ez ??? Kezdek aggódni, ha "atomos" de qrvára! ...remélem, hogy NEM !!!

.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 187
113
Nem az, a cikk részletezi.
És te elhiszed?
Annak tükrében, hogy megígérték, hogy nem fognak nagy hatótávolságú rakétát, tankot és persze repülőt adni, hogy aztán most már ezeket kezdjék szállítani.
Egyébként nincs olyan teljesítményű diesel/benzin mobil generátor, ami egy egész várost ellát árammal. Ilyenre csak a mikróatomerőmű képes (tengóban is ilyen van). Kísérleti jelleggel ilyeneket ajánlottak fel a románoknak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 030
66 488
113
Biden ezúttal Kínát provokálja: szerinte senki sem cserélne az elnökükkel

Kína "teljességgel felelőtlennek" nevezte, hogy Joe Biden amerikai elnök egy interjúban úgy fogalmazott, Hszi Csin-ping kínai elnöknek "hatalmas gazdasági gondjai" vannak.

Ezek a kijelentések sértik a diplomáciai etikett alapjait - jelentette ki Mao Ning kínai külügyi szóvivő, hozzátéve, hogy Kína ezt mélyen elítéli.

A szóvivő Joe Biden szerdai interjújára utalt, amelyet az amerikai elnök a PBS amerikai televíziónak adott. "Mutassanak nekem a világon egyetlen olyan vezetőt, aki hajlandó lenne cserélni Hszi Csin-pinggel. Én nem találok egyetlen ilyet sem" - mondta Biden. Hozzátette: "ennek az embernek óriási gondjai vannak", az országában "a gazdaság nem működik valami jól".

Az amerikai elnök kitért arra, hogy ellentétben azzal, amit "egyesek feltételeztek", az Ukrajna elleni orosz invázió kezdetén Peking nem állt "teljesen" Moszkva pártjára. Biden szerint Hszi Csin-pingnek amiatt lehettek fenntartásai Moszkva támogatásával kapcsolatban, hogy nem akart olyan nyugati gazdasági szankciókkal szembenézni, mint Oroszország.

"A nyáron felhívtam őt telefonon, és azt mondtam neki: nézze meg, milyen sorsa jutott Oroszország, és ez nem fenyegetés, hanem csak egy megfigyelés" - idézte fel az amerikai elnök.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255011/
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 505
6 477
113
Mandi komment:

"Scott Ritter: Azoknak, akik nem értik, miért van az USA-nak olyan nagy szüksége a háborúra
2023.02.09.

Röviden:
Az amerikai árubehozatal rekordot döntött az export felett, az amerikai kereskedelmi minisztérium jelentése szerint 2022-ben rekordszintre, 948,1 milliárd dollárra nőtt az USA kereskedelmi deficitje!

Ez azt jelenti, hogy az USA évente közel egy billió dollárral több árut fogyaszt, mint amennyit maga állít elő. És hogy fizetni tudja őrült fogyasztását, fedezetlen dollárokat nyomtat. Ezt a papírhulladékot szétdobálja a világban, majd szankciókkal és háborúval fenyegeti mindazokat, akik nem értenek vele egyet.

Így néz ki a világ legnagyobb parazitája, mely az emberiség nagy részének kárára biztosítja magának a "gazdag életet" azzal, hogy emberek milliárdjait taszítja szegénységbe és teszi tönkre. Ez ellen a globális gonosz ellen folyik most a háború, ennek a szörnyetegnek a visszafogása halálos veszély rá nézve. Oroszország és Kína azonban aktív szerepet vállal ebben a küzdelemben.

Scott Ritter VK poszt

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)"
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 427
12 113
113
Mennyit ér az amcsi, kanadai felderítés, ha egy nagy radarkeresztmettszetű ballon alaszkán és kanadán át át tud menni úgy, hogy az észlelés pillanatára montanában kerül sor február elsején?

Ezek ha ennyire hatékonyak, hasonlóan dél koreában, ukrajnában, akár visszahozhatnák a sarkör felöl támadó stratégiai bombázókat is az oroszok.